Belépés
Ápolók Nemzetközi Napja
... hazánk első országos főápolónője, aki tevékenységét Florence Nightingale-nél előbb kezdte meg. Az ápolói hivatás hitvallását a következőkben fogalmazta meg: "Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt". A Magyarországi Betegápolók Országos Egyesülete 1906-ban alakult meg.

Európában krónikus az ápolóhiány, ami becslések szerint 2020-ra eléri a...
2020-05-12 20:11:59
Koronavírus - Lakatos Tibor: kiemelt figyelmet kell fordítani a határellenőrzésre és az áruszállítás folyamatos
... válaszolva kitért arra is: az okmányirodák felkészü...
2020-03-21 18:42:17
Influenza - Maradnak az eddigi látogatási tilalmak a kórházakban
... tilalmat rendeltek el a Bethesda Gyermekkórházban, a Szent János, a Szent Imre Kórházban és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben.
Pest megyében nem lehet a betegeket felkeresni a váci Jávorszky Ödön Kórházban, részleges a tilalom a Flór Ferenc Kórházban és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban.
Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbe...
2019-02-05 19:05:18
Influenza - Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma
... tilalmat rendeltek el a Bethesda Gyermekkórházban, a Szent János, a Szent Imre Kórházban, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben.
Pest megyében nem lehet a betegeket felkeresni a váci Jávorszky Ödön Kórházban, részleges intézkedést vezetett be a Flór Ferenc Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és a törökbálinti tüdőgyógyintézet.
Baranya megyében a Pécs...
2019-01-30 16:42:37
Influenza - Szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást a járvány miatt
... tüdőgyógyintézet.
Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg-ellátó osztályain, a mohácsi kórházban és a pécsi irgalmasrendi kórházban tilos a betegeket felkeresni.
Bács-Kiskun megyében részleges látogatási tilalom van érvényben a kalocsai és a bajai, Békés megyében pedig a gyulai, a békéscsabai és az orosházi kórházban.
Borsod-Abaúj-Z...
2019-01-28 17:02:03
Influenza - Tovább nő a megbetegedések száma
... tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben.
Szintén korlátozottan lehet a betegeket felkeresni a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében, valamint a Szent János Kórházban.
A vi...
2019-01-23 15:11:52
Influenza - Egyre több egészségügyi intézmény korlátozza a beteglátogatást a járvány miatt
... tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben.
Szintén korlátozottan lehet a betegeket felkeresni a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében, valamint a Szent János Kórházban.
A vi...
2019-01-21 13:22:08
Influenza - További intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat
... van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is.
Nem lehet a betegeket felkeresni a Semmelweis Egyetem I. Sz. belgyógyászati klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a transzplantációs és onkológiai központban, a gyermekgyógyászati és pulmonológiai klinikán...
2019-01-18 12:11:22
Influenza - NNK: megkezdődött a járvány
... Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is.
Szintén nem lehet a betegeket felkeresni a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs i...
2019-01-16 13:31:41
Csaba testvér elmélkedése 02.05
... szépek ezek a Jézusi vonások! Lehet, hogy én nem tudok csodát tenni, halottat támasztani, de lehet, hogy nem is ott kellene kezdenem, hanem csak ott, hogy testvéreim, társaim merjenek felkeresni, megszólítani, őszintén elbeszélgetni velem....
Milyen gyakran mondogatom, hogy nincs időm, nem érek rá, most erre, vagy arra nincs erőm!! Szoktam elbújni csigaházamba, kikapcsolni a ...
2018-02-05 23:04:09
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Ápolók Nemzetközi Napja, Lakatos Tibor, Florence Nightingale-nél, Magyarországi Betegápolók Országos Egyesülete, Bethesda Gyermekkórházban, Szent János, Szent Imre Kórházban, Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Jávorszky Ödön Kórházban, Flór Ferenc Kórházban, Toldy Ferenc Kórházban, Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának, Flór Ferenc Kórház, Toldy Ferenc Kórház, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai, Infektológiai Intézetében, Szent János Kórházban, Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati Klinikájának, Városmajori Szív-, Érgyógyászati Szívelégtelenségi, áruszállítás folyamatos, eddigi látogatási, influenzaszerű megbetegedések, járvány miatt, megbetegedések száma, ápolói hivatás, következőkben fogalmazta, legyen bennünk, okmányirodák felkészü, betegeket felkeresni, váci Jávorszky, ceglédi Toldy, törökbálinti tüdőgyógyintézet,
© 2013 TVN.HU Kft.