Belépés
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia járványügyi .....
... valamint az étkezésre szolgáló helyiségekben; az egyházi iskolák ezen felül tartsák meg az EKIF által megjelölt óvatossági szabályokat.

3. Betegellátás
Kérjük, a betegellátásban és az idős otthonok ellátásában résztvevők az országos tisztifőorvos és az illetékes helyi hatóságok által kiadott járványügyi rendelkezéseket tartsák be; a házi betegellátásban amennyibe...
2020-09-04 15:04:25
A halálozások csökkentése érdekében összehangolja tevékenységét három vidéki egyetem
... csökkentése az úgynevezett transzlációs medicina bevezetésével javítható; annak célja, hogy az alapkutatások és klinikai kutatások eredményei mihamarabb hasznosítóvá váljanak a betegellátásban is.
Kitértek arra: a klinikai kutatások fontos részét képezi a betegadatok gyűjtése - az akut agyérkatasztrófa, az akut hasnyálmirigygyulladás, illetve a szívinfarktus és a hirtelen szí...
2020-07-06 14:31:28
Koronavírus - Palkovics: az SZTE kiválóan vizsgázott a járvány elleni küzdelemben
... úgy döntött, ezt a betegellátás szempontjából fontos feladatot egy külső cég végzi el. A politikus szerint azonban elfogadhatatlan, hogy egy orvostudományi egyetemnek ne legyen a betegellátásban, az oktatásban és a kutatásban használható saját képalkotó-diagnosztikai rendszere.
Rovó László rektor elmondta, az intézmény csaknem 5 milliárd forintból mintegy száz új készüléket v...
2020-06-05 16:22:31
Koronavírus - Kásler: július 1-jével kapják meg 500 ezer forintos juttatásukat az egészségügyi dolgozók
... kormányhivatalok, járási hivatalok járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozói, valamint az egészségügyi tevékenységet végző közreműködők, a veszélyhelyzet alatt a betegellátásban résztvevő orvostanhallgatók, a Magyar Honvédség közfeladatot, védelem-egészségügyi feladatot ellátó dolgozói, és a védelem-egészségügyben dolgozók is.
A tárcavezető ismertetése szer...
2020-06-05 13:13:41
Nem lesznek ott
... tagok más elfoglaltságra hivatkozva maradnak távol, így azonban a bizottság nem lesz határozatképes.

A bizottság a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről tervezi meghallgatni az Operatív Törzs tagjait.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív ter...
2020-05-20 20:41:45
Ferenc pápa üzenete az ápolók világnapja alkalmából
... hogy biztosítani tudják mindenkinek a megfelelő ellátást az emberi méltóság tiszteletben tartásával. Fontos, hogy ténylegesen felismerjük ennek a szakmának az alapvető szerepét a betegellátásban, a vészhelyzetek kezelésében, a betegségmegelőzésben, az egészség előmozdításában, a családi, a közösségi és az iskolai környezetben nyújtott ellátás terén.
Az ápolóknak és a szülészn...
2020-05-13 17:30:40
Koronavírus - Minisztériumi külön engedéllyel esett át alkalmassági vizsgálaton öt mentőjelölt
... eszközök segítségével folytatták le.
A közlemény szerint Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "az eredményes egészségügyi védekezésben, a biztonságos betegellátásban dolgozó szakemberek pályaalkalmassági vizsgálatát a minisztérium külön engedélyével a továbbiakban is el fogja végezni a KAV." Az államtitkár emlékeztetett, hogy a következő hónapokb...
2020-04-23 09:41:22
Külföldre toboroz Kásler orvosokat
... mondta,

eleve halva született az ötlet, mert az intézményeket már alaposan orvostalanította az, hogy a 65 éven felüliek a járvány ideje alatt közvetlenül nem vehetnek részt a betegellátásban.

Anyám lelkileg összetört- így megy a kórházak kiürítése
A koronavírus-járvány miatt a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani. Sok olvasónk számolt b...
2020-04-16 22:10:51
Koronavírus - Hatvan speciális mentőegység dolgozik az országban
...
A koronavirus.gov.hu-n hétfő este azt írták: ezek az egységek - amelyek külön mentőállomáson tartózkodnak - nem vesznek részt másfajta betegellátásban, illetve szállításban. A mentők dolga, hogy - a mintavétel mellett - kórházba vigyék a súlyos tüneteket mutató, kórházi ellátásra szoruló betegeket.
Amikor a háziorvos egy olyan emberhez hívja őket, akinél felmerül a koron...
2020-04-06 21:44:08
Krónika 6. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
... elérhetővé kellene tenni a szakellátást a kórházakban. Az ellátás egy jó része leállt a járvány terjedésének lassítása és az egészségügyi dolgozók védelme miatt, de nehézséget okoz a betegellátásban, hogy a betegek sokszor nem jutnak el időben a szakellátásra - mondta. Hozzátette: pedig fontos lehet az idő, még akkor is, ha nem igényel sürgős ellátást egy beteg.
Rétvári Bence...
2020-04-06 18:26:20
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Rovó László, Magyar Honvédség, Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, Operatív Törzs, Lovas András, Mosóczi László, Rétvári Bence, halálozások csökkentése, járvány elleni, egészségügyi dolgozók, ápolók világnapja, étkezésre szolgáló, egyházi iskolák, idős otthonok, országos tisztifőorvos, illetékes helyi, házi betegellátásban, úgynevezett transzlációs, klinikai kutatások, betegadatok gyűjtése, akut agyérkatasztrófa, betegellátás szempontjából, politikus szerint, orvostudományi egyetemnek, kutatásban használható, intézmény csaknem, egészségügyi tevékenységet, veszélyhelyzet alatt, betegellátásban résztvevő, tárcavezető ismertetése, betegellátásban használt, megfelelő ellátást, emberi méltóság, alapvető szerepét, vészhelyzetek kezelésében, egészség előmozdításában, iskolai környezetben, közlemény szerint, eredményes egészségügyi, biztonságos betegellátásban, minisztérium külön, államtitkár emlékeztetett, következő hónapokb, járvány ideje, kórházak kiürítése,
© 2013 TVN.HU Kft.