Belépés
Milyen zöldségeket termeljünk
... a szív egészségét. Évente emberek milliói halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben. A C- vitamin azonban számos kockázati tényezőt csökkenthet, már ami a szív- és érrendszeri betegségeket illeti. A C-vitaminnak ezen kívül szerepe van a trigliceridszint és az LDL-koleszterin-szint csökkentésében. Ez azért nagyon lényeges, mert mindkét érték magas szintje a szív- és érrendszeri...
2023-12-07 22:31:48
Az ösztrogén túl magas és túl alacsony szintje sem jó
... túlságosan magas ás alacsony is a szintje. Egyik állapot sem kedvez az egészségnek. Mutatjuk is, hogy milyen tünetei, jelei lehetnek a túl kevés vagy túl sok ösztrogénnek, illetve milyen betegségeket is okozhat ez a női nemi hormon.

A nők nagyon sok olyan betegségnek vannak kitéve, amelyeket a hormonális egyensúlyhiány okoz. Ilyen például a policisztáspetefészek-szindró...
2023-12-07 22:19:32
Az emberi kapcsolatok ezernyi hatása
... Ellenben a magányos emberek sokat emésztik magukat, ez stresszt generál a szervezetükben, a stressz pedig krónikus gyulladást idéz elő a szervezetben. A krónikus stressz pedig olyan betegségeket idézhet elő, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos megbetegedések.

Természetesen a családi és baráti kapcsolatok kialakításához nem elegendő egy emb...
2023-12-07 21:55:04
A lábgörcs kialakulásának okai
Sokan tapasztalnak meg éjszakai lábgörcsöt, amely nemcsak kellemetlen, de nagyon fájdalmas is lehet. Cikkünkben bemutatjuk azokat a betegségeket és állapotokat, amelyek okai lehetnek a lábgörcs kialakulásának, illetve néhány mondatban azt is közöljük, hogy mit is tehetünk az éjszakai lábgörcs ellen.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek okai lehetnek az éjszakai lábgörcs kia...
2023-12-07 21:27:45
Szívünk egészségéért
... ami a szívrohamot vagy a stroke-ot illeti. Ugyanis a szájüregi baktériumok a véráramon keresztül eljuthatnak a szívig is, ahol artériás plakk képződhet, ez pedig szív- és érrendszeri betegségeket generál.

Az alvás kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészséges szív fenntartásában. Az alváshiány megemeli a gyulladásos markereket és a vérnyomást, illetve fokozhatja a cuko...
2023-12-05 21:36:30
A tápanyaghiány jelei az arcon, a szemen és a hajon
... mellesleg olyan tünetekkel kell szembenéznünk, mint a légszomj, a szédülés és a fáradtság. A vitaminok és ásványi anyagok hiánya nagyon sokféle betegséget idézhet elő. Mi most azokat a betegségeket és tüneteket vesszük górcső alá, amelyek elsősorban az arcon, a hajon, a szemen vagy éppen a szájüregben jelentkeznek.

A puffadt és táskás szem is lehet a tápanyaghiány egyik...
2023-12-04 23:54:56
A máj és a szervezet „méregtelenítése”
... egyszerű módszerekkel - böjt, egészséges táplálkozás

A májra sok feladat hárul. Egyik kiemelt dolga, hogy eltávolítsa a szervezetből azokat a toxikus anyagokat, amelyek betegségeket okozhatnak.

A májnak több más funkciója is van a méregtelenítésen kívül. A máj termeli a zsíremésztéshez szükséges epét, ezen kívül a szervezetbe kerülő egyes tápanyagokat tárolja...
2023-12-04 23:51:26
A sebgyógyító és méregtelenítő klorofill
... is, milyen előnyei vannak a klorofillnak.

A gyulladás akkor válik veszélyessé a szervezetünkben, ha krónikussá válik, ugyanis a krónikus gyulladás válthatja ki a krónikus betegségeket. A klorofill azonban nemcsak remek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, hanem nagyon eredményesen küzd meg a környezeti méreganyagokkal és baktériumokkal.

A klorofillnak n...
2023-12-04 23:07:59
A fokhagyma jót tesz a szívnek és az ereknek
... szervezetből a toxinokat, illetve a káros hatású szabad gyököket. A szabad gyökök fokozzák a szervezetben a gyulladást, elősegítik az erek gyulladását is, ami pedig szív- és érrendszeri betegségeket eredményez. A fokhagyma azonban megakadályozza a toxinok és a szabad gyökök felhalmozódását, így segítve az egészséges szív fenntartását.

Az érelmeszesedés egy olyan állapot...
2023-12-04 22:02:22
Hogyan segíthet az ájurvéda hörghurut esetén?
... táplálkozást hangsúlyozza.

Az ájurvéda elsődleges elve a test és az elme egyensúlyának fenntartása. A stressz és a szorongás azonban megzavarhatja ezt az egyensúlyt, ami különféle betegségeket generálhat. Az olyan ájurvédikus módszerek, mint a jóga, a meditáció és a masszázs, segítenek csökkenteni a stresszt és elősegítik a relaxációt is.

Az ájurvédikus kezel...
2023-12-04 21:11:01
1 2 3 ....................251 252 ...........377 378 ..........501 502 503 
Címkék: emberi kapcsolatok, lábgörcs kialakulásának, tápanyaghiány jelei, szervezet &#8222, ájurvéda hörghurut, szív egészségét, hormonális egyensúlyhiány, magányos emberek, stressz pedig, krónikus stressz, rákos megbetegedések, éjszakai lábgörcs, szívrohamot vagy, stroke-ot illeti, szájüregi baktériumok, véráramon keresztül, alvás kulcsfontosságú, egészséges szív, alváshiány megemeli, gyulladásos markereket, szemen vagy, szájüregben jelentkeznek, tápanyaghiány egyik, szervezetből azokat, toxikus anyagokat, májnak több, méregtelenítésen kívül, zsíremésztéshez szükséges, szervezetbe kerülő, gyulladás akkor, krónikus gyulladás, krónikus betegségeket, klorofill azonban, környezeti méreganyagokkal, káros hatású, szabad gyökök, erek gyulladását, fokhagyma azonban, olyan állapot, ájurvéda elsődleges, elme egyensúlyának, szorongás azonban, olyan ájurvédikus, ájurvédikus kezel, méregtelenítésen, trigliceridszint, felhalmozódását, méregtelenítése, zsíremésztéshez, kulcsfontosságú, szervezetünkben,
© 2013 TVN.HU Kft.