|
|
|
... és sütőporral jól átgyúrom. Hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyom. Kétújjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszagatóval kiszúrom és sütőlemezre teszem. A felületét káróformájúra bevagdalom és felvert tojással kenem be. Forró sütőben szép aranybarnára sütöm.
Káposztás töpörtyűs pogácsa
300 g libatöpörtyű, 40 dkg liszt, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 1 fej káposzt... |
2017-01-30 10:10:31 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemájat alaposan átnézem, lehártyázom, felezem, átöblítem, konyhai törlőkendőn leszárítom, borsozom. A póréhagymát 3-4 milliméteresre felkarikázom, a szalonnaszeleteket centinként bőréig bevagdalom, a paradicsomot felszeletelem.
Egy serpenyőben felolvasztom a libazsírt, a szalonnaszeleteket többször átforgatva ropogósra pirítom, a zsírból kivéve félreteszem. A lángo... |
2015-07-21 14:40:46 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna,
4-5 dl napraforgód olaj,
Só.
Elkészítése:
A keszegeket megpucolom, kibelezem, kimosom, fejüket és farkukat
meghagyom. Oldalaikat beva... |
|
2015-04-07 10:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
só
bors
liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.
A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fok... |
|
2014-06-02 19:33:57 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
só
bors
liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.
A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fok... |
2014-05-31 18:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... kicsontozom, a csontot félreteszem, egy csontleveshez ideális, ha nem használom fel azonnal, lefagyasztom. A karajt és a szűzérmét azonos számú szeletekre vágom, mindkettőt körben kissé bevagdalom, gyengén klopfolom, sózom, borsozom, állni hagyom.
A sertésvelőt citromos-ételízesítős vízben leforrázom, lehártyázom. A májat átöblítem, elkaparom, hozzáadom a velőhöz. Belea... |
2014-01-10 22:12:40 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.
A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fokhagymát a köményma... |
2013-12-29 22:08:50 |
|
|
|
|
|
|
Három süllő, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.
A puha vajat elkeverem az átpréselt fokhagymával. A halakat 1 centinként bevagdalom és kívül, belül besózom. A fűszervajat a bevagdosott halak vágataiba kenem, a maradékot pedig a hasüregbe. Tepsibe teszem , két kanálnyi vizet öntök alá és a forró sütőbe tolom. Időnként meglocsolom a megolvadt vajjal.... |
2013-11-21 17:38:20 |
|
|
|
|
|
|
... pritaminpaprika (vagy piros kaliforniai paprika)
só, bors
fahéj
olíva olaj
A padlizsánok két végét levágom, majd hosszába kettévágom. A húsukat hosszában és keresztben is bevagdalom (kb 2×2 centis kockák lesznek a padlizsánhúsban), de nem vágom végig és nem is lyukasztom ki a padlizsánok héját.
A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy tepsib... |
2013-11-04 18:39:48 |
|
|
|
|