Belépés
Túrós, krumplis, töpörtyűs, káposztás pogácsa
... és sütőporral jól átgyúrom. Hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyom. Kétújjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszagatóval kiszúrom és sütőlemezre teszem. A felületét káróformájúra bevagdalom és felvert tojással kenem be. Forró sütőben szép aranybarnára sütöm.

Káposztás töpörtyűs pogácsa

300 g libatöpörtyű, 40 dkg liszt, 3 tojás, 4 dkg élesztő, 1 fej káposzt...
2017-01-30 10:10:31
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Póréhagymás csirkemáj szalonnazsíron pirítva
... csirkemájat alaposan átnézem, lehártyázom, felezem, átöblítem, konyhai törlőkendőn leszárítom, borsozom. A póréhagymát 3-4 milliméteresre felkarikázom, a szalonnaszeleteket centinként bőréig bevagdalom, a paradicsomot felszeletelem.

Egy serpenyőben felolvasztom a libazsírt, a szalonnaszeleteket többször átforgatva ropogósra pirítom, a zsírból kivéve félreteszem. A lángo...
2015-07-21 14:40:46
Halételek
... szalonna,

4-5 dl napraforgód olaj,

Só.

Elkészítése:
A keszegeket megpucolom, kibelezem, kimosom, fejüket és farkukat
meghagyom. Oldalaikat beva...
2015-04-07 10:53:43
Vecsési sertésszelet......
... fokhagyma

bors
liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.

A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fok...
2014-06-02 19:33:57
Vecsési sertésszelet
... fokhagyma

bors
liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.

A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fok...
2014-05-31 18:56:19
Bojtárlegény kedvence
... kicsontozom, a csontot félreteszem, egy csontleveshez ideális, ha nem használom fel azonnal, lefagyasztom. A karajt és a szűzérmét azonos számú szeletekre vágom, mindkettőt körben kissé bevagdalom, gyengén klopfolom, sózom, borsozom, állni hagyom.

A sertésvelőt citromos-ételízesítős vízben leforrázom, lehártyázom. A májat átöblítem, elkaparom, hozzáadom a velőhöz. Belea...
2014-01-10 22:12:40
Vecsési sertésszelet
... liszt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karajszeleteket emberesen kiklopfolom, széleit 4-5 helyen kicsit bevagdalom, hideg, folyó víz alatt átmosom. sózom, törött borssal meghintem, állni hagyom.

A savanyú káposztát (a szálasat és a leveleset is) egyszer átmosom, a fokhagymát a köményma...
2013-12-29 22:08:50
Süllő fokhagymás fűszervajjal
Három süllő, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

A puha vajat elkeverem az átpréselt fokhagymával. A halakat 1 centinként bevagdalom és kívül, belül besózom. A fűszervajat a bevagdosott halak vágataiba kenem, a maradékot pedig a hasüregbe. Tepsibe teszem , két kanálnyi vizet öntök alá és a forró sütőbe tolom. Időnként meglocsolom a megolvadt vajjal....
2013-11-21 17:38:20
Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat
... pritaminpaprika (vagy piros kaliforniai paprika)
só, bors
fahéj
olíva olaj

A padlizsánok két végét levágom, majd hosszába kettévágom. A húsukat hosszában és keresztben is bevagdalom (kb 2×2 centis kockák lesznek a padlizsánhúsban), de nem vágom végig és nem is lyukasztom ki a padlizsánok héját.

A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy tepsib...
2013-11-04 18:39:48
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Üregi Éva, felületét káróformájúra, hozzávalók mindig, paradicsomot felszeletelem, serpenyőben felolvasztom, zsírból kivéve, keszegeket megpucolom, karajszeleteket emberesen, savanyú káposztát, csontot félreteszem, csontleveshez ideális, szűzérmét azonos, májat átöblítem, puha vajat, átpréselt fokhagymával, bevagdosott halak, maradékot pedig, forró sütőbe, megolvadt vajjal, húsukat hosszában, padlizsánok héját, padlizsánokat vágott, pritaminpaprika, karajszeleteket, padlizsánhúsban, szalonnazsíron, milliméteresre, káróformájúra, padlizsánokat, csontleveshez, felszeletelem, panírozáshoz, zsemlemorzsa, fűszervajjal, aranybarnára, libatöpörtyű, fokhagymával, felkarikázom, paradicsomot, felolvasztom, sertésszelet, vastagságúra, bojtárlegény, lefagyasztom, ételízesítős, lehártyázom, sütőlemezre, póréhagymás, serpenyőben, sertésvelőt, padlizsánok, csirkemájat, póréhagymát, kicsontozom, félreteszem, kaliforniai, vöröshagyma, fűszervajat, kiklopfolom, bevagdosott, meglocsolom, elkészítése, napraforgód, törlőkendőn, bevagdalom,
© 2013 TVN.HU Kft.