|
|
|
Ínyenc birsalmaleves
Hozzávalók:
- 2 nagyobb birsalma
- 3 dkg vanília pudingpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 100 g tejszínhab
- 2 dkg pirított mandulaszeletek
- só
A fűszerkivonathoz:
- víz
- 15 dkg cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 2 egész fahéj
- 1 citrom
1. Fűs... |
2007-12-03 15:59:07 |
|
|
|
|
|
|
Birsalmás finomság (8 hónapos kortól)
Hozzávalók:
1 db nagy birsalma
1/2 db alma
1 ek szőlőcukor
1 csipet fahéj
3 db szegfűszeg
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, kivágom a magházukat, majd feldarabolom. A birsalmát két deci vízbe felteszem főni, majd hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget. Amikor a bir... |
|
2007-11-19 16:25:14 |
|
|
|
|
|
|
Fürdoruha
Egy forró augusztusi délután történt az egész. A kis Tisza parti falucskában ilyenkor mindenki igyekezett befejezni a mezei munkát, hogy minél hamarabb egy hus szoba mélyén várja, amíg az alkonyat huvösében ismét a teendoi után nézhet. Andrea a szobájában üldögélt és az üres utcát bámulta. Sehol semmi nem mozdult, mintha az ido is megállt volna. Tá... |
2007-11-12 18:15:42 |
|
|
|
|
|
|
... üde levegő fuvallata. Friss virágos aromák töltik fel Önt optimizmussal és energiával, aminek köszönhetően azt fogja érezni. hogy hegyeket is el tudna mozdítani. Illatjegyei: citrusfa, birsalma, fekete ribizli, ananász, lótuszvirág, vízililiom, rózsa, jázmin, írisz, vetiver, szantálfa, barack és eperfa.
05g Gucci: Rush
Ez különleges ciprus-alapú illatkombináció, am... |
|
2007-11-11 23:19:20 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm n... |
|
2007-10-30 10:13:26 |
|
|
|
|
|
|
Birsalmával és szőlővel sült csirkecomb
Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat... |
2007-10-11 15:32:19 |
|
|
|
|
|
|
MÉZES BIRS ALAGÚT
A töltelékhez: 2 nagyobb birsalma, fél citrom leve, 1 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz, 2 szem, szegfűszeg, fél rúd fahéj, 7 lap zselatin
A piskótához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 6 dkg liszt, 1 csapott evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj
A krémhez: 20 dkg vaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál porcukor
A tetejére: 10 dkg étc... |
2007-10-06 11:45:50 |
|
|
|
|
|
|
... egy légtérben, mert a csírák hamarabb előbújnak. Ha diófalevéllel takarjuk le a burgonyát, nem fog kicsírázni.
Szőlő-gyümölcs. Diót, mogyorót, mandulát lehet már gyűjteni. Birsalma, körte is a tárolóba kerülhet, nehogy megcsípje a fagy. A naspolyát viszont akkor szedjük, ha már megcsípte a dér, ez adja meg az ízét. Most már el lehet ültetni a kiásott gödrökbe a facseme... |
2007-10-01 14:10:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 15 dkg barnacukor, 2 db birsalma, 2 db tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál étolaj, csipetnyi só.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a cukor kétharmadát. Tegyük bele a meghámozott és vékony darabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni... |
2007-09-25 00:42:57 |
|
|
|
|
|
|
Birsalmasajt
A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. (1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.) Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szell... |
2007-09-16 13:33:32 |
|
|
|
|