Belépés
Ínyenc birsalmaleves
Ínyenc birsalmaleves

Hozzávalók:

- 2 nagyobb birsalma
- 3 dkg vanília pudingpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 100 g tejszínhab
- 2 dkg pirított mandulaszeletek
- só

A fűszerkivonathoz:
- víz
- 15 dkg cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 2 egész fahéj
- 1 citrom


1. Fűs...
2007-12-03 15:59:07
Birsalmás finomság
Birsalmás finomság (8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

1 db nagy birsalma
1/2 db alma
1 ek szőlőcukor
1 csipet fahéj
3 db szegfűszeg

Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, kivágom a magházukat, majd feldarabolom. A birsalmát két deci vízbe felteszem főni, majd hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget. Amikor a bir...
2007-11-19 16:25:14
Fürdoruha
Fürdoruha



Egy forró augusztusi délután történt az egész. A kis Tisza parti falucskában ilyenkor mindenki igyekezett befejezni a mezei munkát, hogy minél hamarabb egy hus szoba mélyén várja, amíg az alkonyat huvösében ismét a teendoi után nézhet. Andrea a szobájában üldögélt és az üres utcát bámulta. Sehol semmi nem mozdult, mintha az ido is megállt volna. Tá...
2007-11-12 18:15:42
Tusfürdők női illatban
... üde levegő fuvallata. Friss virágos aromák töltik fel Önt optimizmussal és energiával, aminek köszönhetően azt fogja érezni. hogy hegyeket is el tudna mozdítani. Illatjegyei: citrusfa, birsalma, fekete ribizli, ananász, lótuszvirág, vízililiom, rózsa, jázmin, írisz, vetiver, szantálfa, barack és eperfa.

05g Gucci: Rush
Ez különleges ciprus-alapú illatkombináció, am...
2007-11-11 23:19:20
Birsalmával és szőlővel sült
... csirkecomb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma
szőlő

fehér bors
gyömbér
vaj

Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm n...
2007-10-30 10:13:26
Birsalmával és szőlővel.......


Birsalmával és szőlővel sült csirkecomb

Hozzávalók:

4-5 db csirkecob

2 db birsalma

szőlő



fehér bors

gyömbér

vaj


Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat...
2007-10-11 15:32:19
mai recept
MÉZES BIRS ALAGÚT


A töltelékhez: 2 nagyobb birsalma, fél citrom leve, 1 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz, 2 szem, szegfűszeg, fél rúd fahéj, 7 lap zselatin
A piskótához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 6 dkg liszt, 1 csapott evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj
A krémhez: 20 dkg vaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál porcukor
A tetejére: 10 dkg étc...
2007-10-06 11:45:50
Október
... egy légtérben, mert a csírák hamarabb előbújnak. Ha diófalevéllel takarjuk le a burgonyát, nem fog kicsírázni.

Szőlő-gyümölcs. Diót, mogyorót, mandulát lehet már gyűjteni. Birsalma, körte is a tárolóba kerülhet, nehogy megcsípje a fagy. A naspolyát viszont akkor szedjük, ha már megcsípte a dér, ez adja meg az ízét. Most már el lehet ültetni a kiásott gödrökbe a facseme...
2007-10-01 14:10:55
Birsalmás puding
Hozzávalók:

1 evőkanál vaj, 15 dkg barnacukor, 2 db birsalma, 2 db tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál étolaj, csipetnyi só.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a cukor kétharmadát. Tegyük bele a meghámozott és vékony darabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni...
2007-09-25 00:42:57
mai recept
Birsalmasajt


A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. (1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.) Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szell...
2007-09-16 13:33:32
1 2 3 .................53 ........79 80 ........105 106 
Címkék: MÉZES BIRS ALAGÚT, almákat megmosom, forró augusztusi, mezei munkát, alkonyat huvösében, teendoi után, szobájában üldögélt, üres utcát, húst fűszerezem, birsalmákat feldarabolom, szőlőt leszemezgetem, beáztatott cserépedénybe, csírák hamarabb, tárolóba kerülhet, naspolyát viszont, kiásott gödrökbe, cukor kétharmadát, cukor barnulni, újraforrástól számítva, fűszerkivonathoz, illatkombináció, gesztenyemassza, mandulaszeletek, átpasszírozzuk, csirkecombokat, birsalmaleves, leszemezgetem, optimizmussal, cserépedénybe, újraforrástól, diófalevéllel, hozzátesszük, feldarabolom, felszeletelt, birsalmasajt, köszönhetően, szegfűszeget, gyümölcsöket, meghámozott, kétharmadát, birsalmával, illatjegyei, serpenyőben, forrósítsuk, lótuszvirág, elkészítése, töltelékhez, birsalmákat, mindmegette, falucskában, szobájában, magházukat, csirkecomb, meghámozom, lapokkepek, szőlőcukor, szegfűszeg, elkészítés, szoloscomb, hozzávalók, fűszerezem, vízililiom, piskótához, augusztusi, beáztatott, kicsírázni, igyekezett, különleges, tejszínhab, energiával,
© 2013 TVN.HU Kft.