Belépés
Birsalma kuktában
Birsalma kuktában
Elkészítés: 90 perc Nehézség: 1
Alapadag: 3 kg. tisztított, kockára vágott birs, 2 kg cukor
Elkészítése: A gyümölcsöt kuktába tesszük, aláöntünk 2 dl vizet, a sípolás kezdetétől számítva még 10 percig főzzük. Kiszedjük a kuktából, a maradék levet kiöntjük, majd a gyümölcsöt átpasszírozzuk. Lábasba rakjuk, és újra főzni kezdjük, majd 5 percnyi ...
2010-09-15 05:31:05
Birsalma-kocsonya 3.
Birsalma-kocsonya 3.
Ha úgy készíti a birsalma-befőttet, hogy nem használja fel a vastag héjat és a magházat, ezekből a maradékokból kocsonya is lehet. Tegye fel főni a héjat és a magházat annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Főzze addig, amíg a lé piros nem lesz. Csepegtesse le szűrőre vagy szitára öntve. Decinként adjon hozzá 10 dkg cukrot, és forralja sűrűre kis lángon. Ha ...
2010-09-15 05:30:38
Birsalma kocsonya 2.
Birsalma kocsonya 2.
Elkészítés: 80 perc Nehézség: 1
Elkészítése: A lehámozott héjakból főzzük. A megmosott héjat és magházat edénybe szedjük, feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a pirosasra nem színeződik, ezután leszűrjük a levét, és azonos térfogatú cukorral összekeverjük. Addig főzzük, míg a tányérpróbának meg nem felel.(A lé tányérra csöpp...
2010-09-15 05:30:05
Birsalma gőzölve 2.
Birsalma gőzölve 2.
Elkészítése: Egy kg cukrot főzzünk fel 0,5 l vízzel és egy darabka vaníliával. Ha jól forr, tegyünk bele annyi meghámozott, gerezdekre vágott birsalmát, amennyit a lé ellep és főzzük addig, amíg a gyümölcs halvány rózsaszín nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, a birsalmát tegyük üvegekbe, kössük le, gőzöljük 10-12 percig, és a vízben hagyjuk kihűlni. ...
2010-09-15 05:25:58
Birsalma gőzölve 1.
Birsalma gőzölve 1.
Elkészítése: A megmosott birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kivágva kisebb kockákra vágjuk, mint ahogyan levesnek vagy mártásnak szoktuk használni. A birsalmakockákat szorosan üvegekbe rakjuk, felöntjük hideg vízzel, a tetejére egy mokkáskanálnyi szalicilt szórunk, lekötjük, és gőzben főzzük 20-25 percig. Ugyanígy tehetünk el almát is, de e...
2010-09-15 05:24:36
Birsalma ecettel
Birsalma ecettel
Elkészítése: Egy kiló cukorra öntsünk negyed liter vizet, és ennél valamivel kevesebb ecetet is főzzük fel; ha forr, tegyünk bele annyi hámozott és karikára rágott birsalmát, a mennyit jól ellep a cukros lé. Főzzük, amíg a birsalma gyenge rózsaszínű, és sűrű lesz, akkor öntsük üvegbe, kössük be szorosan, és főzzük ki forró vízben. Addig hagyjuk a vízben, a...
2010-09-15 05:23:40
Birsalma ecetesen
Birsalma ecetesen
Elkészítés: 1óra + 2 nap
Hozzávalók: 3 kg birsalma, 2 ek. só, 5-6 babérlevél, 1 kk. szegfűszeg, 10 dkg cukor, 2, 5 dl borecet, késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: A birset megtisztítjuk, a magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belekeverjük a sót, egy éjszakán át, áztatjuk. Másnap lecsepegtetjük a birsdarabok...
2010-09-15 05:23:17
Birsalma cukor nélkül
Birsalma cukor nélkül
Elkészítése: A megmosott birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kivágva kisebb kockákra vágjuk, mint ahogyan levesnek vagy mártásnak szoktuk használni. A birsalmakockákat szorosan üvegekbe rakjuk, felöntjük hideg vízzel, a tetejére 1 kk. szalicilt szórunk, lekötjük, és 20-25 percig gőzöljük.
Ugyanígy tehetünk el almát is, de ezt elég 10-...
2010-09-15 05:22:55
Birsalmabefőtt 8.
Birsalmabefőtt 8.
Hozzávalók: 5 kg birsalma, 2 és 1/2 kg cukor, 1 citrom.
Elkészítése: A birseket megmossuk, meghámozzuk, magját kiszedjük, és gerezdekre vágjuk. Citromos hidegvízbe szedjük, felfőzzük. Ha kihűlt, kiszedjük a vízből és lecsöpögtetjük. Közben a cukorból és 2 és 1/2 liter vízből szirupot főzünk, majd kihűtjük. A kihűlt almákat üvegekbe szedjük és felöntjü...
2010-09-15 05:22:30
Birsalmabefőtt 7.
Birsalmabefőtt 7.
Elkészítése: 1,5 kg megmosott birsalmát hámozzon meg és magozzon ki. A héjat és a magházat 1,5 liternyi forró vízben főzze tíz percig. Tegyen a leszűrt lébe fél kiló cukrot és egy kis darabka gyömbért, majd a birsalmadarabokat ebben főzze puhára. A kész befőttet töltse jól záródó üvegekbe. A sütőt állítsa kb. 180 fokra, és egy vízzel teli tepsiben tegye be...
2010-09-15 05:21:59
1 2 3 .................53 ........79 80 81 ........105 106 
Címkék: gyümölcsöt kuktába, sípolás kezdetétől, maradék levet, gyümölcsöt átpasszírozzuk, vastag héjat, maradékokból kocsonya, magházat annyi, lehámozott héjakból, megmosott héjat, darabka vaníliával, gyümölcs halvány, birsalmát tegyük, vízben hagyjuk, megmosott birsalmát, birsalmakockákat szorosan, mokkáskanálnyi szalicilt, kiló cukorra, birsalma gyenge, birset megtisztítjuk, magházát kivágjuk, birseket megmossuk, kihűlt almákat, leszűrt lébe, birsalmadarabokat ebben, kész befőttet, sütőt állítsa, vízzel teli, birsalmakockákat, lecsepegtetjük, mokkáskanálnyi, birsalmabefőtt, lecsöpögtetjük, átpasszírozzuk, tányérpróbának, összekeverjük, megtisztítjuk, tartósítószer, maradékokból, belekeverjük, elkészítése, birsdarabok, meghámozott, meghámozzuk, csepegtesse, rózsaszínű, feltöltjük, elkészítés, hozzávalók, vaníliával, gerezdekre, gyümölcsöt, kezdetétől, babérlevél, színeződik, tisztított, hidegvízbe, lehámozott, szegfűszeg, késhegynyi, megmosott, birsalmát, pirosasra, leszűrjük, rózsaszín, térfogatú, decinként, valamivel, mártásnak,
© 2013 TVN.HU Kft.