Belépés
Romániában 14 százalékkal emelik a nyugdíjakat szeptember 1-től
... dönt.
Romániában az idén önkormányzati és parlamenti választások is lesznek. A parlamentben többséggel rendelkező ellenzéki szociáldemokrata párt elnöke kilátásba helyezte egy bizalmatlansági indítvány beterjesztését. A szociáldemokraták egyebek mellett azt róják fel a kormánynak, hogy nem hajlandó megadni a törvény által meghatározott 40 százalékos nyugdíjemelést.
Román...
2020-08-14 13:12:53
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági indítvány beterjesztését a bukaresti kormány ellen
... összetételű PNL-kormánynak, hogy véget vessen a kormányválságnak és teljes jogkörrel rendelkező kormánya legyen Romániának a világjárvány miatt bevezetett rendkívüli állapot idején. A bizalmatlansági indítvány elfogadása esetén ugyanis a leváltott kabinet korlátozott, ügyvivői hatáskörrel intézkedik az új kormány beiktatásáig és nem fogadhat el rendeleteket.
Cseke Attila lesz...
2020-08-13 11:21:46
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
... érdekel.
Úgy értékelte, hogy a kormány csődöt mondott a járvány elleni küzdelemben, képtelen megteremteni az iskolakezdés és az online oktatás feltételeit, a PSD ezért jövő hétfőn bizalmatlansági indítványt terjeszt be ellene.
Parlamenti beszédében Ludovic Orban rámutatott: a törvényhozás elvette a kormánytól a választások kitűzésének jogát, tehát a PSD hiába próbálja e...
2020-08-12 16:22:05
Koronavírus - Iohannis közvetve az RMDSZ-t is vádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával
... fárasztó" vádaskodással próbálja védeni ezt a "bűnös és inkompetens" kormányt, és most már több mint nyilvánvaló, hogy nem a PNL kormányát le kell váltani, ennek érdekében pedig a PSD bizalmatlansági indítványt fog beterjeszteni.
Romániában a politikusok a szeptemberi önkormányzati, és az év végén esedékes parlamenti választásokra készülnek.
Az országban az utóbbi két hó...
2020-07-30 15:41:50
Lépcsőzetesen akarja emelni a családi pótlékot a román kormány
... 20-20 százalékkal. Így a családi pótlék 2022 július elsején érné el a jelenlegi szint kétszeresét - mondta a munkaügyi miniszter.
A PSD már korábban kilátásába helyezte, hogy bizalmatlansági indítvány terjeszt be a kormány ellen, amennyiben a kabinet "nem hajlandó" megkétszerezni a családi pótlékot, illetve nem hajtja végre az előző PSD-kormányok idején erre az évre előirányz...
2020-07-29 21:13:40
Koronavírus - Iohannis szociáldemokrata ellenfeleit tette felelőssé a súlyos romániai járványhelyzetért
... helyzet súlyosságát bagatellizálva engedetlenségre bujtották a lakosságot.
Az elnök szerint a PSD a Ludovic Orban vezette kormány ellen augusztus közepén beterjesztendő újabb bizalmatlansági indítvány kilátásba helyezésével is csak politikai hasznot próbál húzni az egészségügyi válságból, mert egyébként szerinte a kisebbségi kormány tisztességesen helyt állt, nincs miért levá...
2020-07-29 19:13:36
Bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőznek a román szociáldemokraták, ha a kormány nem duplázza meg a családi p
... Klaus Iohannis elnöknek és Ludovic Orban miniszterelnöknek már nincs mentsége tovább akadályozni a törvény alkalmazását, ezért ha továbbra is elutasítják a pótlék megkétszerezését, bizalmatlansági indítványt terjesztenek be.
Az Orban-kabinet számára nem csak a családi pótlék megkétszerezése, hanem a nyugdíjak tervezett 40 százalékos emelése is fejtörést okoz, mivel nincs rá f...
2020-07-15 18:36:45
Koronavírus - A román ellenzék a miniszterelnököt tette felelőssé a védőmaszkok beszerzése körüli korrupciós bo
... a románokat" - sorolta a bűnlajstromot Ciolacu. Szerinte a kormányt ezért le kell váltani, és bűnrészesnek nevezte azokat, akik nem szavazzák majd meg a PSD által beterjesztendő bizalmatlansági indítványt.
Ludovic Orban elutasította a vádakat. Szerinte hitelrontó szándékkal hívták ebben az ügyben a parlament elé azt a látszatot keltve, mintha a neki vagy kormányának köze lenn...
2020-07-06 18:32:22
Bizalmi szavazást kezdeményezett kormánya ellen a lengyel miniszterelnök
... meddő vitákat szít, a bizalmi szavazás pedig véget vet a "botránykeltő fesztiválnak". Ezzel arra utalt, hogy az ellenzék az utóbbi hónapokban több kormánytaggal szemben nyújtott be bizalmatlansági indítványt, amelyet a szejm sorra leszavazott. A törvényhozás csütörtöki napirendjén is szerepel egy, az egészségügyi miniszterrel szemben benyújtott ellenzéki indítvány.
Utalva a j...
2020-06-04 14:52:11
Koronavírus - Tirol javaslatot dolgoz ki a turizmus fellendítésére az őszig
... Liberális Fórum (Neos), valamint a Fritz Listája (Liste Fritz) az egészségügyi tanácsos, Bernhard Tilg (ÖVP) lemondását követelte a koronavírus-járvány válságkezelése miatt. Hétfőn bizalmatlansági indítványt nyújtottak be ellene, a politikus lemondatásához azonban nem rendelkeznek a szükséges többséggel.
Ausztriában eddig összesen 15 894 ember koronavírus-tesztje lett pozitív...
2020-05-12 20:52:31
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: Ludovic Orban, Cseke Attila, Klaus Iohannis, Liberális Fórum, Fritz Listája, Liste Fritz, Bernhard Tilg, nyugdíjakat szeptember, bukaresti kormány, egészségügyi válság, családi pótlékot, román kormány, súlyos romániai, román szociáldemokraták, román ellenzék, miniszterelnököt tette, védőmaszkok beszerzése, lengyel miniszterelnök, turizmus fellendítésére, idén önkormányzati, parlamentben többséggel, bizalmatlansági indítvány, szociáldemokraták egyebek, törvény által, világjárvány miatt, leváltott kabinet, kormány csődöt, járvány elleni, online oktatás, törvényhozás elvette, választások kitűzésének, szeptemberi önkormányzati, családi pótlék, jelenlegi szint, munkaügyi miniszter, kormány ellen, előző PSD-kormányok, évre előirányz, elnök szerint, egészségügyi válságból, kisebbségi kormány, törvény alkalmazását, pótlék megkétszerezését, nyugdíjak tervezett, bűnlajstromot Ciolacu, kormányt ezért, látszatot keltve, neki vagy, bizalmi szavazás, utóbbi hónapokban, szejm sorra, törvényhozás csütörtöki,
© 2013 TVN.HU Kft.