Belépés
ITM: a fuvarozás készülő uniós szabályozása versenyhátrányba hozza az európai cégeket
... decemberi ülésén a mobilitási csomagra vonatkozó általános megközelítést kilenc tagállam, köztük Magyarország ellenszavazata mellett fogadták el.
Az Európai Parlament közlekedési szakbizottsága (EP Tran) csütörtökön, plenáris ülése pedig várhatóan január végén szavaz az I. mobilitási csomagról - ismertették.
A bolgár, a lengyel, a litván és a magyar szakminisztériumi vez...
2019-01-10 09:41:11
Amerikai importvámok - Folytatódnak a tárgyalások az amerikai-európai kereskedelmi vita rendezéséről
... sztenderdjeit az autóipari, a gyógyszeripari és az orvosi berendezések terén.
Malmström szerdán háromoldalú találkozón vesz részt az Egyesült Államok és Japán képviselőivel.
Az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker még tavaly júliusban megállapodott Donald Trump amerikai elnökkel, hogy mielőbb tárgyalásokat kezdenek az ipari termékek vámmentességéről és a nem a...
2019-01-07 13:42:11
Évértékelő - Mozgalmas évet zár Lengyelország a függetlenség visszaszerzésének centenáriumán
... képező igazságügyi reformhoz részletes, csaknem százoldalnyi indoklást juttatott el Brüsszelnek, és több ponton is módosította az uniós szervek által bírált új jogszabályokat. Az Európai Bizottság mindazonáltal elégtelennek tartja ezeket a módosításokat, és a jogállamisági vitát a májusi EP-választások előtt aligha zárja le.
Az ország geopolitikai helyzetéből, a keleti szomsz...
2018-12-30 07:59:58
Palkovics: az új buszstratégia fókuszában az utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll
... között szerepel a magyarországi autóbuszgyártás megerősítése, a becslések szerint 2022 végéig a hazai buszgyártó cégek 3060 új buszt tudnak legyártani.
A Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság tevékenységének középpontjában a hazai gyártókapacitás és a beszerzés összehangolása áll - mondta a miniszter.
Hozzátette: a hazai buszállomány elöregedett, a járműparkot meg kell f...
2018-12-18 15:01:48
LMP: a kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!
... koraszülött osztály, és a sürgősségi részleg munkáját is nehezítik a kilépések, a hírek szerint a kórháznak nincs radiológusa.
Demeter Márta kifogásolta, hogy az Országgyűlés honvédelmi bizottsága kezdeményezése ellenére sem foglalkozik a problémával, a kórház parancsnoka nem adott választ a kérdéseire, és a szaktárca államtitkára sem lát gondokat.
Rendkívüli körülmény...
2018-12-14 10:41:21
Ellehetetlenítésre hivatkozva felhagy törökországi tevékenységével a Nyílt Társadalom Alapítvány
... Társadalmi Tanulmányok Alapítványának, a céljaihoz illő projektekre anyagi támogatást nyújtott.
Hozzátették: a Nyílt Társadalom Alapítvány vezetésével jött létre a "Független Törökország Bizottság" is, amely fontos szerepet vállalt Törökországnak a tényleges európai uniós csatlakozási tárgyalások elindításában.
Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt szerdán azt mondta: "a...
2018-11-26 23:35:43
Varga Mihály: jelentősen bővültek a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok
... első nyolc hónap alatt.

A pénzügyminiszter emlékeztetett, hogy a tárca vezetése mellett a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács, a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság és a Magyar Országgyűlés Magyar-Kazah baráti csoportja társelnökeként is dolgozik.
A harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a mag...
2018-11-22 19:09:36
Nem tudtak megállapodásra jutni határidőre az uniós intézmények a jövő évi költségvetésről
...
A határidő hétfőn éjfélkor járt le, a tagállami kormányok tanácsának és az Európai Parlamentnek addig kellett volna megegyezniük, de végül nem sikerült kompromisszumra jutniuk.
A bizottsági tervezet 166 milliárd euró kötelezettségvállalást és 149 milliárd euró tényleges kifizetést irányzott elő, ami 3 százalékkal nagyobb az ideinél. A bőkezűbb kiadási keretet indítványoz...
2018-11-20 12:01:38
Krónika 10. rész (kábítószer egyezmények, ülésnap lezárása)
...
Az egységes kábítószer egyezmény módosítása

Az ENSZ Kábítószerek Bizottsága által készített egyezmény módosítása hat, a fentanilok csoportjába tartozó szerrel növeli az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján az egyes kábítószerlistákon szereplő készítmények sorát, ennek magyar jogrendbe ültetését tartalmazza az előterjesztés - ismertette Fülöp Attila, az Emb...
2018-10-31 17:02:25
Krónika 9. rész (hazai kkv-k, honlapok akadálymentesítése)
...

LMP: nem egy bizottság tudja megoldani a kkv-k problémáját
Csárdi Antal (LMP) szerint a javaslatnál jóval hatékonyabb eszközökre lenne szükség a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak. Rámutatott: a kkv-k versenyhátrányban vannak a multikkal szemben, és ha ez nem változik, az befolyásolhatja alkalmazottaik fizetőképességét. Emlékeztetett: a versenyszférában a munk...
2018-10-30 15:00:57
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: Nyílt Társadalom Alapítvány, Varga Mihály, Európai Parlament, Egyesült Államok, Európai Bizottságot, Jean-Claude Juncker, Donald Trump, Európai Bizottság, Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság, Demeter Márta, Társadalmi Tanulmányok Alapítványának, Független Törökország Bizottság, Recep Tayyip Erdogan, Magyar-Kazah Stratégiai Tanács, Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság, Magyar Országgyűlés Magyar-Kazah, Európai Parlamentnek, ENSZ Kábítószerek Bizottsága, Egészségügyi Világszervezet, Fülöp Attila, Csárdi Antal, fuvarozás készülő, európai cégeket, amerikai-európai kereskedelmi, függetlenség visszaszerzésének, utasok minél, kormány haladéktalanul, magyar-kazah gazdasági, uniós intézmények, mobilitási csomagra, magyar szakminisztériumi, orvosi berendezések, ipari termékek, uniós szervek, jogállamisági vitát, májusi EP-választások, ország geopolitikai, keleti szomsz, magyarországi autóbuszgyártás, becslések szerint, hazai buszgyártó, hazai gyártókapacitás,
© 2013 TVN.HU Kft.