Belépés
Süli János: A magyar kormány felelősen döntött, hogy a megújuló energiaforrások mellett hosszú távon épít az at
... nincs hosszú távú biztonságos áramellátás, a klímavédelmi követelmények csak az atomenergia alkalmazása mellett teljesíthetők, ezért is döntött Magyarország a nukleáris kapacitásának fenntartása mellett - jelentette ki a miniszter.
Hozzátette: az atomerőműveknek köszönhetően évente világszerte több milliárd tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé.
A magyar kor...
2019-09-16 19:32:46
Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot
...
Matteo Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy "az olasz nép senkinek sem a rabszolgája".
A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte a...
2019-09-15 17:29:43
Megkezdte második választási plakátkampányát az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt
...
Az ÖVP Sebastian Kurz volt kancellárt, a párt listavezetőjét állítja plakátkampánya középpontjába. Két újabb plakátot is bemutattak: Kurz mindkettőn a távolba tekint, alatta a szöveg pedig a következő: "Aki Kurzot akarja, annak Kurzra kell szavaznia", illetve "Világossá kell tenni, hogy Kurzot kell választani". Mindegyik plakáton szerepel az "Ausztriának szüksége van a kancel...
2019-09-13 21:02:14
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét
... tisztelet illeti mindazokat, akik az elmúlt években ápolták a magyar-német kapcsolatokat, hitet tettek amellett, hogy különleges, több mint ezeréves kapcsolatról van szó, amelynek fontos a fenntartása.
Hozzátette, ebben a hosszú kapcsolatban volt több számos olyan csomópont, esemény, amely ezt a barátságot stratégiai szövetségesi viszonnyá is emelte.
"A közelmúltban ünne...
2019-09-10 16:42:35
Orosz-ukrán fogolycsere - Földet értek Moszkvában és Kijevben az elengedett foglyokat szállító gépek
...
Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos megerősítette, hogy mindkét fél 35 foglyot engedett el.
A hazatérő ukrán szabadulókat a repülőgép utaslépcsőjénél fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és mindegyiket külön megölelte. Zelenszkij azt is bejelentette, hogy a nap folyamán korábban telefonon beszélt orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal.
Mosz...
2019-09-07 14:41:52
Benkő Tibor: a béke és a biztonság megőrzése össztársadalmi kötelesség
... viszont már az volt, hogy az ország fejlessze nehéz képességeit. Ehhez azonban tüzérségi és páncéltörő eszközökre, valamint harckocsikra is szükség van - sorolta." A béke és a biztonság fenntartása áldozatot követel, de ez inkább legyen anyagi természetű, mintsem emberi életeket követeljen" - fogalmazott.
Benkő Tibor elmondta: katonai számvetések szerint az országnak a jelen...
2019-09-03 15:22:24
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját FRISSÍZETT(ú
...
Zaríf szerint Teherán álláspontja nagyon közel áll Moszkváéhoz ebben a kérdésben. Mint mondta, Irán kész meg nem támadási szerződést kötni a Perzsa-öböl régiójának országaival, valamint támogatja hajózás szabadságot és az energiabiztonságot. Hangot adott meggyőződésének, hogy növelni fogja a feszültséget, ha Washington csapatokat vezényel a térségbe.
Az iráni külügyminis...
2019-09-02 18:22:01
A lengyel háborús menekülteket segítő magyarokról emlékezett meg határozatban a szejm
...
A 460 fős szejmben a 387 jelenlévő honatya közül 383-an szavaztak a javaslat mellett, négyen adtak le ellenszavazatot.
A lengyelországi Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet tanácsának elnöke, a kormányzó Jog és Igazságosság alsóházi képviselője, Piotr Babinetz által benyújtott dokumentumban a szejm háláját fejezi ki "a magyarok által a német-szovjet agres...
2019-08-30 21:12:39
Peking továbbra is kiáll az iráni atomalku fenntartása mellett
...
Vang hangsúlyozta: Peking megérti Teherán észszerű követeléseit, és úgy véli, hogy az egyezményben foglaltak betartásáért cserébe Iránnak méltányos elbánásban kell részesülnie. "Felelősségteljes országként Kína továbbra is tartja magát az egyezményhez, teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, és konstruktív szerepet kíván betölteni az öböl-menti régió feszültségeinek enyhítéséb...
2019-08-26 16:51:49
Washington aggodalmát fejezte ki a japán-dél-koreai hírszerzési együttműködés felmondása miatt
...
Az amerikai diplomácia irányítója - aki Kanadában tárgyalt Chrystia Freeland kanadai külügyminiszterrel - azt mondta: "csalódott", hogy Szöul felmondja katonai hírszerzési együttműködését Tokióval. Pompeomás kommentárt nem fűzött az ügyhöz.
Az amerikai védelmi minisztérium Washingtonban közleményt adott ki, amelyben "mély nyugtalanságát és csalódottságát" fejezte ki a dé...
2019-08-22 20:55:43
1 2 3 .........................77 78 ............115 116 ............153 154 155 
Címkék: Süli János, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, Benkő Tibor, Matteo Salvini, Giuseppe Conte, Sebastian Kurz, Tatyjana Moszkalkova, Volodimir Zelenszkij, Vlagyimir Putyinnal, Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet, Piotr Babinetz, Chrystia Freeland, magyar kormány, megújuló energiaforrások, elengedett foglyokat, biztonság megőrzése, lengyel háborús, iráni atomalku, japán-dél-koreai hírszerzési, klímavédelmi követelmények, atomenergia alkalmazása, nukleáris kapacitásának, atomerőműveknek köszönhetően, párt listavezetőjét, távolba tekint, szöveg pedig, elmúlt években, magyar-német kapcsolatokat, hosszú kapcsolatban, barátságot stratégiai, közelmúltban ünne, hazatérő ukrán, repülőgép utaslépcsőjénél, ország fejlessze, biztonság fenntartása, iráni külügyminis, javaslat mellett, lengyelországi Waclaw, szejm háláját, magyarok által, német-szovjet agres, egyezményben foglaltak, öböl-menti régió, amerikai diplomácia, amerikai védelmi, kötelezettségeit, felelősségteljes,
© 2013 TVN.HU Kft.