|
|
|
... Régóta ízesítenek vele sajtot.
Kolbászfélékbe is tesznek e magokból.
Köményt használnak a Kümmel likőrbe, a skandinávok kedvenc Aquavit italába, de a ginbe és a snapszba is.A leveleket salátákhoz, köretekben hasznosítják.
Gyökere ugyanolyan ízű, mint a magoké, ugyanúgy főzhető vagy párolható, mint a paszternák (a petrezselyem rokona).
Orvosi felhasználása: Dios... |
2009-06-20 18:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... vagy karikázzuk. Megmossuk a zeller zöldjét, s a felét finomra aprítva félre tesszük. A felforrt leveshez hozzáadjuk a földarabolt zellergumót, póréhagymát, répát és a vágatlan zellerleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük (ez legalább 2 óra), amíg a hús meg nem puhul. Közben néha megkeverjük, s szükség esetén adunk még hozzá vizet.
A megfőtt húst kivesszük a... |
|
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítsd. Válassz ki egy-két teát minden csoportból, és fogyaszd őket a kúra minden napján. Vagy készíthetsz teakeveréket is, ilyenkor azonban vedd figyelembe, hogy a gyökereket főzni, a leveleket és szárakat pedig forrázni és áztatni kell.
Igyál sok folyadékot mindennap, és kerüld a cukros üdítőket, a kólát, a kávét és az alkoholt.Fogyassz friss, természetes élelmiszere... |
2009-04-26 13:25:34 |
|
|
|
|
|
|
WOK Recept gyűjtemény
Mielőtt elkezdenénk a főzést-sütést, egy kis WOK-suli...
Fontos tudnivalók a wok főzéshez.
A wok, ez a közkedvelt univerzális főzőedény szinte minden főzési műveletre alka... |
|
2009-03-28 14:25:09 |
|
|
|
|
|
|
... gondolni. Közben Margot-val becsomagoltuk iskolatáskánkba a legszükségesebb holmit. Legelőször ezt a keményfedelű füzetet, aztán a hajcsavarokat, zsebkendőket, iskolakönyveket, fésűt, régi leveleket szedtem össze. Minthogy egyre az elbújás foglalkoztatott, sok felesleges holmit raktam be, de nem bánom. Az emlékeimhez jobban ragaszkodom, mint a ruháimhoz.
Öt órakor végre megér... |
|
2009-03-12 08:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... finomra vágott harmadik fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és a fűszereket a megmosott rizst és a tojást. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket. Rá helyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel, és lassan, 2 órán át, főzzük. Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedj... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, a kelleveleket csíkokra vágjuk.
A vajat vagy margarint lábosban felolvasztjuk, beletesszük a kelt, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felöntjük a húsleves felével, majd fedő alat... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... cs. spenót, 1 apróra vágott kemény tojás, 2 ek. olvasztott vaj, 1 apróra vágott hagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. mustár, 2,5 dl víz, 1 tk. só.
Alaposan mossuk le a leveleket, nagyjából vágjuk össze, dobjuk forrásban lévő sós vízbe, rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a mustárt, hagymákat, tojást, keverjük össze. Öntsük rá a vajat.
Kenyérrel fogyasztjuk.... |
2008-12-01 23:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... szál póréhagyma, 2 dl ketchup, 15 dkg parajlevél, 3 dl tejszín, 1 dl olaj, 0,5 liter húsleves (kockából), 1 evőkanál KNORR Delikát ételízesítő, őrölt gyömbér, fehérbors
A parajleveleket nagyon alaposan megmossuk. A póréhagymáról leszedjük a külső, takaró leveleket. A pulykamellből nagy, nyitott szeleteket vágunk, melyeknek mindkét oldalát enyhén besózzuk, meghintjük őrö... |
2008-12-01 23:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... sercegő hangjáról tudható. Ekkor vegyük le a keveréket a tűzről, préseljük át egy ruhán, amíg meleg-ezáltal a kender aktív és színező anyagainak olajos oldatát kapjuk-és a leveleket, rostot, stb. ami a ruhán marad dobjuk el.
A zöld olajos oldat hamar vajas masszává szilárdul, és ekkor kézzel jól meg kell mosni tiszta vízzel, addig, amíg a víz elszíneződik. A... |
2008-12-01 22:34:38 |
|
|
|
|