Belépés
Fűszerek
... Régóta ízesítenek vele sajtot.
Kolbászfélékbe is tesznek e magokból.
Köményt használnak a Kümmel likőrbe, a skandinávok kedvenc Aquavit italába, de a ginbe és a snapszba is.A leveleket salátákhoz, köretekben hasznosítják.
Gyökere ugyanolyan ízű, mint a magoké, ugyanúgy főzhető vagy párolható, mint a paszternák (a petrezselyem rokona).
Orvosi felhasználása: Dios...
2009-06-20 18:50:06
Csülkös receptkönyv
... vagy karikázzuk. Megmossuk a zeller zöldjét, s a felét finomra aprítva félre tesszük. A felforrt leveshez hozzáadjuk a földarabolt zellergumót, póréhagymát, répát és a vágatlan zellerleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük (ez legalább 2 óra), amíg a hús meg nem puhul. Közben néha megkeverjük, s szükség esetén adunk még hozzá vizet.
A megfőtt húst kivesszük a...
2009-05-19 18:45:11
tavaszi méregtelenítés
... megtisztítsd. Válassz ki egy-két teát minden csoportból, és fogyaszd őket a kúra minden napján. Vagy készíthetsz teakeveréket is, ilyenkor azonban vedd figyelembe, hogy a gyökereket főzni, a leveleket és szárakat pedig forrázni és áztatni kell.
Igyál sok folyadékot mindennap, és kerüld a cukros üdítőket, a kólát, a kávét és az alkoholt.Fogyassz friss, természetes élelmiszere...
2009-04-26 13:25:34
WOK Recept gyűjtemény...


WOK Recept gyűjtemény



Mielőtt elkezdenénk a főzést-sütést, egy kis WOK-suli...

Fontos tudnivalók a wok főzéshez.

A wok, ez a közkedvelt univerzális főzőedény szinte minden főzési műveletre alka...
2009-03-28 14:25:09
1945. március 12. Anna Frank
... gondolni. Közben Margot-val becsomagoltuk iskolatáskánkba a legszükségesebb holmit. Legelőször ezt a keményfedelű füzetet, aztán a hajcsavarokat, zsebkendőket, iskolakönyveket, fésűt, régi leveleket szedtem össze. Minthogy egyre az elbújás foglalkoztatott, sok felesleges holmit raktam be, de nem bánom. Az emlékeimhez jobban ragaszkodom, mint a ruháimhoz.
Öt órakor végre megér...
2009-03-12 08:50:22
Disznótoros ételek
... finomra vágott harmadik fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és a fűszereket a megmosott rizst és a tojást. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket. Rá helyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel, és lassan, 2 órán át, főzzük. Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedj...
2008-12-01 23:30:51
Sertéshúsos ételek
... forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, a kelleveleket csíkokra vágjuk.
A vajat vagy margarint lábosban felolvasztjuk, beletesszük a kelt, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felöntjük a húsleves felével, majd fedő alat...
2008-12-01 23:28:49
Bibliai szakácskönyv
... cs. spenót, 1 apróra vágott kemény tojás, 2 ek. olvasztott vaj, 1 apróra vágott hagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. mustár, 2,5 dl víz, 1 tk. só.

Alaposan mossuk le a leveleket, nagyjából vágjuk össze, dobjuk forrásban lévő sós vízbe, rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a mustárt, hagymákat, tojást, keverjük össze. Öntsük rá a vajat.
Kenyérrel fogyasztjuk....
2008-12-01 23:25:32
Afrodiziákus receptek
... szál póréhagyma, 2 dl ketchup, 15 dkg parajlevél, 3 dl tejszín, 1 dl olaj, 0,5 liter húsleves (kockából), 1 evőkanál KNORR Delikát ételízesítő, őrölt gyömbér, fehérbors

A parajleveleket nagyon alaposan megmossuk. A póréhagymáról leszedjük a külső, takaró leveleket. A pulykamellből nagy, nyitott szeleteket vágunk, melyeknek mindkét oldalát enyhén besózzuk, meghintjük őrö...
2008-12-01 23:12:14
Cannabis szakácskönyv
... sercegő hangjáról tudható. Ekkor vegyük le a keveréket a tűzről, préseljük át egy ruhán, amíg meleg-ezáltal a kender aktív és színező anyagainak olajos oldatát kapjuk-és a leveleket, rostot, stb. ami a ruhán marad dobjuk el.

A zöld olajos oldat hamar vajas masszává szilárdul, és ekkor kézzel jól meg kell mosni tiszta vízzel, addig, amíg a víz elszíneződik. A...
2008-12-01 22:34:38
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Anna Frank, Közben Margot-val, KNORR Delikát, skandinávok kedvenc, leveleket salátákhoz, petrezselyem rokona, zeller zöldjét, felét finomra, felforrt leveshez, földarabolt zellergumót, vágatlan zellerleveleket, megfőtt húst, kúra minden, gyökereket főzni, cukros üdítőket, közkedvelt univerzális, legszükségesebb holmit, keményfedelű füzetet, elbújás foglalkoztatott, emlékeimhez jobban, összezúzott fokhagymát, megmosott rizst, lábasba készített, kolbásszal együtt, kolbászt kiszedj, kelkáposztát megtisztítjuk, kelleveleket csíkokra, vajat vagy, húsleves felével, parajleveleket nagyon, póréhagymáról leszedjük, pulykamellből nagy, kender aktív, ruhán marad, zöld olajos, foglalkoztatott, iskolakönyveket, szerecsendióval, iskolatáskánkba, zellerleveleket, legszükségesebb, parajleveleket, kolbászfélékbe, méregtelenítés, lecsöpögtetjük, összekeverjük, pulykamellből, megtisztítjuk, felhasználása, becsomagoltuk, hajcsavarokat, felolvasztjuk, póréhagymáról, vöröshagymát, kelkáposztát, megtisztítsd, petrezselyem,
© 2013 TVN.HU Kft.