|
|
|
Nem mondhatom el
Nem mondhatom el, mi belülről feszít,
ami szorítva fájja a bordacsontokat,
mert ha elmondanám, szívem bánná meg
könnyekbe gyűjtött igazságomat.
Így hát hallgatok, és némán viselem,
ahogyan az élet l... |
2021-06-16 11:53:23 |
|
|
|
|
|
|
... tűhegyes torsok, szúrós, vad bogáncsok,
kitin- s cellulózképletek, jelekké
átlényegült héjak, terméstokok,
szétdőlt csigolyák, szikkadt bordacsontok.
Múló kiáltás ott fönn, s itt alant
gyíkláb- s madárláb-hagyta, elmosódott,
halvány nyomok. Tétova, szertelen,
rend... |
|
2020-02-11 21:00:23 |
|
|
|
|
|
|
... tartottak az első ismert "tuberkulózisos betegnek".
A szakemberek ugya... |
2018-06-07 19:02:20 |
|
|
|
|
|
|
Nem mondhatom el, mi belülről feszít,
ami szorítva fájja a bordacsontokat,
mert ha elmondanám, szívem bánná meg
könnyekbe gyűjtött igazságomat.
Így hát hallgatok, és némán viselem
ahogyan az élet lassan elszalad,
magával cipelve bűnöm, hallgatásom,
s mind azt mi elfojtotta benn a hangokat.
Amit nem mondunk ki, abból nincs harag... |
|
2018-06-01 09:34:33 |
|
|
|
|
|
|
... mustáros péppel, majd a zöldségágyra fektetjük, és a 180 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig. A zöldségágyról leemelve lazán alufóliába csomagoljuk, és így pihentetjük 10 percig. Végül a bordacsontok mentén felszeleteljük, és a vele sült zöldségekkel együtt tálaljuk.
Megjegyzés
Recept... |
|
2017-04-15 00:14:34 |
|
|
|
|
|
|
... fedetlenül készre sütöm.
Amíg a töltött bordám sül, a zöldségek másik felét a darabolt gombával együtt vajon megpárolom.
Az elkészült húst vágódeszkára helyezem, a bordacsontok között felszeletelem. A tepsiben lévő zöldségragut összetrmixszolom, kellemes színű, illatú és állagú szaftot, mártást kell kapjak.
Szeletenként tálalom a bordát, adok mellé... |
2015-07-31 23:12:02 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomlével, sózom, borsozom, kis lángon összefőzöm.
Ránézek a bárányra, ha már megpuhult, fedő nélkül a szaftjával locsolgatva ropogósra sütöm. Amikor kész, vágódeszkán a kiálló bordacsontok között éles késsel szeletekre vágom.
Adagonként tálalom, egy tányérra 2 szelet báránybordát helyezek, leszűrt szaftjával kissé meglocsolom, mellé halmozok a francia ... |
2015-07-24 23:09:41 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt szerecsendió, 2 g majoránna, só
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük. Azután a combjait és a szárnyait csontozzuk ki. Ezt követően kiterítve (bőrével a deszkára) sózzuk, borsozzuk, majoránnával jól befűszerezzük. Összeh... |
2012-03-09 16:46:00 |
|
|
|
|