|
|
|
...
A szervező Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pécsi önkormányzat támogatásával második alkalommal sorra kerülő, Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésen 9 ország termelőinek több mint 60 portugieser borát és portugieser alapú házasítását mutatják be.
A mintákat az első napon nemzetközi szakértő zsűri értékel... |
2014-04-11 13:23:23 |
|
|
|
|
|
|
... mustrán. Egyre szebb a hordóhasználat, egyre kevesebb vörösbornál probléma, hogy a fa elnyomná a gyümölcsöt - emelte ki a Londonban élő magyar szakember.
Lengyelország vezető bormagazinja, a Wino alapító főszerkesztője annak a fontosságára mutatott rá, hogy a magyar termelők ne máshol bevált mintákat másoljanak, hanem találják meg saját útjukat, ebben véleménye szerint ... |
|
2013-05-11 15:02:53 |
|
|
|
|
|
|
... Kárpát-medencében termelt szőlőfajtáról, amely ma elsősorban Tokajhoz és Somlóhoz kötődik, de korábban az egész országban elterjedt volt - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője az MTI-nek.
Tóth Adrienn hozzátette: szeretnék elérni, hogy a Márton-nap mellett egy másik olyan ünnepi időszak is rögzüljön a köztudatban, amely egy konkrét borhoz k... |
2013-02-04 15:43:14 |
|
|
|
|
|
|
... édes borok alapjaként volt ismert, de tíz-húsz éve nagyon szép száraz tételek, sőt az utóbbi időben már pezsgők is készülnek furmintból - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője szerdán az MTI-nek.
Tóth Adrienn kiemelte: nagyon széles spektrummal bíró, egészen különböző stílusokban kiemelkedőt mutatni tudó szőlőfajtáról van szó. "Fontos felhív... |
|
2012-02-01 17:03:04 |
|
|
|
|
|
|
...
A Borászportál internetes bormagazin által 2011 őszén négyezer fő részvételével készített online felmérés szerint a magyarok gyakran fogyasztanak bort: a megkérdezettek tíz százaléka bevallása szerint naponta, ötven százalékuk pedig legalább hetente.
A borfogyasztók körében nem meglepő módon a száraz bor megítélése a legszélsőségesebb. Közel ugyanannyian preferálják leg... |
|
2012-01-16 17:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... aki egyébként gregorián zenét "hallgattat" boraival, hogy finomabban érjenek. Szerinte ugyanis a finom rezgés, melyet ez a muzsika kelt, javítja a bor minőségét.
Egy brit bormagazin - a Wine and Spirit - szerkesztője szerint eljöhet a kor, amikor egy rangos étteremben az ét- és itallap mellé már zenelapot is adnak.
... |
2009-08-25 19:51:09 |
|
|
|
|
|
|
... aki egyébként gregorián zenét "hallgattat" boraival, hogy finomabban érjenek. Szerinte ugyanis a finom rezgés, melyet ez a muzsika kelt, javítja a bor minőségét.
Egy brit bormagazin - a Wine and Spirit - szerkesztője szerint eljöhet a kor, amikor egy rangos étteremben az ét- és itallap mellé már zenelapot is adnak.
... |
2009-05-24 11:56:48 |
|
|
|
|
|
|
... aki egyébként gregorián zenét "hallgattat" boraival, hogy finomabban érjenek. Szerinte ugyanis a finom rezgés, melyet ez a muzsika kelt, javítja a bor minőségét.
Egy brit bormagazin - a Wine and Spirit - szerkesztője szerint eljöhet a kor, amikor egy rangos étteremben az ét- és itallap mellé már zenelapot is adnak.
... |
2008-08-31 15:30:19 |
|
|
|
|