|
|
|
... lilahagyma
* 1 TV paprika
* 1 doboz kukorica
* fél kígyóuborka
* 15 dkg fetasajt
* 1 csomag olajbogyó
* 3-4 ek olívaolaj
* só, bors
elkészítés
1. Először egy nagy üvegtálat vegyünk elő, és rakjuk bele az apróra vágo... |
2010-08-12 21:26:46 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* 4 ek olívaolaj
Öntethez:
* 2 dl tejföl
* 2 dl natúr joghurt
* 3 db főtt tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
elkészítés
1. Elkészítjük az öntetet a hozzávalókb... |
|
2010-08-12 21:25:23 |
|
|
|
|
|
|
... párolva, töltve, krém formában egyaránt jól használható. Előfordul, hogy túléretten kesernyéssé válik az íze, de besózással, lecsepegtetve ez a kellemetlen íz eltüntethető. A fűszerek közül a bors, a csombor, a bazsalikom, az oregano illik hozzá, a hagyma, fokhagyma, zöldpetrezselyem mellett. A megsütött padlizsán húsa lefagyasztható, így télen sem kell nélkülözni a pikáns ízű pad... |
2010-08-12 19:18:10 |
|
|
|
|
|
|
... főre
* 6 db keményre főzött tojás
* 15 dkg Zala felvágott
* 1 fej lilahagyma
* 5 ek tejföl
* 5 ek majonéz
* 1 db leveskocka
* 1 cs zselatin 20g-os
* só
* bors
elkészítés
1. A főtt tojásokat, a felvágottat, a hagymát apró kockára vágjuk.
2. Összekeverjük, és hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt.
3.... |
|
2010-08-12 15:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... dkg bacon szalonna
* 1 szál (20-25 cm) házikolbász
* 1 pohár tejföl
* 2 dl tejszín
* 1,5 dl száraz fehérbor
* 3 nagy fej hagyma
* 30 dkg sajt
* só
* bors
elkészítés
1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszel... |
|
2010-08-12 15:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... tálat kiolajozunk, a hagymákat belekarikázzuk, erre a paprikát, majd a paradicsomokat. A tarjaszeleteket ráhelyezzük, nagy fűszerezés nem kell neki, mivel a lecsó megadja az ízt. Egy kis só, bors, én meglocsoltam szójaszósszal. Az almaszeleteket közé helyezzük, nem árt egy kis vizet aláönteni, de csak keveset, lefedjük alufóliával és mehet a sütőbe. A jénaiban látszik jól, amint s... |
2010-08-12 14:02:51 |
|
|
|
|
|
|
...
1 tojás,
2-3 szem koriandermag zúzva,
zsemlemorzsa igény szerint,
0,5 dl tejszín a húsgolyóhoz és 0,5 dl tejszín a barna mártáshoz,
vaj a sütéshez,
só,
bors,
1 ek szójaszósz,
15 dkg fekete áfonya,
3 ek cukor
Elkészítés:
A darált húshoz keverjük a tojást, az apróra vágott hagymát, a fűszereket, a tej... |
2010-08-12 13:41:31 |
|
|
|
|
|
|
... sajt grillezése ráadásul még kevesebb ideig is tart.
A zöldségeket elég fél órával a sütés előtt bekenni a páccal. Általában olívaolaj, citromlé, fokhagyma, méz, ízesített ecetek, bors keverékével kenhetjük meg őket ízlés szerint. A zöldfűszerek a grillen megégnek, ezek inkább a sülés után, esetleg a sütés utolsó néhány másodpercében szórjuk a zöldségre. Bekenhetjük a z... |
2010-08-12 13:26:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
* 1 kg csirkemell felszeletelve
* 25 dkg bacon
* 1 pohár joghurt
* 3 gerezd zúzott fokhagyma
* só
* bors
* A töltelékhez:
* 20 dkg juhtúró
* 2 db tejben áztatott zsemle
* 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa... |
2010-08-12 13:11:16 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
* 2 ág kapor
* 1 evőkanál vaj
* 1 evőkanál lisztes vaj (vaj és liszt 1:1 arányban összedolgozva)
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* bors
* néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A rákot enyhén sós vízben megfőzzük, kinyerhető húsát félretesszük.
A meghámozott vöröshagymát kockákr... |
2010-08-12 13:10:27 |
|
|
|
|