|
|
|
... apróhúsért:)
Hozzávalók
80 dkg szarvascomb,
20 dkg hagyma,
5 dkg szalonna (füstölt),
só, bors, 1 dkg kakukkfű,
1 db babérlevél,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg borsikafű,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg petrezselyem,
10 dkg gomba (erdei),
bor (vörös), olaj
Először is az apróra vágott vöröshagymát megpirítj... |
2018-02-15 17:15:34 |
|
|
|
|
|
|
... kk őrölt kömény
4 babérlevél
1,5 bögre rizs
1,5 kg darált hús (dagadó)
3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 ek borsikafű (morzsolt, szárított)
1 ek kapor (morzsolt, szárított)
1 szál füstölt kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
3 ek zsír
5 dl tejföl
Elkészítése:
... |
|
2018-02-06 00:15:12 |
|
|
|
|
|
|
Kolozsvári rakott káposzta
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
borsikafű
2 ek zsír
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált sertéshús
15 dkg kolbász
só bors
pirospaprika
20 dkg rizs
2 dl tejföl
bazsalikom
Elkészítés
A ká... |
2018-01-28 00:37:51 |
|
|
|
|
|
|
... drasztikus hatásúak (mustár, torma, ecet, curry, ketchup, csípős paprika, chili) nem jöhetnek szóba, de az enyhe színező és ízesítő anyagok (babérlevél, szegfűbors, szegfűszeg, köménymag, borsikafű, koriander, kakukkfű, citromhéj és -lé, fahéj, petrezselyemzöld, zeller) ízlés szerint alkalmazhatók, hiszen növelik a diéta élvezeti értékét és változatosságát. Arra azonban ügyelni ke... |
|
2018-01-23 17:03:06 |
|
|
|
|
|
|
Levesek
Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, ... |
|
2018-01-15 09:08:25 |
|
|
|
|
|
|
Korhelyleves
Hozzávalók
50 dkg savanyú káposzta (gyalult)
20 dkg csülök (lehetőleg füstölt)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés csombor (borsikafű)
néhány babérlevél
1 szál házikolbász (füstölt)
2 szál répa
2 szál petrezselyemgyökér
3 evőkanál tejföl
1 evőka... |
2017-12-31 01:30:57 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsán
1 db közepes méretű patisszon
2 szem paradicsom
1 db tojás
csipetnyi erős paprika
só, bors
rozmaring
oregánó
kakukkfű
borsikafű
petrezselyemzöldje
A zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és olajjal kikent tűzálló edénybe simítjuk.
Ráhelyezzük a busafiléket, az egésze... |
2017-12-29 01:49:22 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá, hogy még így húsz év elteltével is enyhe, lábszagba hajló savanyú káposzta aroma lengi be a folyosót és a kamrát.
Következő fontos hozzávaló a csombor, leánykori nevén borsikafű. Eme fűszernövény nélkül akkor is felesleges nekikezdenünk a töltött káposztánknak, ha egyébként minden más hozzávaló a birtokunkban van.
Most, hogy a hosszadalmas petting végé... |
2017-12-22 15:23:58 |
|
|
|
|
|
|
...
BORS
A feketebors a növény éretlenül szedett,, szárított termése. A fehérbors az érett termés, héj nélkül.
Étvágygerjesztő, de a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. Inkább borsikafüvet használjunk helyette.
Baktériumölő, így tartósításra is alkalmas. Vizelethajtó, felfúvódást szüntet. Jó székrekedés, émelygés, szédülés és ízületi gyul... |
2017-10-03 08:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... van.
BORS
A fekete bors a növény éretlenül szedett,, szárított termése. A fehérbors az érett termés, héj nélkül.
Étvágygerjesztő, de a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. Inkább borsikafüvet használjunk helyette.
Baktériumölő, így tartósításra is alkalmas. Vizelethajtó, felfúvódást szüntet. Jó székrekedés, émelygés, szédülés és ízületi gyull... |
2017-08-21 08:47:25 |
|
|
|
|