|
|
|
... előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Csülkös káposzta (kemencés étel)
Hozzávalók: másfél kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 6 szem borókabogyó, 1 kis csokor borsikafű (csombor), egy csokor kapor, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 szál füstölt kolbász, 1,5 kg bőrös csülök.
A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába... |
2017-04-27 07:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... virágoskertbe.
Kártevők --- Kártevőket riasztó növények:
Hangyák : Levendula, gilisztaűző varádics, madársaláta
Levéltetvek: Sarkantyúka, levendula, koriander, turbolya, borsikafű, fokhagyma, metélőhagyma
Földibolha: Üröm, borsmenta
Legyek: Bazsalikom, gilisztaűző varádics, diófa
Káposztalepke: Kapor, zsálya, rozmaring... |
|
2017-04-19 17:25:40 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 35 dkg darálthús, 1 tojás, 1 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dkg vaj, 2 evőkanál szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű ág
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kiv... |
2017-03-15 16:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... sertéscombból
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
75 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk szárított borsikafű
2 db babérlevél
1-2 ek pirospaprika
só
bors (egész)
olaj
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát olajon megdinszte... |
|
2017-03-04 22:37:22 |
|
|
|
|
|
|
A csombort ezen a néven nehezen találjuk meg a boltokban, borsikafű néven esélyesebb! :D
Nagyon jól hangzik ez a recept, ki fogom próbálni, köszönet a tippért! :)... |
|
2017-01-05 01:00:05 |
|
|
|
|
|
|
... gomba
20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
3 szikkadt zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk borsikafű
1 ek majoránna
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, majd az ujjainkkal óvatosan... |
2016-12-03 14:52:38 |
|
|
|
|
|
|
... kacsaaprólék is.
2. Fűszerezz!
A ludaskása nem igényel extra fűszereket, de azért fűszerezés híján sem maradhat. A kásába kerülhet babérlevél, lestyán, csombor, azaz borsikafű, majoránna, szerecsendió, friss petrezselyemzöld, fokhagyma, fekete szemes bors, s a színe végett egy kevés sáfrány vagy sáfrányos szeklice is mehet bele a főzés vége felé.
3... |
2016-11-10 23:32:53 |
|
|
|
|
|
|
... ételei.
A máig használatos fűszernövények közül kettő is van, melyekről francia botanikusok feltételezik, hogy a X. században a magyarok hozták be Európába. Ez a tárkony és a csombor (borsikafű). De ugyanilyen előszeretettel használták őseink a fűszerkeverékek elkészítésében a kakukkfüvet, a köményt, a fokhagymát, a szurokfüvet, a kaprot, a turbolyát, a citromfüvet, a f... |
2016-11-03 16:25:27 |
|
|
|
|
|
|
... kg)
1 kis fej hagyma
1 ek olaj
1 ek rozsliszt
5 dl házi paradicsomlé
1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer
bors
zöld csombor (borsikafű)
1 db t. v. paprika
Elkészítés
A káposztafejet leöblítjük, és kettévágjuk. A torzsáját kiemeljük, leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd só... |
2016-10-10 21:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... adag
5 kg uborka
2 l víz
10 dl 10 %-os ecet
30 dkg cukor (ízlés szerint )
8 dkg só
2 db torma
kapor ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
mustármag ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint
elkészítés
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet... |
2016-08-06 22:45:32 |
|
|
|
|