Belépés
Ízőrzők – Noszvaj
... előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Csülkös káposzta (kemencés étel)
Hozzávalók: másfél kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 6 szem borókabogyó, 1 kis csokor borsikafű (csombor), egy csokor kapor, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 szál füstölt kolbász, 1,5 kg bőrös csülök.
A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába...
2017-04-27 07:23:28
Kártevőriasztó növények
... virágoskertbe.


Kártevők --- Kártevőket riasztó növények:

Hangyák : Levendula, gilisztaűző varádics, madársaláta
Levéltetvek: Sarkantyúka, levendula, koriander, turbolya, borsikafű, fokhagyma, metélőhagyma
Földibolha: Üröm, borsmenta
Legyek: Bazsalikom, gilisztaűző varádics, diófa
Káposztalepke: Kapor, zsálya, rozmaring...
2017-04-19 17:25:40
Töltött hagyma
... vöröshagyma, 35 dkg darálthús, 1 tojás, 1 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dkg vaj, 2 evőkanál szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű ág
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kiv...
2017-03-15 16:28:43
Székelykáposzta sertéscombból
... sertéscombból

Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta
75 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk szárított borsikafű
2 db babérlevél
1-2 ek pirospaprika

bors (egész)
olaj

Elkészítés

A felaprított vöröshagymát olajon megdinszte...
2017-03-04 22:37:22
Bolgár máj piritóssal !
A csombort ezen a néven nehezen találjuk meg a boltokban, borsikafű néven esélyesebb! :D
Nagyon jól hangzik ez a recept, ki fogom próbálni, köszönet a tippért! :)...
2017-01-05 01:00:05
Töltött csirkecombok
... gomba
20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
3 szikkadt zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk borsikafű
1 ek majoránna
1 csokor petrezselyemzöld

bors

Elkészítése:

A combokat alaposan megmossuk, majd az ujjainkkal óvatosan...
2016-12-03 14:52:38
5 tipp, hogy igazán jó legyen a Márton-napi ludaskása
... kacsaaprólék is.

2. Fűszerezz!

A ludaskása nem igényel extra fűszereket, de azért fűszerezés híján sem maradhat. A kásába kerülhet babérlevél, lestyán, csombor, azaz borsikafű, majoránna, szerecsendió, friss petrezselyemzöld, fokhagyma, fekete szemes bors, s a színe végett egy kevés sáfrány vagy sáfrányos szeklice is mehet bele a főzés vége felé.

3...
2016-11-10 23:32:53
Pentatónia a gasztronómiában
... ételei.

A máig használatos fűszernövények közül kettő is van, melyekről francia botanikusok feltételezik, hogy a X. században a magyarok hozták be Európába. Ez a tárkony és a csombor (borsikafű). De ugyanilyen előszeretettel használták őseink a fűszerkeverékek elkészítésében a kakukkfüvet, a köményt, a fokhagymát, a szurokfüvet, a kaprot, a turbolyát, a citromfüvet, a f...
2016-11-03 16:25:27
Klasszikus paradicsomos káposzta
... kg)
1 kis fej hagyma
1 ek olaj
1 ek rozsliszt
5 dl házi paradicsomlé
1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer
bors
zöld csombor (borsikafű)
1 db t. v. paprika


Elkészítés

A káposztafejet leöblítjük, és kettévágjuk. A torzsáját kiemeljük, leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd só...
2016-10-10 21:29:15
uborka télire
... adag

5 kg uborka
2 l víz
10 dl 10 %-os ecet
30 dkg cukor (ízlés szerint )
8 dkg só
2 db torma
kapor ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
mustármag ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint

elkészítés

A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet...
2016-08-06 22:45:32
1 2 3 .5 6 7 ..........40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: csokor kapor, káposztát enyhén, nagyobb cserépedény, hagymát megpucoljuk, közepüket óvatosan, felaprított vöröshagymát, csombort ezen, néven nehezen, combokat alaposan, ujjainkkal óvatosan, kásába kerülhet, színe végett, kevés sáfrány, főzés vége, máig használatos, magyarok hozták, fűszerkeverékek elkészítésében, káposztafejet leöblítjük, torzsáját kiemeljük, petrezselyemzöld, székelykáposzta, gasztronómiában, fűszerkeverékek, előszeretettel, elkészítésében, fűszernövények, kártevőriasztó, zöldségkeverék, lecsepegtetjük, virágoskertbe, fűszerpaprika, káposztalepke, előmelegített, sertéscombból, szűrőkanállal, káposztafejet, csirkecombok, paradicsomlé, paradicsomos, kacsaaprólék, pirospaprika, vöröshagymát, feltételezik, metélőhagyma, szerecsendió, felforraljuk, zsemlemorzsa, megpucoljuk, vöröshagyma, édesítőszer, cserépedény, elkészítése, használatos, borókabogyó, gilisztaűző, levéltetvek, citromfüvet, sarkantyúka, botanikusok, szurokfüvet, madársaláta, felaprított, kakukkfüvet, kettévágjuk, főzőtejszín, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.