|
|
|
... szép barnára sütjük. Közben a bacon szeleteket zsírjára sütjük, kiszedjük belole a szalonnát, a visszamaradt zsíradékra öntjük a tejszínt és belemorzsoljuk a túrót... |
2011-03-06 18:13:16 |
|
|
|
|
|
|
... szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió
Elkészítés: A húsokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az Ultrapluszba két szelet hús közé rakjunk hagyma és kolbász karikákat, és egy szelet bacon szalonnát. A Mix-Fix-ben rázzuk össze a tejszínt, a ketchupot a diót és ezt ön... |
|
2011-03-06 18:10:45 |
|
|
|
|
|
|
... a bort, 1 perc múlva lefedjük, és további 4-5 percig pároljuk.
6. Hozzáadj... |
2011-03-06 17:36:09 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a húslevest, Kislángon kb. 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ezután borsozzuk, sózzuk, majd addig főzzük, míg a paradicsomot könnyen szét lehet nyomkodni, és kezdi elfőni a levét.
2. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pár csepp vörösborecetet, és nagyobb lángo... |
|
2011-03-06 17:32:20 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és leveleire szedjük.
5. Egy tepsit kivajazunk, és a kelkáposzta felét elhelyezzük az alján.
6. A rizst belekeverjük a darált húsba, sózzuk, borsozzuk, és a káposztán egyenletesen elterítjük.
7. A kel másik felével letakarjuk. Erre tesszük a tejfölt, majd a reszelt sajttal megszórjuk.
8. Előmelegített sütőben aranybarn... |
|
2011-03-06 17:30:54 |
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba
* 1 tojás
* só
* bors
* 1-2 ek olaj
elkészítés
1. A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaring... |
2011-03-06 17:15:32 |
|
|
|
|
|
|
... pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük... |
2011-03-05 20:21:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A pennét sós, forrásban lévő vízbe öntjük és megfőzzük. Közben elkészítjük a mártást: a kockára vágott csirkemellet olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáöntjük a spenótot és néhány perc alatt megpároljuk. A puha spenóthoz kanalazzuk a mascarponét és a t... |
2011-03-05 14:30:35 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt 2/3-ával, sóval, borssal ízesítjük.
Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: tésztával kezdünk, majd a spenót és a tejfölös öntet következ... |
2011-03-05 11:20:12 |
|
|
|
|
|
|
... leszűrjük. Mikor kihűlt, apróra vágjuk, vagy turmixgépben összeturmixoljuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk, rádobjuk az a spenótot, megsózzuk, borsozzuk, majd kb. 2 percig pirítjuk. A csirkemellekre felhevített serpenyőben kérget sütünk kb. 1 perc alatt, majd egy kivajazott hőálló tálba rakjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pármai s... |
2011-03-05 11:19:14 |
|
|
|
|