|
|
|
... csirkekockákat, és tovább pirítjuk. Ha már eresztett egy pici levet, mellérakjuk a paradicsomot, és fedő alatt főzzük egy kicsit, hogy abból is kijöjjön a lé. Ezután hozzáadjuk a konzervet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven a bazsalikommal. Összekeverjük, és fél órán át főzzük, míg összeérnek az ízek. Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha csirke helyett darált ma... |
2011-03-05 10:08:24 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt
1 dl tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zsír a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk.
A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.Tejföllel kínáljuk.
#499
2009. június 21. 20:56
Előzmén... |
|
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
Egy közepes tepsit kiolajozunk. Kiklopfolunk . 8 szelet csirkemellet, előtte megsózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljára szépen egymás mellé helyezzük őket. Erre rakunk egy sor puha sajtszeletet.
Befedjük vele a csirkemellszeleteket. Ezután egy sor szeletelt gépson... |
2011-03-04 20:38:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A pennét sós, forrásban lévő vízbe tesszük és megfőzzük. A brokkolit megpucoljuk és kis darabokra vágjuk, majd vajban megpároljuk. Párolás közben a brokkolit sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd hozzáöntjük a tejszínt. Pár perc alatt összeforraljuk a mártást, majd a kész tésztára öntjük. Forrón, parmezánnal vagy reszelt sajttal me... |
|
2011-03-04 17:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... majd olívaolajon megdinszteljük, 20 perc. Húslevessel felöntjük, ha kockából készítjük akkor a 1/2 l vízhez 3-4 kockát adjunk, ízlés szerint, de lehet vegetával is ízesíteni. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Amikor már szinte teljesen kész hozzáadjuk a főzőtejszínt, megvárjuk még felforr, kicsit besűrűsödik. Nem lepődjetek meg ha egy kicsit édesk... |
|
2011-03-04 12:10:48 |
|
|
|
|
|
|
... felét felkockázzuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A gombaszárat és a hagyma felét megpirítjuk, 1,5 dkg vajon. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és petrezselyemzöld felét. Sózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk, majd a sajtkrémhez keverjük.
A felszeletelt bagettet megpirítjuk a maradék vajon. a salátákat falatnyi darabokra tépjük. Az uborkát legyaluljuk, a megmaradt paradics... |
2011-03-04 11:52:06 |
|
|
|
|
|
|
... szósz
Elkészítés módja: fogunk egy keverőtálat, beletesszük a finomra vágott lila- és vöröshagymát, majd szépen, ügyesen kikeverjük az ecettel, a cukorral, és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, és a Tabasco szósszal pikánsra ízesítjük.
A friss osztrigát felnyitjuk, az öntettel lelocsoljuk, és azonnal beszürcsöljük.
Öblítsük le egy kellemes száraz pezsgővel.... |
2011-03-04 09:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítés:
A laskagombát vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk és a felkarikázott sárgarépával és a gyöngyhagymával együtt a felmelegített margarinba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és eleinte a saját levében, később bort apránként hozzáadva puhára pároljuk. Közben két liter a leveskockával felforraljuk, enyhén megsózzuk, és megfőzzük benne a tortellinit. Amikor ... |
2011-03-04 09:11:51 |
|
|
|
|
|
|
... darabok nélkül.) A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves szerű állaga legyen, és felmelegítjük. Friss gyömbért reszelünk bele (kb. dió nagyságút), sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és egy doboz tejföllel behabarjuk.
Végül rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény lev... |
2011-03-04 09:07:23 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséglevessel és a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor kivesszük a babért, majd a mustárokat hozzáadva a levest kézi turmix-szal szép simára pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.
A tócsnihoz lereszeljük a zellert és a burgonyát, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a citromhéjat ás a durvára darabolt diót, összedolgozzuk.
Egy tepsit sütőpap... |
2011-03-04 09:05:44 |
|
|
|
|