|
|
|
... dkg gersli (árpagyöngy)
Elkészítése:
A zöldséget megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és kissé megpirítjuk az olajon, majd felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a megtisztított vöröshagymát (egészben), a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ha felforrt, beletesszük a megmosott gerslit, összeturmixoljuk, és együtt puhára főzzük. Aki szereti, ... |
2007-03-23 00:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... 180 fokra.
A gyümölcsöt szűrőn lecsepegtetjük, a levét egy tálban felfogjuk.
A gyümölcshöz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a pálinkát, a fahéjat és a sót.
A húst sózzuk, borsozzuk.
Megtöltjük gyümölccsel, és megtűzzük.
Sütőtálban forró olajon elősütjük, majd 2,5 dl húslevessel felöntjük.
Lefedve, a sütő alsó részén, gyakran locsolgatva 2 és fél órát... |
|
2007-03-22 12:05:03 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
bors
3 csokor petrezselyem
só
5 szál rozmaring
Összekeverjük agy tálban a fehérbort, olívaolajat, finomra vágott petrezselymet és rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kenegetjük a báránycombot sütés közben.
Pirított burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!
... |
2007-03-20 11:34:18 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt
2 dl húslé
2 dl tejszín
2 evőkanál mák
1 db citrom
2 ág rozmaring
4 adag főtt újburgonya
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hússzeleteket hirtelen megsütjük benne. A húst félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szelet... |
|
2007-03-20 11:30:21 |
|
|
|
|
|
|
... és az olívabogyót. Az almát felkockázzuk.
Egy lábosban olívaolajat forrósítunk, rátesszük a borsót, valamint a... |
|
2007-03-19 22:31:54 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
15 dkg bacon
15 dkg parmezán
só, bors
szerecsendió
petrezselyem
A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, megsózzuk, borsozzuk, kevés étolajat öntünk hozzá, beleütjük a tojást. Lisztet adunk hozzá, összegyúrjuk. Deszkán nudlikat formázunk, amelyeket villán végiggörgetve, csíkosra formázunk. Sós, forró vízben kifőz... |
2007-03-19 22:31:01 |
|
|
|
|
|
|
... kis fehérbor következik.
2. Közben a csirkemellből nyitott szeletet vágunk, és egy picit kiverjük őket. A csirkemellbe beletöltjük a tölteléket, összehajtjuk, összetűzzük, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Amíg a csirke sül, elkészítjük a köretet.
3. A salátakeverékhez ízlés szerint zöldségeket adunk - pl. paradicsomot, paprikát, uborkát. Egy kevés joghurttal összeke... |
2007-03-18 00:59:52 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékbe).
2. A póréhagymát apróra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vargányát, a felkockázott paradicsomot, valamint az apróra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Kevés vízzel felöntjük, beleöntjük a főtt rizst. Jól összeforgatjuk, kicsit együtt pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel a keverékkel megtöltjük a paprikát, tetejére pedig kecskesa... |
2007-03-18 00:55:35 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a babért, s addig főzzük, amíg a máj megpuhul (addigra a bor is elfő róla). Ekkor hozzákeverjük a levétől leszűrt kaprib... |
2007-03-13 20:15:37 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk. Hozzáadjuk a KNORR Bolognai spagetti Rafinériát, és azonnal felöntjük 3 dl hideg vízzel, kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt, kis lángon készre főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük az előre összekevert tejfölös-tojásos-sajtos keverékkel.
200 °C-os sütőben 15-20 ... |
2007-03-13 13:51:19 |
|
|
|
|