|
|
|
... egyforma - nem túl kicsi, kb. kétujjnyi - darabokra. Hevítsük fel a vaj felét, dobjuk rá a húst, s addig keverjük-forgassuk, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, s ettől kezdve lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg nagyjából megpuhul. Ha a saját leve hamarabb elfogyna, akkor a húslevesből pótoljunk hozzá. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá ... |
2007-03-01 00:41:24 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola
4 dkg hántolt mandula
2 dl narancslé
1 evőkanál liszt
Avokadó-, és narancsszeletek, petrezselyem a díszítéshez
A csirkét 4 részre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
Az olajban barnára sütjük, majd átrakjuk egy másik serpenyőbe.
Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, az ananászt, a mazsolát, a mandulát, és leöntjük a narancslév... |
|
2007-02-26 06:01:33 |
|
|
|
|
|
|
... csiga- vagy kagylótészta
kevés olaj
A tésztát félkeményre (olaszosra) főzzük, leszűrjük.
A darált húst egy lábasban kis olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mellétesszük a fej hagymát egészben, kis vízzel felhigítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a húshoz, beletesszük a fahéjat. Kb. 20-25 percig főzzük.
A vajból, lisztből, tejből be... |
2007-02-26 05:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát. A sonkát és a fokhagymát olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a tejfölt és a sajt felét, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percre visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel, és lerakjuk őket egy kizsírozot... |
|
2007-02-26 01:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 percig pirítjuk. Leöntjük a ... |
|
2007-02-26 01:02:44 |
|
|
|
|
|
|
... a húsba a felvágott póréhagymával együtt, és felgöngyöljük.
2. Elegáns és természetes megoldás, ha póréhagymával kötjük össze, de fogpiszkálóval is összetűzhetjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük a serpenyőben.
3. Cukrot karamellizálunk - ha félünk, hogy leég, tehetünk bele kevés bort vagy pár csepp vizet -, utána hozzáadjuk a káposztát és az alm... |
2007-02-25 12:47:06 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a gyömbért és a fokhagymát, s néhány pillanat alatt rózsaszínűre sütjük. Rádobjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk (egy kevés csípős paprikakrémmel vagy csiliporral fűszerezhetjük), és élénk tűzön, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A borecetben eldolgozzuk a mézet, a paprikához öntjük, majd tová... |
2007-02-25 01:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... a húsba a felvágott póréhagymával együtt, és felgöngyöljük.
2. Elegáns és természetes megoldás, ha póréhagymával kötjük össze, de fogpiszkálóval is összetűzhetjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük a serpenyőben.
3. Cukrot karamellizálunk - ha félünk, hogy leég, tehetünk bele kevés bort vagy pár csepp vizet -, utána hozzáadjuk a káposzt... |
2007-02-25 00:48:23 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a babért, s addig főzzük, amíg a máj megpuhul (addigra a bor is elfő róla). Ekkor hozzákeverjük a levétől... |
2007-02-23 00:47:48 |
|
|
|
|
|
|
... halszeleteket olívaolajon pirosra sütjük. Egy jénai tálba alulra halmozzuk a zellert, megsózzuk, rátesszük a cukkinit, majd az elősütött halat. Ezt meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a hagymakarikákat, majd betakarjuk zellerrel, és díszítésként paradicsomot, valamint paprikát teszünk rá. Felöntjük húslével, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Jó étv... |
2007-02-22 19:25:42 |
|
|
|
|