Belépés
Diós-almás baromfi
... egyforma - nem túl kicsi, kb. kétujjnyi - darabokra. Hevítsük fel a vaj felét, dobjuk rá a húst, s addig keverjük-forgassuk, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, s ettől kezdve lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg nagyjából megpuhul. Ha a saját leve hamarabb elfogyna, akkor a húslevesből pótoljunk hozzá. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá ...
2007-03-01 00:41:24
pikáns csirke
... mazsola
4 dkg hántolt mandula
2 dl narancslé
1 evőkanál liszt

Avokadó-, és narancsszeletek, petrezselyem a díszítéshez

A csirkét 4 részre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
Az olajban barnára sütjük, majd átrakjuk egy másik serpenyőbe.

Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, az ananászt, a mazsolát, a mandulát, és leöntjük a narancslév...
2007-02-26 06:01:33
görög húsos tészta besamelben
... csiga- vagy kagylótészta
kevés olaj

A tésztát félkeményre (olaszosra) főzzük, leszűrjük.

A darált húst egy lábasban kis olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mellétesszük a fej hagymát egészben, kis vízzel felhigítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a húshoz, beletesszük a fahéjat. Kb. 20-25 percig főzzük.

A vajból, lisztből, tejből be...
2007-02-26 05:29:15
zöldséges palacsinta
... paprikát. A sonkát és a fokhagymát olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a tejfölt és a sajt felét, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percre visszatesszük a gázra. Közben palacsintatésztát készítünk, picit állni hagyjuk, majd kisütjük. A palacsintákat megtöltjük zöldséges töltelékkel, és lerakjuk őket egy kizsírozot...
2007-02-26 01:22:03
zöldséges csirkeszárnyak
... vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 percig pirítjuk. Leöntjük a ...
2007-02-26 01:02:44
Rozmaringos sertéstekercs
... a húsba a felvágott póréhagymával együtt, és felgöngyöljük.
2. Elegáns és természetes megoldás, ha póréhagymával kötjük össze, de fogpiszkálóval is összetűzhetjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük a serpenyőben.
3. Cukrot karamellizálunk - ha félünk, hogy leég, tehetünk bele kevés bort vagy pár csepp vizet -, utána hozzáadjuk a káposztát és az alm...
2007-02-25 12:47:06
Diós fasírt paprikakörettel
... serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a gyömbért és a fokhagymát, s néhány pillanat alatt rózsaszínűre sütjük. Rádobjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk (egy kevés csípős paprikakrémmel vagy csiliporral fűszerezhetjük), és élénk tűzön, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A borecetben eldolgozzuk a mézet, a paprikához öntjük, majd tová...
2007-02-25 01:06:04
Rozmaringos sertéstekercs
... a húsba a felvágott póréhagymával együtt, és felgöngyöljük.
2. Elegáns és természetes megoldás, ha póréhagymával kötjük össze, de fogpiszkálóval is összetűzhetjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük a serpenyőben.
3. Cukrot karamellizálunk - ha félünk, hogy leég, tehetünk bele kevés bort vagy pár csepp vizet -, utána hozzáadjuk a káposzt...
2007-02-25 00:48:23
Májkrémes szeletkék
... hozzáadjuk a babért, s addig főzzük, amíg a máj megpuhul (addigra a bor is elfő róla). Ekkor hozzákeverjük a levétől...
2007-02-23 00:47:48
Zöldséges hal brazil módra
... halszeleteket olívaolajon pirosra sütjük. Egy jénai tálba alulra halmozzuk a zellert, megsózzuk, rátesszük a cukkinit, majd az elősütött halat. Ezt meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a hagymakarikákat, majd betakarjuk zellerrel, és díszítésként paradicsomot, valamint paprikát teszünk rá. Felöntjük húslével, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

Jó étv...
2007-02-22 19:25:42
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 ..........920 921 922 926 927 928 
Címkék: saját leve, húslevesből pótoljunk, olajban barnára, másik serpenyőbe, tésztát félkeményre, darált húst, fokhagymát olajon, sajt felét, palacsintákat megtöltjük, szárnyakat közepes, felvágott póréhagymával, kevés csípős, borecetben eldolgozzuk, paprikához öntjük, jénai tálba, elősütött halat, paprikakörettel, paradicsompürét, narancsszeletek, karamellizálunk, hagymakarikákat, csirkeszárnyak, felforrósítjuk, fogpiszkálóval, összetűzhetjük, fűszerezhetjük, paprikakrémmel, sertéstekercs, hozzákeverjük, palacsintákat, póréhagymával, halszeleteket, felgöngyöljük, visszatesszük, beleforgatjuk, petrezselyem, folyamatosan, egyenletesen, rózsaszínűre, meglocsoljuk, olívaolajjal, szegfűszeget, megforgatjuk, kagylótészta, babérlevelet, paradicsomot, mellétesszük, díszítésként, fehéredésig, beletesszük, olívaolajon, serpenyőben, húslevesből, felhigítjuk, töltelékkel, csiliporral, díszítéshez, eldolgozzuk, rozmaringos, félkeményre, természetes, felaprítjuk, kakukkfűvel, hozzáadjuk, palacsinta, kevergetve, megtöltjük, serpenyőbe, fokhagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.