|
|
|
... salátához adva képes olyan betegségek kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére, mint az artritisz, asztma, bronhitisz vagy bizonyos bőrbetegségek.
Igen sokoldalúan használható: levesek, (különösen fehér babból készült) főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, mártások, darált húsok, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, gyógyt... |
2024-03-02 21:45:58 |
|
|
|
|
|
|
... krémszínű, hosszú és kúp alakú, hasonlít a sárgarépához.
Íze édeskés, diós, különösen akkor, ha a növényt az első fagy után gyűjtik be.
A paszternákot gyakran használják levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére, de önmagában is elkészíthető, például sütve vagy párolva.
Gazdag tápanyagokban, különösen a rostban, a C-vitaminban és egyes B-vitam... |
|
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... krémszínű, hosszú és kúp alakú, hasonlít a sárgarépához.
Íze édeskés, diós, különösen akkor, ha a növényt az első fagy után gyűjtik be.
A paszternákot gyakran használják levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére, de önmagában is elkészíthető, például sütve vagy párolva.
Gazdag tápanyagokban, különösen a rostban, a C-vitaminban és egyes B-vitam... |
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.
Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytáléte... |
|
2024-02-05 22:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... fázékonyság kialakulásának kockázatait? Mérsékeljük a hűtött és fagyasztott ételek fogyasztását. A téli hidegben kerüljük a böjtöt és a méregtelenítést. Együnk melegítő ételeket, például leveseket, curry-vel készült ételeket, párolt zöldségeket. Adjunk gyógynövényeket és fűszernövényeket az ételeinkhez, például olyanokat, amelyek melegítő hatásokkal rendelkeznek. Ilyen például a g... |
|
2024-01-08 23:12:01 |
|
|
|
|
|
|
... szafaládé,
sovány sajt, kétszersült, világosra pirított fehérkenyér, kalács, tejes-vizes turmixok, kompótok, befőttek,
ropi, lágy főtt tojás, méz, lekvár
Ebédre javasolt ételek:
Levesek: csontleves, húsleves lezsírozva, csirkeragu leves, becsinált leves, zöldségleves,
zöldségpüreleves, burgonyaleves, rizsleves, daraleves, rántott leves, húsgombóc lev... |
2023-05-15 11:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... flavonoidokat is tartalmaz, amelyek pedig növelik az agy antioxidáns-kapacitását.
6. Ázsiai gázló
Tigrisfűként is találkozhatunk vele, Ázsiában honos növény. Felhasználhatjuk levesek, saláták, italok fűszerezésére. Rendszeres fogyasztása növeli a kognitív képességet, javítja a keringést, ezzel serkenti az agy oxigénellátását. Magas antioxidáns tartalma stimulálja a... |
2022-12-28 23:28:48 |
|
|
|
|
|
|
... spagettihez, paradicsomszószhoz is hozzáadhatjuk.
A petrezselyem íze a következő ételekkel harmonizál elsősorban: grillezett húsok, zöldséges és burgonyás ételek, omlettek, sajtok, levesek, mártások, öntetek.
A zsálya hagyományosan a francia és az olasz ételek remek fűszernövénye. Legfőképpen tésztaételekkel és húsokkal kombinálhatjuk ezt a fűszert.
... |
2022-10-14 20:21:16 |
|
|
|
|
|
|
... stégre,
oda ne égjen a professzionális
gulyásnak alapja, gyönyörnek orális.
Egy óra ha eltelt, zöldséggel emelem
ízek orgiáját, vízzel felvegyítem.
Készre főzöm végül levesek királyát,
gerjeszti az ember örökös étvágyát,
Liszttel, sóval, vízzel tésztát is keverek,
beszaggatom nyomban és egyre nevetek:
nem volt hát hiába a ... |
2022-09-11 14:53:56 |
|
|
|
|
|
|
... tartalmas lesz. Fantasztikus pihe-puha házi kenyeret viszont fogyasztunk hozzá, ezt mindenképpen vásároljuk meg az alapanyagokkal együtt a piacon!
Itt tudjátok a legfinomabb leveseket enni Budapesten. A Ti városotokban hova mehetünk megkóstolni? Írjátok meg a tippeket!
... |
2022-08-08 06:58:49 |
|
|
|
|