|
|
|
"A szegény ember patikája. A bodzabokor előtt vedd le a kalapod! Ha a bodza gyógyító hatásai teljesen ismertek lennének, akkor földijeim nem kaphatnának olyan betegséget, amit ne lehetne kicselezni bármelyik (bodza) sövényről leszakítható orvoss... |
|
2011-05-19 07:01:40 |
|
|
|
|
|
|
... Leszûrjük. Étkezés után egy likőröspohárnyit igyunk. Gyomorfekélyre.
Szójatej
Hozzávalók: 3 csésze sárga szójabab, 6 dl víz
A szójababot 12 órán át beáztatjuk, duzzadni hagyjuk. Leöntjük az áztatóvizet, jól átöblítjük. Minden egyes csészényi megdagadt szójababot kb. 2 csésze forró vízzel mixerben pürévé keverünk, ha kész nagy fazékba öntjük. Kö... |
2011-03-23 21:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... tűzről, és kihűtjük. 1 dl vízzel a cukorból sűrű szirupot főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzáöntjük a rumot. A piskótákat mélyebb üvegtálakba elosztjuk, egy kevés rumos sziruppal meglocsoljuk. Amikor a piskóta beszívta a szirupot, ráöntjük a krémet. A tetejét meggybefőttel és reszelt csokoládéval díszítjük.
Csodatorta-turó... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... Leszûrjük. Étkezés után egy likőröspohárnyit igyunk. Gyomorfekélyre.
Szójatej
Hozzávalók: 3 csésze sárga szójabab, 6 dl víz
A szójababot 12 órán át beáztatjuk, duzzadni hagyjuk. Leöntjük az áztatóvizet, jól átöblítjük. Minden egyes csészényi megdagadt szójababot kb. 2 csésze forró vízzel mixerben pürévé keverünk, ha kész nagy fazékba öntjük. Kö... |
|
2010-10-30 08:46:41 |
|
|
|
|
|
|
... száraz, minőségi vörösbor
40 g fehérbors
10 g szegfûbors
10 gerezd fokhagyma lemixelve
21-25 dkg só ízlés szerint
=A húsokat lehártyázzuk, megtisztítjuk az inaktól, mócsingoktól. Csíkokra vágjuk és rizsszem nagyságú korongon kétszer ledaráljuk. A toka-szalonnát darabokra vágjuk és félig megabáljuk. A vízből kiszedve lecsöpögtetjük és k... |
2010-10-26 04:31:16 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók: 1 közepes nagyságú hízott fiatal pulyka, 60-80 dkg darált sertéshús, 80 dkg gesztenye, 2 tojás, 12 dkg zsír, só, bors, 2 dl tejszín.
A gesztenyét megtisztítjuk, és egy kevés levesben vajjal megpároljuk, majd lehűtjük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és 1-2 tojással összegyúrjuk, majd hozzákavarjuk a gesztenyét. Közben a meg... |
2010-01-31 09:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad
benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk bel le. Két tenyerünk között egyenként kissé
ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor
szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül h t szekrényben vagy ... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, 4 evőkanál
víz.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Összegyúrjuk a tojássárgájával és
a vízzel, jól kidolgozzuk. Két cipóra osztjuk, és egy óráig hideg
helyen pihentetjük.
A töltelékhez: 40 dkg darált mák, 35 dkg porcukor, 2 dl víz, 1
vaníliás cukor, 3 tojássárgája, fél citrom leve, 5 dkg olvaszto... |
2009-09-17 15:33:04 |
|
|
|
|
|
|
... málnát szokás egy tálcán egy rétegben a gyorsfagyasztóban gurulósra hűteni, és csak fagyás után zacskózni. A zöldségféléket vagy blansírozva előfőzve vagy a kívánt méretre darabolva fagyaszthatjuk le, mert a paradicsom kivételével kis savtartalmúak, ezért üvegben kevésbé tartósíthatóak, mint a gyümölcsök.
2. Aszalás
Lényege a lassú szárítás, amely során a... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|