Belépés
Európai Bizottság: a Juncker-terv 1,1 millió munkahely létrejöttét segítette
... 2015-ben elindított, Juncker-tervnek is nevezett EFSI 2022-re 1,8 százalékos GDP-bővülést és 1,7 millió új munkahely megteremtését tudja majd felmutatni - ismertetett egy friss jelentést a brüsszeli testület elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén.
Kiemelte, hogy a beruházásösztönző intézkedéscsomag keretében eddig mintegy 432 milliárd eurót mozgósítottak, amelynek túlnyo...
2019-10-22 15:02:22
Krónika 12. rész (azonnali kérdések, terrorizmus elleni konferencia, napirend után)
...

KDNP: Brüsszel migránsok befogadásáét támogatna ellenzéki vezetésű önkormányzatokat?
Nacsa Lőrinc (KDNP) azonnali kérdésében arra várt választ, a "bevándorláspárti" brüsszeli politikusok azért kereshettek-e fel ellenzéki jelöltek az önkormányzati választási kampányban, hogy különböző közvetlen uniós támogatásokat ígérjenek a migránsok befogadása esetére.
A ko...
2019-10-21 21:22:00
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
... esetében mégsem merültek fel összeférhetetlenségi aggályok - tette hozzá Kósa Lajos.
A magyar kormány Trócsányi László után Várhelyi Olivért jelölte biztosnak, aki kitűnően ismeri a brüsszeli viszonyokat, megbízhatóan képviseli a magyar érdekeket - hangoztatta Kósa Lajos, hozzátéve: az ő alkalmassága sem kifogásolható, "várjuk, hogy (...) mi fog történni".
Közölte: nem i...
2019-10-20 08:01:00
EU-csúcs - Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
... 2016-os brit népszavazáson a bennmaradás mellett szavazóknak igazuk volt.
Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója azt közölte, felkérést kapott Ursula von der Leyentől, a brüsszeli testület megválasztott elnökétől, hogy maradjon a posztján egy újabb évig, és vezesse a jövőbeli viszonyrendszerről szóló egyeztetéseket.
Kiemelte, hogy az egyezség biztosítja a belső p...
2019-10-17 20:32:29
EU-csúcs - Von der Leyen: nem várható döntés az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalásokról
... miniszter.
Az EU-tagállamok illetékes miniszterei a francia kormány ellenállása miatt nem tudták kedden jóváhagyni a csatlakozási tárgyalások megindítását, annak ellenére sem, hogy a brüsszeli testület értékelése szerint a két ország végrehajtotta a feltételként előírt reformokat.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke kiemelte, hogy az EU-nak erősítenie kell az egys...
2019-10-17 18:11:46
A populizmus védelmében - Schmidt Mária cikke a The New York Timesban
... hatalmukra jelentős csapást mért Orbán Viktor miniszterelnökké választása 2010-ben - állapítja meg.
"Orbán Viktor Magyarország érdekeit helyezi az első helyre, nem hajlandó követni a brüsszeli bürokraták politikai utasításait, és azon fáradozik, hogy lecserélje a neoliberális gárdát, amely csődbe vitte az országot a pénzügyi válság idején. Felélénkítendő a gazdaságot, különa...
2019-10-17 13:21:35
Brexit - EU-források: közel a megállapodás a rendezett brit kiválásról
...
Névtelenséget kérő brüsszeli tisztségviselők arról számoltak be, hogy szerda éjszaka a brit és az uniós tárgyaló delegációknak olyan, rendkívül érzékeny témákban is sikerült megegyezniük, mint a politikai bénultság fő okának számító ír-északír helyzet.
"Ideiglenes megállapodást értünk el a hozzáadottérték-adón kívül minden pontban" - erősítette meg egy illetékes a Politi...
2019-10-17 09:51:12
Megkezdte munkáját a pozsonyi székhelyű Európai Munkaügyi Hatóság
... fővárosban is, valamint első alkalommal hivatalosan is összeülhet a szervezet igazgatótanácsa.
Kiemelték: az eseményre mindössze két évvel azután kerül sor, hogy Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke felvetette az ügynökség létrehozásának gondolatát.
"Az Európai Munkaügyi Hatóság a sarokköve a munkaügyi szabályaink tisztességesebbé, hatékonyabbá és végrehajtha...
2019-10-16 18:08:47
Az EU ideiglenes intézkedéseket rendelt el a Broadcom amerikai chipgyártó ügyében
...
A brüsszeli testület aggályosnak tartja a Broadcom megállapodásait több set-top-box- és modemgyártóval, amelyek eredményeképpen azok kizárólag az általa gyártott chipekkel szerelik eszközeiket.
Szakértők szerint meglehetősen ritka az, hogy a vizsgálat lezárulása előtt ideiglenes intézkedéseket hoznak, a bizottság azonban úgy vélekedett, hogy beavatkozás hiányában az amer...
2019-10-16 18:08:24
halasi csipke
... Kiállításon aranyérmet szavaztak meg a halasi csipkének és az 1904-es Világkiállításon St. Louisban már elkápráztatta a nemzetközi közönséget is, megelőzve ezzel az akkor márt ismert brüsszeli csipkét.
Dékáni megálmodott csipketerveit a kiemelkedő tehetségű, helyi fehérneművarró, Markovics Mária valósította meg, aki hosszas próbálkozás után találta meg a más varrott csipkéhez...
2019-10-13 23:24:35
1 2 3 .............................183 184 ...............275 276 ...............366 367 368 
Címkék: Európai Bizottság, Egyesült Királyság, Schmidt Mária, York Timesban, Európai Munkaügyi Hatóság, Európai Parlament, Nacsa Lőrinc, Kósa Lajos, Trócsányi László, Várhelyi Olivért, Michel Barnier, David Sassoli, Orbán Viktor, Orbán Viktor Magyarország, Jean-Claude Juncker, Világkiállításon St, Markovics Mária, családtámogatási rendszer, populizmus védelmében, rendezett brit, pozsonyi székhelyű, friss jelentést, brüsszeli testület, beruházásösztönző intézkedéscsomag, önkormányzati választási, migránsok befogadása, magyar kormány, brüsszeli viszonyokat, magyar érdekeket, bennmaradás mellett, újabb évig, egyezség biztosítja, francia kormány, csatlakozási tárgyalások, feltételként előírt, első helyre, brüsszeli bürokraták, neoliberális gárdát, pénzügyi válság, uniós tárgyaló, politikai bénultság, szervezet igazgatótanácsa, eseményre mindössze, ügynökség létrehozásának, munkaügyi szabályaink, általa gyártott, vizsgálat lezárulása, bizottság azonban, halasi csipkének, 1904-es Világkiállításon,
© 2013 TVN.HU Kft.