Belépés
Brexit - Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje
... "nem egyszerű", de lehetséges, amennyiben a brit kormány világossá teszi, hogy mi célból van rá szükség, és pontosan meddig - jelentette ki Verhofstadt az EP alkotmányügyi bizottságának brüsszeli ülésén.
Rámutatott: a hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra, amelyen brit képviselők már nem indulnának, de legkésőbb az alakuló ülés időpontjáig ...
2019-01-22 21:02:53
Koszovó hivatalosan is megkezdte a hadsereg megalakítását
... 1244-es számú határozatban mondta ki, hogy az akkor még Jugoszlávia részének számító Koszovóban kizárólag nemzetközi haderő, a KFOR tartózkodhat.
A Belgrád és Pristina közötti 2013-as brüsszeli megállapodás aláírásakor pedig a NATO képviselői garanciát adtak arra, hogy a koszovói albán fegyveres erők nem léphetnek be Koszovó északi, szerbek lakta részére a KFOR beleegyezése n...
2019-01-21 14:51:49
Amerikai importvámok - Az Európai Bizottság közzétette a tárgyalási mandátumra vonatkozó javaslatát
...
A tárgyalási mandátum nem tartalmaz meglepetéseket, a brüsszeli testület a várakozásoknak megfelelően arra kért felhatalmazást a tagállamoktól, hogy kizárólag az ipari termékek vámmentességéről, illetve a gazdasági kapcsolatok további mélyítését elősegítő közös szabályozási keretek létrehozásáról, megerősítéséről egyeztessen az amerikai kormánnyal.
Az Egyesült Államok az...
2019-01-18 13:31:47
Az Európai Bizottság minősített többségi szavazásra térne át az adópolitika egyes területein is
... célszerű lenne fokozatosan bevezetni a legtöbb egyéb szakpolitikai területen már jelenleg is alkalmazott minősített többségi döntéshozatalt, felszámolva a tagállamok vétójogát - közölte a brüsszeli testület.
Az EU tagországai így gyorsabban és eredményesebben tudnának kompromisszumra jutni az adózási kérdéseket illetően, ráadásul a folyamatba tevőlegesen bevonnák az Európai P...
2019-01-15 17:52:05
Többen bírálták az osztrák kancellárt az EP-ben az ENSZ migrációs csomagjának elutasítása miatt
... az egyezményt.
"Nem értettem, hogy mi történik, és most sem értem" - jelentette ki Juncker, aki Kurzhoz hasonlóan a jobbközép erőket tömörítő Európai Néppárt (EPP) tagja.
A brüsszeli testület vezetője az osztrák elnökség méltatásával kezdte felszólalását, mondván, "lenyűgöző teljesítményt" sikerült felmutatni 2018 második felében. Kiemelte, hogy az egyetlen jelentős gyen...
2019-01-15 15:52:06
Fidesz-KDNP: Soros diktálja Brüsszel migrációs politikáját
... időszakban legalább 20 alkalommal találkozott - mindig zárt ajtók mögött -, így többször is személyesen tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Frans Timmermansszal, a brüsszeli testület első alelnökével, és Dimitrisz Avramopulosszal, a bizottság migrációs politikáért felelős tagjával - tette hozzá.
A kereszténydemokraták frakciószóvivője azt is mondt...
2019-01-15 11:51:42
Több mint 14 ezer európai fiatal kap idén ingyenes InterRail-bérletet
... és október 31. között legfeljebb 30 napig élhetnek az utazás lehetőségével.
A program második fordulójában csaknem 80 ezren jelentkeztek, közülük választotta ki a szerencséseket a brüsszeli testület a tagállamok számára fenntartott kvóták figyelembevételével.
Magyarországról 2639-en pályáztak, közülük 279-en jutnak ingyenes vasúti bérlethez.
A fiatalok egyedül vagy ...
2019-01-14 14:31:37
Brexit - Az EU megerősítette, hogy szeretné elkerülni az ír-északír pótmegoldás alkalmazását
... szándékukban áll gyorsan kidolgozni az újabb megállapodást annak a kiváltására.
Az Európai Bizottság részéről Jean-Claude Juncker elnök aláhúzta, hogy a brit kormányhoz hasonlóan a brüsszeli testület sem érdekelt abban, hogy a pótmegoldásnak fordítható backstop-mechanizmus életbe lépjen akár egy napra is.
Arról is beszámolt, hogy amennyiben az átmeneti időszak végéig még...
2019-01-14 13:32:02
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: kiszámítható mechanizmusra van szükség a kimentett migránsok partra száll
...
Dimitrisz Avramopulosz üdvözölte a Málta partjainál veszteglő mentőhajókon tartózkodó migránsok partra szállítását és elosztását.
Köszönetet mondott a máltai kormánynak, valamint méltatta az érintetteket befogadó, szolidaritást mutató kilenc tagországot is, ugyanak, valamint méltatta az érintetteket befogadó, szolidaritást mutatólöetlnc tagorsató si mizeüj öa az amint ...
2019-01-09 15:03:13
Módosítaná az INA-ról szóló privatizációs törvényt a horvát kormány
... Horvátországban 2002-től érvénybe lévő törvény miatt 2017-ben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Zágráb ellen az Európai Bíróságon, mert annak egyes tételei a brüsszeli testület szerint sértik a szabad tőkeáramláshoz és szabad letelepedéshez való uniós jogot.
A környezetvédelmi és energetikai minisztérium közleménye szerint a végleges törvénytervezet...
2019-01-09 11:12:54
1 2 3 .........................77 78 .............116 117 ............154 155 156 
Címkék: Európai Bizottság, Egyesült Államok, Európai, Európai Néppárt, Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Dimitrisz Avramopulosszal, Jean-Claude Juncker, Dimitrisz Avramopulosz, Európai Bíróságon, kiválás határideje, hadsereg megalakítását, tárgyalási mandátumra, adópolitika egyes, osztrák kancellárt, ír-északír pótmegoldás, kimentett migránsok, horvát kormány, brit kormány, hosszabbítás különösen, május végi, alakuló ülés, koszovói albán, tárgyalási mandátum, brüsszeli testület, várakozásoknak megfelelően, ipari termékek, gazdasági kapcsolatok, amerikai kormánnyal, legtöbb egyéb, tagállamok vétójogát, adózási kérdéseket, folyamatba tevőlegesen, jobbközép erőket, osztrák elnökség, egyetlen jelentős, bizottság migrációs, utazás lehetőségével, program második, tagállamok számára, fiatalok egyedül, újabb megállapodást, brit kormányhoz, pótmegoldásnak fordítható, átmeneti időszak, máltai kormánynak, érintetteket befogadó, szabad tőkeáramláshoz, végleges törvénytervezet, vámmentességéről,
© 2013 TVN.HU Kft.