Belépés
Brexit - Az EU a következő lépésekre vonatkozó tervei ismertetésére szólította fel Londont
...
Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy minél előbb tájékoztatást várnak a brit kormánytól az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának következő lépéseiről.
Rámutatott ugyanakkor, hogy magát a csütörtökön elfogadott új kiválási egyezményt még nem bocsátotta szavazásra a szigetország törvényhozása.
Jaume Duch Gui...
2019-10-19 17:41:59
EU-csúcs - Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
... 2016-os brit népszavazáson a bennmaradás mellett szavazóknak igazuk volt.
Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója azt közölte, felkérést kapott Ursula von der Leyentől, a brüsszeli testület megválasztott elnökétől, hogy maradjon a posztján egy újabb évig, és vezesse a jövőbeli viszonyrendszerről szóló egyeztetéseket.
Kiemelte, hogy az egyezség biztosítja a belső p...
2019-10-17 20:32:29
EU-csúcs - Von der Leyen: nem várható döntés az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalásokról
... miniszter.
Az EU-tagállamok illetékes miniszterei a francia kormány ellenállása miatt nem tudták kedden jóváhagyni a csatlakozási tárgyalások megindítását, annak ellenére sem, hogy a brüsszeli testület értékelése szerint a két ország végrehajtotta a feltételként előírt reformokat.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke kiemelte, hogy az EU-nak erősítenie kell az egys...
2019-10-17 18:11:46
Brexit - Megszületett a megállapodás a brit kiválásról
... kiegyensúlyozottnak nevezte az elért egyezséget, és javaslatot tett annak jóváhagyására a délután kezdődő EU-csúcstalálkozón.
"Ahol akarat van, ott megállapodás is van" - írta.
A brüsszeli testület vezetője levelet küldött Donald Tusknak, a tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnökének, amelyben arról számolt be, hogy sikerült egyetértésre jutni a bénultság fő o...
2019-10-17 12:21:23
Brexit - A brit kormány kezdeményezi a parlament szombati ülését
... határnapján.
Hozzátette: éppen a rendezetlen kilépést tiltó törvény ütemes múlt havi elfogadása is mutatja, hogy a parlament szükség esetén tud gyorsan cselekedni.
A brit médiában idézett londoni és brüsszeli források azonban kétségesnek nevezték, hogy ha az EU-csúcson meg is születik a megállapodás a Brexit feltételrendszeréről, azt szombaton sikerülhet-e áthajtani az a...
2019-10-16 19:35:20
EU-tisztújítás - Csúszik az új Európai Bizottság novemberre tervezett hivatalba lépése
... megnevezésére.
A tájékoztatás szerint az EP megfelelő körülmények fennállása esetén kész időben jóváhagyni az új összetételt ahhoz, hogy december elsején felállhasson az Ursula von der Leyen vezette brüsszeli testület.
A megválasztott elnök Sylvie Goulard helyett előző héten új jelöltet kért Franciaországtól, ahogyan az Európai Parlament jogi bizottságában összeférhetetl...
2019-10-16 18:45:54
Megkezdte munkáját a pozsonyi székhelyű Európai Munkaügyi Hatóság
... fővárosban is, valamint első alkalommal hivatalosan is összeülhet a szervezet igazgatótanácsa.
Kiemelték: az eseményre mindössze két évvel azután kerül sor, hogy Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke felvetette az ügynökség létrehozásának gondolatát.
"Az Európai Munkaügyi Hatóság a sarokköve a munkaügyi szabályaink tisztességesebbé, hatékonyabbá és végrehajtha...
2019-10-16 18:08:47
Az EU ideiglenes intézkedéseket rendelt el a Broadcom amerikai chipgyártó ügyében
...
A brüsszeli testület aggályosnak tartja a Broadcom megállapodásait több set-top-box- és modemgyártóval, amelyek eredményeképpen azok kizárólag az általa gyártott chipekkel szerelik eszközeiket.
Szakértők szerint meglehetősen ritka az, hogy a vizsgálat lezárulása előtt ideiglenes intézkedéseket hoznak, a bizottság azonban úgy vélekedett, hogy beavatkozás hiányában az amer...
2019-10-16 18:08:24
EU-tisztújítás - Csúszhat az új Európai Bizottság november 1-jére tervezett hivatalba lépése
... ügyvivőként.
Erre korábban már három alkalommal volt példa, legutóbb a Jos...
2019-10-11 19:01:46
Lengyel miniszter: a fegyelmi kamara ügyében hozott brüsszeli döntés beavatkozási kísérlet a választásokba
... lengyel parlamenti választások után nyújtsa be, éppen azért, hogy a lépést ne lehessen a demokratikus választásokba való beavatkozásnak minősíteni.
Az a tény, hogy ezt a javaslatot a brüsszeli testület nem vette figyelembe, arról tanúskodik, hogy az időzítés szándékos, és politikai jellegű beavatkozási kísérletről van szó - vélekedett a tárcavezető.
Az EB áprilisban ind...
2019-10-10 18:12:31
1 2 3 ..........................84 85 .............126 127 .............167 168 169 
Címkék: Egyesült Királyság, Európai Bizottság, Európai Munkaügyi Hatóság, Mina Andreeva, Jaume Duch Gui, Michel Barnier, David Sassoli, Európai Parlament, Donald Tusknak, Európai Tanács, Sylvie Goulard, Jean-Claude Juncker, következő lépésekre, brit kiválásról, brit kormány, parlament szombati, pozsonyi székhelyű, fegyelmi kamara, brüsszeli testület, brit kormánytól, csütörtökön elfogadott, szigetország törvényhozása, bennmaradás mellett, újabb évig, egyezség biztosítja, francia kormány, csatlakozási tárgyalások, feltételként előírt, elért egyezséget, délután kezdődő, tagországok vezetőit, rendezetlen kilépést, parlament szükség, brit médiában, tájékoztatás szerint, megválasztott elnök, szervezet igazgatótanácsa, eseményre mindössze, ügynökség létrehozásának, munkaügyi szabályaink, általa gyártott, vizsgálat lezárulása, bizottság azonban, demokratikus választásokba, időzítés szándékos, tisztességesebbé, franciaországtól, csúcstalálkozón, igazgatótanácsa, eredményeképpen, megállapodásait, egyeztetéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.