Belépés
Von der Leyen: stratégiai hiba a csatlakozási tárgyalások megkezdésének elhalasztása
... Caruana Galizia máltai oknyomozó újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolásának ügye is. Abizottsági elnök aggodalmát fejezte ki a máltai vizsgálatokkal összefüggésben. Kijelentette, a brüsszeli bizottság nyomon követi az eseményeket, a nyomozás menetét, és mélységesen elítéli az újságírónő médiaszabadság elleni támadásnak minősülő meggyilkolását.
Reményét fejezte ki, hogy átfo...
2019-12-04 15:11:49
EU-tisztújítás - Az Európai Tanács kinevezte az új Európai Bizottságot
...
Az új összetételű brüsszeli testület mandátuma 2019. december 1-jétől 2024. október 31-ig szól - tájékoztattak az írásbeli jóváhagyásról szóló esti közleményben.
Az Európai Tanács azt követően nevezhette ki a bizottságot, hogy a testületnek az Európai Parlament szerdán bizalmat szavazott.
Az Európai Bizottság legfőbb feladata, hogy a "szerződések őreként" betartassa...
2019-11-28 22:02:48
EU-tisztújítás - Az EU-tagállamok kormányai elfogadták a biztosok módosított névsorát
... Egyesült Királyság tartózkodása mellett erősítették meg a listát, azonban ezt még miniszteri szinten is jóvá kellett hagyni, amire a nemzetközi fejlesztési ügyekkel foglalkozó hétfői brüsszeli tanácsülésen került sor.
A névsor módosítása azért vált szükségessé, mert az EP illetékes szakbizottságai különböző okokból elutasították az első francia, magyar, illetve román jelöltet...
2019-11-25 11:41:56
EU-tisztújítás - Uniós források: a tagállamok képviselői elfogadták a biztosok módosított névsorát
...
Diplomáciai források arról számoltak be, hogy a tagállamok EU-s nagyköveteinek brüsszeli ülésén egyhangúlag, a kiválásra készülő Egyesült Királyság tartózkodása mellett fogadták el a listát.
A hivatalos jóváhagyásra nagy valószínűséggel a fejlesztési ügyekkel foglalkozó európai uniós miniszterek hétfői tanácsülésén kerül majd sor.
A névsor módosítása azért vált szük...
2019-11-22 19:27:02
Sajtóhírek: már 15 tagállam aláírta az EU-csatlakozási folyamat reformjáról szóló kezdeményezést
... eredetileg Ausztria, Csehország, Lengyelország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia írta alá. Ebben támogatásukról biztosították a csatlakozási folyamat reformját, és azt kérték, hogy a brüsszeli testület január végéig álljon elő javaslatokkal erre vonatkozólag. Emellett ugyanakkor leszögezték azt is: jövő év márciusában meg kell kezdeni a tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedón...
2019-11-22 19:21:26
Európai Bizottság: Magyarország nem teljesítette a tanács költségvetési ajánlásait
...
A brüsszeli testület ezért azt javasolta a miniszteri tanácsnak, hogy fogadjon el módosított ajánlást azon jövő évi intézkedésekre vonatkozóan, amelyek segítenék a visszatérést a középtávú költségvetési cél eléréséhez vezető kiigazítási pályához.
Az ajánlástervezet elsődleges célja, hogy Magyarország hajtsa végre az ahhoz szükséges intézkedéseket, hogy a nettó elsődleges...
2019-11-20 18:03:27
Európai Bizottság: egyetlen eurózóna-tag jövő évi büdzsétervezete sem sérti súlyosan az előírásokat
... előrejelzések azt mutatják, hogy Belgium, Spanyolország, Franciaország és Olaszország esetében az adósságcsökkentési referenciaértékre vonatkozó követelmények sem fognak teljesülni.
A brüsszeli testület emellett elfogadta a Görögországról szóló negyedik jelentést a megerősített felügyeleti keretben. Ebben megállapították, hogy az ország jövő évi költségvetése növekedésbarát m...
2019-11-20 13:42:01
EU-tisztújítás - Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását
...
Jaume Duch, a képviselőtestület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy a külügyi bizottság (AFET) délutáni brüsszeli ülésén meglett a szükséges kétharmados többség a magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásához.
Később Várhelyi a mikroblog-szolgáltatón közzétett üzenetében megtiszteltetésnek nevezte, hogy része lehet Ursula von der Leyen megválasztott elnök csa...
2019-11-18 16:42:23
EU-tisztújítás - Európai Bizottság: Ursula von der Leyen további tárcák átnevezéséről döntött
... az elnevezés, ugyanis szerintük szélsőjobboldali retorikát idéz, azt sugallva, hogy például a menedékkérők fenyegetést jelentenének a kontinens kultúrájára.
A tárcát a korábban a brüsszeli testületvezető szóvivőjeként dolgozó görög Margarítisz Szkínász kapja.
Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kell...
2019-11-14 22:32:16
EU-tisztújítás - Írásbeli pótkérdéseket kap Várhelyi Olivér
... hogy nevezze meg ő is a jelöltjét, mondván, ez jogi kötelessége a Brexit halasztása miatt, még ha korábban ez ellen is foglalt is állást. Ez eddig nem történt meg, ezért csütörtökön a brüsszeli testület kötelezettségszegési eljárást indított az Egyesült Királysággal szemben.
A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a...
2019-11-14 22:28:21
1 2 3 ..........................85 86 ..............128 129 ..............170 171 
Címkék: Európai Tanács, Európai Bizottságot, Európai Bizottság, Várhelyi Olivér, Caruana Galizia, Európai Parlament, Egyesült Királyság, Jaume Duch, Később Várhelyi, Margarítisz Szkínász, Egyesült Királysággal, csatlakozási tárgyalások, biztosok módosított, tagállamok képviselői, tanács költségvetési, máltai vizsgálatokkal, brüsszeli bizottság, nyomozás menetét, újságírónő médiaszabadság, írásbeli jóváhagyásról, nemzetközi fejlesztési, névsor módosítása, első francia, tagállamok EU-s, kiválásra készülő, hivatalos jóváhagyásra, fejlesztési ügyekkel, csatlakozási folyamat, brüsszeli testület, tárgyalásokat Albániával, miniszteri tanácsnak, középtávú költségvetési, ajánlástervezet elsődleges, ahhoz szükséges, nettó elsődleges, megerősített felügyeleti, ország jövő, képviselőtestület szóvivője, külügyi bizottság, szükséges kétharmados, magyar biztosjelölt, menedékkérők fenyegetést, kontinens kultúrájára, brüsszeli testületvezető, teljes biztosi, meggyilkolásának, szélsőjobboldali, büdzsétervezete,
© 2013 TVN.HU Kft.