Belépés
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Standard & Poor's
... adja.
Mindemellett a magyar gazdaság a kapacitások szűkösségével is küszködik; a 3,4 százalékos munkanélküliség például a negyedik legalacsonyabb arány az EU-ban.
Ráadásul a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt várható az EU strukturális és kohéziós juttatásainak csökkentése is, és a magyar gazdaság a jelenlegi előreljelzési távlat későbbi éveiben valószínűleg ezt is...
2020-02-15 23:05:44
Brexit - A Big Ben harangjátékával búcsúzott az Egyesült Királyság az EU-tól
... közösségi finanszírozás formájában, de a Big Ben végül nem szólalt meg pénteken brit idő szerint 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor, amikor az Egyesült Királyság 47 év és egy hónap tagság után kilépett az Európai Unióból.
A harangjáték azonban így sem maradt el: péntek éjjel egy visszaszámláló digitális órát vetítettek a kormányfői hivatalnak otthont nyújtó Downing...
2020-02-01 07:05:50
Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból
... nem lesz érzékelhető olyan területeken, mint az EU-állampolgárok jogosultságai, a beutazás, a bevándorlás szabályozása, a légiközlekedés vagy a kereskedelem.
A brit választók az EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson döntöttek úgy, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból: a referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége voksolt a távozás...
2020-02-01 07:04:23
Brexit - Johnson: az EU fejlődési iránya már nem felelt meg Nagy-Britanniának
Johnson a brit EU-tagság megszűnése előtt nem egészen egy órával intézett beszédet a nemzethez.
A Downing Streeten előre rögzített, a kormányfői hivatal által péntek éjjel közzétett videoüzenetében a konzervatív párti miniszterelnök kijelentette: a Brexit sokak számára "a remény bámulatos pillanatát" jelenti, olyan pillanatot, amelyről azt hitték, hogy soha nem jön el.
S...
2020-01-31 23:41:00
Brexit - Skót miniszterelnök: csak törvényes módon lehet függetlenségi népszavazást tartani
... előzetes népszavazás lehetőségét.
Nicola Sturgeon abból az alkalomból beszélt az edinburghi pártrendezvényen, hogy péntek éjjel Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból.
A brit EU-tagságról 2016 júniusában rendezett népszavazáson országos átlagban a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre, a skótok 62 százaléka viszont a bennmaradásra voksolt.
Sturgeon...
2020-01-31 20:47:05
Brexit - Tanácsadó szervezet: korlátozottan kellene alkalmazni a pontozásos bevándorlási rendszert
... pontozásos elbíráláshoz hasonló, egységes - vagyis az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes - bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság pénteki megszűnése után kezdődő 11 havi átmeneti időszak lejártával, várhatóan 2021 januárjától.
A kiemelkedően magas képzettségű külföldi szakemberek - főleg tudósok és kutatók - u...
2020-01-28 16:22:18
Brexit - Johnson: elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az átmeneti időszakban
... edge" (a szakadék széle) forgatókönyv megvalósulásának kockázata kereskedelmi értelemben.
A "cliff edge" kifejezés eredetileg azt a Brexit-változatot jelölte, amelynek alapján a brit EU-tagság a Brexit feltételeiről szóló megállapodás és így a szabadkereskedelmi egyezmény elérésére szolgáló átmeneti időszak nélkül szűnt volna meg.
Ennek a kockázata elhárult a Brexit-megá...
2020-01-27 18:22:45
Brexit - Gyorsított eljárással kaphatnak brit vízumot a magasan képzett külföldi szakemberek
...
A Global Talent nevű terv "csúcsképzettségű tudósokat, kutatókat, matematikusokat" említ azok között, akik a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után e kedvezményes elbírálásban részesülhetnek.
A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a programra február 20-tól lehet jelentkezni.
A brit kormány 300 millió fontos (csaknem 120 milliárd forintos), öt évre...
2020-01-27 09:21:15
Brexit - Brexit-ügyi miniszter: lehet egyszerre tárgyalni Amerikával és az EU-val
... elismerte, hogy ennek "így vagy úgy", de hatása lesz az üzleti szektorra, szavai szerint azonban a brit vállalatok már a kilépésről döntő 2016-os népszavazás óta tudják, hogy megszűnik a brit EU-tagság.
A Brexit-ügyi miniszter a vasárnapi BBC-műsorban ugyanakkor kijelentette, hogy a cél a zéró vámtételeket és kvótamentességet tartalmazó kétoldalú egyezmény elérésére az EU-val...
2020-01-26 13:01:27
Brexit - Boris Johnson aláírta a kilépési megállapodást
... közzétett nyilatkozatában a konzervatív párti kormányfő "fantasztikus pillanatnak" nevezte a dokumentum aláírását.
Johnson szerint ezzel a formális aktussal végre teljesült a brit EU-tagságról 2016-ban rendezett - a kilépésre voksolók szűk, 51,89 százalékos többségű győzelmével végződött - népszavazás döntése, és véget érhet a vitatkozás, a megosztottság, amely túlságosan hos...
2020-01-24 21:32:14
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Egyesült Királyság, Európai Unióból, Boris Johnson, Downing Streeten, Nicola Sturgeon, Global Talent, pontozásos bevándorlási, átmeneti időszakban, magasan képzett, kilépési megállapodást, magyar gazdaság, kapacitások szűkösségével, negyedik legalacsonyabb, brit EU-tagság, jelenlegi előreljelzési, hónap tagság, harangjáték azonban, visszaszámláló digitális, kormányfői hivatalnak, bevándorlás szabályozása, légiközlekedés vagy, brit választók, résztvevők szűk, órával intézett, kormányfői hivatal, konzervatív párti, remény bámulatos, alkalomból beszélt, edinburghi pártrendezvényen, brit EU-tagságról, bennmaradásra voksolt, unión kívüli, kiemelkedően magas, szakadék széle, kockázata elhárult, londoni miniszterelnöki, programra február, brit kormány, üzleti szektorra, brit vállalatok, kilépésről döntő, vasárnapi BBC-műsorban, zéró vámtételeket, dokumentum aláírását, formális aktussal, kilépésre voksolók, pártrendezvényen, kvótamentességet, megvalósulásának, csúcsképzettségű, munkanélküliség,
© 2013 TVN.HU Kft.