Belépés
Brexit - Hárommilliónál több külföldi EU-állampolgár kapott tartós brit letelepedési engedélyt
...
Nagy-Britannia január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen laknak az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért - hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért - kell folyamodniuk.
A londoni belügyminis...
2020-03-19 15:23:08
Tíz hónapja először jelez növekedést a brit gyáripar aktivitási mérőszáma
... vezette Konzervatív Párt, amely addig kisebbségben kormányzott, a választáson kényelmes, 80 fős alsóházi többséget szerzett.
Az Egyesült Királyság január 31-én rendezett módon, az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ratifikálása után kilépett az Európai Unióból, így a Brexithez kötődő bizonytalanságok is oldódtak, jóllehet a jövőbeni kétol...
2020-03-02 14:42:20
Brexit - Francia EU-miniszter: a gazdasági racionalitásnak kell érvényesülnie a tárgyalásokon
... érdekében, és nem ír alá bármilyen megállapodást "december 31-én este 11 órakor" csak azért, hogy legyen valamilyen megállapodás.
Amelie de Montchalin kiemelte azt is, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodás értelmében nemzetközi jogi lehetőség van a kétoldalú kapcsolatok kialakítására szolgáló átmeneti időszak meghosszabbítására.
Bo...
2020-03-01 12:02:10
Brexit - Hétfőn kezdődnek a hivatalos tárgyalások a jövőbeni kapcsolatrendszerről
... tárgyalóküldöttség vezetői találkoznak. A tájékoztató neveket nem említ, de a brit kormány főtárgyalója David Frost, az Európai Unió delegációját pedig továbbra is Michel Barnier vezeti, aki a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló tavalyi tárgyalássorozaton is unió főképviselője volt.
Hétfőn a küldöttségek plenáris ülést is tartanak, a konkrét tárgyalási t...
2020-02-28 17:02:30
Brexit - Barnier: az EU-tagállamok egységére van szükség a Londonnal folytatandó tárgyalásokon
... és rövidek is, mégpedig a britek akaratából". Utalt arra, hogy a brit kormány által csütörtökön ismertetett tárgyalási javaslatcsomag szerint London nem kívánja meghosszabbítani a brit EU-tagság január végi megszűnése után kezdődött 11 hónapos átmeneti időszakot, és már júniusban dönteni kíván arról, hogy érdemes-e folytatni a tárgyalásokat az EU-val.
Barnier a legfontosabb k...
2020-02-27 17:42:22
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Standard & Poor's
... adja.
Mindemellett a magyar gazdaság a kapacitások szűkösségével is küszködik; a 3,4 százalékos munkanélküliség például a negyedik legalacsonyabb arány az EU-ban.
Ráadásul a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt várható az EU strukturális és kohéziós juttatásainak csökkentése is, és a magyar gazdaság a jelenlegi előreljelzési távlat későbbi éveiben valószínűleg ezt is...
2020-02-15 23:05:44
Brexit - A Big Ben harangjátékával búcsúzott az Egyesült Királyság az EU-tól
... közösségi finanszírozás formájában, de a Big Ben végül nem szólalt meg pénteken brit idő szerint 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor, amikor az Egyesült Királyság 47 év és egy hónap tagság után kilépett az Európai Unióból.
A harangjáték azonban így sem maradt el: péntek éjjel egy visszaszámláló digitális órát vetítettek a kormányfői hivatalnak otthont nyújtó Downing...
2020-02-01 07:05:50
Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból
... nem lesz érzékelhető olyan területeken, mint az EU-állampolgárok jogosultságai, a beutazás, a bevándorlás szabályozása, a légiközlekedés vagy a kereskedelem.
A brit választók az EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson döntöttek úgy, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból: a referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége voksolt a távozás...
2020-02-01 07:04:23
Brexit - Johnson: az EU fejlődési iránya már nem felelt meg Nagy-Britanniának
Johnson a brit EU-tagság megszűnése előtt nem egészen egy órával intézett beszédet a nemzethez.
A Downing Streeten előre rögzített, a kormányfői hivatal által péntek éjjel közzétett videoüzenetében a konzervatív párti miniszterelnök kijelentette: a Brexit sokak számára "a remény bámulatos pillanatát" jelenti, olyan pillanatot, amelyről azt hitték, hogy soha nem jön el.
S...
2020-01-31 23:41:00
Brexit - Skót miniszterelnök: csak törvényes módon lehet függetlenségi népszavazást tartani
... előzetes népszavazás lehetőségét.
Nicola Sturgeon abból az alkalomból beszélt az edinburghi pártrendezvényen, hogy péntek éjjel Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból.
A brit EU-tagságról 2016 júniusában rendezett népszavazáson országos átlagban a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre, a skótok 62 százaléka viszont a bennmaradásra voksolt.
Sturgeon...
2020-01-31 20:47:05
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Francia EU-miniszter, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Konzervatív Párt, David Frost, Európai Unió, Michel Barnier, Downing Streeten, Nicola Sturgeon, brit gyáripar, gazdasági racionalitásnak, hivatalos tárgyalások, londoni belügyminis, választáson kényelmes, jövőbeni kétol, brit EU-tagság, kétoldalú kapcsolatok, tájékoztató neveket, brit kormány, küldöttségek plenáris, konkrét tárgyalási, britek akaratából, magyar gazdaság, kapacitások szűkösségével, negyedik legalacsonyabb, jelenlegi előreljelzési, hónap tagság, harangjáték azonban, visszaszámláló digitális, kormányfői hivatalnak, bevándorlás szabályozása, légiközlekedés vagy, brit választók, résztvevők szűk, órával intézett, kormányfői hivatal, konzervatív párti, remény bámulatos, alkalomból beszélt, edinburghi pártrendezvényen, brit EU-tagságról, bennmaradásra voksolt, meghosszabbítani, életvitelszerűen, pártrendezvényen, bizonytalanságok, meghatározatlan, racionalitásnak, harangjátékával, munkanélküliség, videoüzenetében, javaslatcsomag,
© 2013 TVN.HU Kft.