Belépés
Brit választások - A Brexit Párt nem indul a konzervatívok által 2017-ben elnyert választókörzetekben
...
Farage az észak-angliai Hartlepool városában, a párt vidéki kampányát megnyitó nagygyűlésen közölte, hogy a konzervatívok által két éve megszerzett 317 választókörzetben a Brexit Párt nem állít önálló jelöltet, indul viszont a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által 2017-ben elnyert összes választókerületben.
A Brexit Párt vezetője úgy fogalmazott, hogy "olyan nagyo...
2019-11-11 14:41:40
Brit választások - Vezetnek a konzervatívok, vita a pártok között a költekezési tervekről
...
A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vasárnap ismertetett vizsgálata szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívokra jelenleg a választók 39 százaléka voksolna.
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 26 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 13 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.
Az 1598 választ...
2019-11-10 14:52:07
Brit választások - Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
... abszolút többséget egyetlen párt sem - más pártokkal Brexit-ellenes progresszív szövetségre lépjen, annak érdekében, hogy a Boris Johnson vezette, jelenleg is kisebbségben kormányzó Konzervatív Pártot ki lehessen szorítani a hatalomból.
Nicola Sturgeon kijelentette ugyanakkor: mindenekelőtt az a célja, hogy a skót választók jövőre újabb népszavazáson dönthessenek Skócia függe...
2019-11-08 14:51:47
Miniszteri biztos: a Brexit miatt erős szuverenista szövetségest veszítünk el az EU-ban
... fele elégedetlen a Brexittel, a brit belpolitika "holtpontra" érkezett, a parlament alsóháza és a kormány "politikai harcot" folytat egymással - mondta.
Hozzátette, a korábban a konzervatívok és a baloldal által meghatározott "kétpárti rendszer" négypártivá vált, ezek között Nigel Farage "tematikus Brexit-pártját" is megemlítette.
Takács Szabolcs úgy vélekedett: a kivál...
2019-11-08 12:31:39
Brexit - Volt alsóházi elnök: a háború utáni időszak legnagyobb hibája a Brexit
... kötelme, amelyhez alsóházi elnökként mindig tartania kellett magát.
John Bercow-t mindazonáltal már házelnöki időszaka alatt is súlyos bírálatokkal illették pártja, a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának képviselői, akik megkérdőjelezték pártatlanságát a Brexit-folyamat parlamenti ügymenetének irányításában.
Többször komoly konfliktus támadt közte és...
2019-11-06 18:31:45
Brit választások - Johnson: a parlament bénultsága miatt kell választást tartani
... lépne ki az Európai Unióból, és ez katasztrofális hatást gyakorolt volna a politikába vetett bizalomra.
A brit kormányfő szerint két választási lehetőség van: vagy a kormányzó Konzervatív Párt, amely győzelme esetén januárban véghezviszi a Brexitet, és ezzel "több százmilliárd fontnyi befektetésre váró tőkét" vonz az országba, vagy Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a...
2019-11-06 15:52:25
Brit választások - Feloszlott a brit parlament
... törvény értelmében a parlament a választás időpontja előtt 25 munkanappal befejezi tevékenységét és feloszlik. Ez szerdán, brit idő szerint nulla óra után megtörtént.
Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök szerdán felkeresi a londoni Buckingham-palotában II. Erzsébet királynőt, akit formálisan értesít a parlament feloszlásáról.
Ez egyben azt is jelenti, hogy szer...
2019-11-06 07:04:25
Brit választások - Liberális Demokraták: megállítjuk a Brexitet
... Corbyn képtelen egyenes választ adni arra, hogy kormányra kerülése esetén "mit kezdene a Brexittel".
Jo Swinson hozzátette: a Munkáspárt és a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Párt egységes állásponton van a Brexit kérdésében. "Vörös vagy kék - egyaránt Brexitet jelent" - fogalmazott a brit liberálisok vezetője a Munkáspárt és a konzervatívok színeire utalva....
2019-11-05 14:09:18
Brit választások - Szakértő: a megszokottnál kevesebb szavazó várható decemberben
... és az ünnepek közelsége miatt a megszokottnál kevesebb szavazóra lehet majd számítani.
A Munkáspárt a 650-ből 160-250 helyet szerezhet a parlamentben, és az sem biztos, hogy a Konzervatív Párt megszerzi azt a többséget, amellyel végig lehetne vinni a Brexitet - vélekedett.
Hozzátette: ha az előrehozott választás után is a jelenlegi felállás marad, népszavazásra lesz szük...
2019-11-05 09:58:10
Brit választások - Sir Lindsay Hoyle a brit parlament alsóházának új elnöke
... nem feltétlenül indítanak jelölteket, bár ezt külön törvény nem írja elő.
Az előző házelnök, John Bercow számos alkalommal komoly konfliktusba került saját egykori pártjával, a Konzervatív Párttal mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében. E konfliktusok jeleként a Konzervatív Párt nemrég bejelentette, hogy a parlamenti konvenciókkal szakítva a következő v...
2019-11-04 23:12:09
1 2 3 ....................133 134 ...........200 201 ...........266 267 268 
Címkék: Brexit Párt, Liberális Demokraták, Lindsay Hoyle, Boris Johnson, Konzervatív Párt, Konzervatív Pártot, Nicola Sturgeon, Nigel Farage, Takács Szabolcs, John Bercow-t, Európai Unióból, Jeremy Corbyn, Buckingham-palotában II, John Bercow, Konzervatív Párttal, konzervatívok által, pártok között, költekezési tervekről, háború utáni, parlament bénultsága, brit parlament, megszokottnál kevesebb, észak-angliai Hartlepool, párt vidéki, legnagyobb ellenzéki, legnagyobb brit, 1598 választ, skót választók, brit belpolitika, parlament alsóháza, baloldal által, kormányzó Konzervatív, politikába vetett, brit kormányfő, választás időpontja, parlament feloszlásáról, brit liberálisok, konzervatívok színeire, ünnepek közelsége, 650-ből 160-250, előrehozott választás, jelenlegi felállás, előző házelnök, brit EU-tagság, parlamenti konvenciókkal, megkérdőjelezték, százalékponttal, konzervatívokra, katasztrofális, pártatlanságát, támogatottsága, miniszterelnök, feloszlásáról, népszavazásra, mindenekelőtt, irányításában,
© 2013 TVN.HU Kft.