Belépés
Brexit - Carney: a megállapodás nélküli Brexit azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban
... átalakulásával csökkennének a reálkeresetek.

A Bank of England kormányzója visszautasította az arról szóló vádakat, hogy a jegybank túlságosan borúlátó volt az idei és a jövő évi brit gazdasági növekedésről szóló előrejelzéseiben.
A jegybank csütörtökön 2019-re és 2020-ra is a bruttó hazai termék 1,3 százalékos bővüléséről szóló becslést tett közzé. Előző, májusi ...
2019-08-02 16:42:35
Nyugati országokat tett felelőssé a hongkongi tüntetéshullámért Kína vezető diplomatája
... kínai sajtó a hongkongi tüntetések bemutatásakor leginkább az erőszakot hangsúlyozza, és azzal riogat, hogy a kaotikus helyzet orvoslása nélkül Hongkong elveszítheti a világ pénzügyi és gazdasági szféráiban betöltött kulcsszerepét, éppen ezért a pekingi álláspont szerint a rend mielőbbi helyreállítása a legfontosabb teendő.
Azzal kapcsolatban, hogy a kínai hadsereg hongkongi ...
2019-08-02 15:32:11
Brexit - Tíz szabadkikötő létrehozását tervezi a brit kormány
... nyilvánosságra került tervek szerint a július 24. óta hivatalban lévő új kormányfő, Boris Johnson azt reméli, hogy a szabadkikötők kialakításával munkahelyek jöhetnek létre a hátrányos gazdasági helyzetben lévő régiókban.
A BBC által ismertetett elképzelés szerint a szabadkikötők a Brexitet követően kezdenék meg működésüket. Tengeri és a légi kikötők jelentkezhetnek a státusé...
2019-08-02 12:31:46
Törvény által biztosított jogokat követelnek a jaguároknak környezetvédők Dél-Amerikában
... tartomány - Salta, Chaco, Santiago del Estero és Formosa - érintett, ahol féktelen erdőirtás zajlik a genetikailag módosított szójabab két évtizeddel ezelőtti bevezetése óta. Az argentin gazdaság nagymértékben függ a szójababtól, amely az ország exportjának 31 százalékát adja.
Az erdészeti törvény ellenére, amely különböző kategóriákra - nem irtható, vegyes használatú és műve...
2019-08-01 20:09:10
Nem változtatott alapkamatán a brit jegybank
... besorolású vállalati kötvényekre külön meghirdetett, tízmilliárd fontos eszközvásárlási program folytatásáról is.
Negyedéves inflációs jelentésében a Bank of England rontotta a brit gazdaság növekedésére adott előrejelzéseit a májusi prognózishoz képest. Ezek szerint a brit hazai össztermék 2019-ben a várt 1,5 százalék helyett 1,3 százalékkal, 2020-ban pedig 1,6 százalék hely...
2019-08-01 19:59:16
Jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indított a Revolut
... szolgáltatását olyan tervezett funkciókkal, mint hozzáférés brit és európai részvényekhez. A terv az, hogy a befektetési szolgáltatást globális szintre emeljék, és a jövőben az Európai Gazdasági Térségen kívüli Revolut-felhasználók is élvezhessék annak minden előnyét.
A Revolutot 2015 júliusában indította útjára a Credit Suisse és a Deutsche Bank két korábbi befektetési bank...
2019-08-01 19:56:32
Mélyen megosztott a török kormánypárt Erdogan elnök korábbi bizalmasa szerint
... a legnagyobb város, Isztambul és a főváros, Ankara vezetését. A volt kormányfő áprilisban terjedelmes írásban bírálta a párt által vett irányt. Júliusban Ali Babacan, a befolyásos volt gazdasági miniszter pedig bejelentette, hogy lemond tagságáról, mert Törökországnak új jövőképre van szüksége.
A párt veteránjai által megfogalmazott kritikák korábban nem látott kihívást jele...
2019-07-31 16:41:31
EU-tisztújítás - Lengyelország a jelenlegi államfői kabinetfőnököt javasolja a biztosi posztra
... der Leyen által a tagállamokkal folytatott tisztújítási tárgyalások még "előzetes fázisban" vannak, több ország még nem mutatta be biztosjelöltjét.
Tágabb értelemben a kormányfő a gazdasági, infrastrukturális területeket említette. Aláhúzta egyúttal a földrajzi egyensúly szerepét az uniós tisztújításban. Morawiecki korábban "erős, gazdasággal összefüggő poszt" betöltésének sz...
2019-07-25 22:04:08
Brexit - Johnson: lehetséges egy új kilépési megállapodás, de csak a backstop nélkül
... és az ország számára egyaránt.
A brit kormányfő szerint ha egy ország nagyra értékeli függetlenségét és van önbecsülése, nem fogadhat el olyan szerződést, amelynek alapján lemond gazdasági függetlenségéről és saját kormányzásának jogáról, márpedig a jelenlegi kilépési megállapodásban foglalt backstop-mechanizmus érvényesítése éppen ezt jelentené.
Nem megoldás az sem, hog...
2019-07-25 21:57:55
Brit sajtó: London szankciókat jelenthet be Irán ellen a tartályhajó lefoglalása miatt
... ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia a feszültség enyhítésében érdekelt.
A The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap értesülése szerint mindazonáltal Hunt várhatóan diplomáciai és gazdasági intézkedéscsomagot jelent be Iránnal szemben hétfői parlamenti tájékoztatójában.
A lap forrásai szerint a szankciók között lehet Nagy-Britanniában lévő iráni vagyoneszközök ...
2019-07-21 13:21:41
1 2 3 ....................245 246 ..........368 369 ..........490 491 492 
Címkék: Boris Johnson, Európai Gazdasági Térségen, Credit Suisse, Deutsche Bank, Júliusban Ali Babacan, Sunday Telegraph, megállapodás nélküli, brit gazdaságban, hongkongi tüntetéshullámért, brit kormány, jaguároknak környezetvédők, brit jegybank, török kormánypárt, jelenlegi államfői, biztosi posztra, backstop nélkül, tartályhajó lefoglalása, arról szóló, jegybank túlságosan, jegybank csütörtökön, bruttó hazai, hongkongi tüntetések, erőszakot hangsúlyozza, kaotikus helyzet, világ pénzügyi, pekingi álláspont, rend mielőbbi, legfontosabb teendő, kínai hadsereg, szabadkikötők kialakításával, hátrányos gazdasági, légi kikötők, genetikailag módosított, argentin gazdaság, ország exportjának, erdészeti törvény, brit gazdaság, májusi prognózishoz, brit hazai, befektetési szolgáltatást, legnagyobb város, volt kormányfő, párt által, befolyásos volt, párt veteránjai, tagállamokkal folytatott, földrajzi egyensúly, uniós tisztújításban, ország számára, brit kormányfő, ország nagyra, jelenlegi kilépési, feszültség enyhítésében,
© 2013 TVN.HU Kft.