Belépés
Brexit - Szakértő: Boris Johnson joggal tart az újabb skóciai népszavazástól
...
Hozzátette: valószínűleg a Brexitet gazdasági szempontból megsínyli Nagy-Britannia, így nem meglepő, hogy a skótok népszavazást akarnak. Skócia partjainál nagyon sok kőolajat találtak és az ország szeretne az unióban maradni. Így egy lehetséges forgatókönyv, hogy ha megteheti és megfelelő támogatottsága lesz, akkor Skócia "visszalép" az EU-ba - mutatott rá Frank Tibor.
...
2020-01-20 09:11:22
Háromévi mélyponton a brit infláció, elemzők jegybanki kamatcsökkentést valószínűsítenek
... inflációs ütem most már jóval a Bank of England célszintje alatt jár.
A brit kormány által a jegybank számára előírt éves inflációs cél 2 százalék.
Az egyik tekintélyes londoni gazdasági-pénzügyi elemzőműhely, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) vezető közgazdásza, Josie Dent a friss inflációs adatok szerdai ismertetése után kifejtette: a nagy-britanniai ...
2020-01-15 13:52:12
Tőzsde - Csekély indexemelkedés várható az európai tőzsdéken
... japán autógyárral folytatott együttműködésének kétséges jövője is beárnyékolja.
A londoni tőzsdeindex a jegybanki kamatcsökkentés növekvő valószínűsége miatt emelkedett hétfőn. A brit gazdaság ugyanis a hétfőn publikált adatok szerint hét éve a legszerényebb növekedést érte el novemberben.
Az olajár emelkedett kissé kedden, az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél...
2020-01-14 07:50:56
Szijjártó: tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedésben
...
Tíz évvel ezelőtt Magyarország 28. - vagyis a legutolsó - helyen állt az európai uniós tagállamok között a gazdasági növekedés üteme szempontjából, a tavalyi év végére azonban az első helyre kapaszkodott fel - fejtette ki a külügyminiszter a fórum azon szekciójában, amelynek a címe "A fejlődés újraértelmezése" volt.
Amikor a kormány 2010-ben hivatalba lépett, Magyarorszá...
2020-01-13 08:10:58
Horvát kormányfő: Horvátország elkötelezett az EU nyugat-balkáni bővítése mellett
... szerepét abban a régióban.
"Az Európai Unió nem nézheti tétlenül, hogy mások döntsenek helyette, szerepet kell vállalnia a nemzetközi szintéren, mert mégiscsak egy ötszáz milliós gazdasági erőről van szó, amelynek érvényesítenie kell értékeit és érdekeit"- mondta a belga politikus, hozzátéve: a következő hetekben bekapcsolódnak a folyamatokba.
Charles Michel a nap foly...
2020-01-09 16:48:51
Brexit - Johnson: nem lehet szó a kilépés utáni átmeneti időszak meghosszabbításáról
... szektorának.
London teljes exportján belül a pénzügyi és a kapcsolódó egyéb szolgáltatások exportjának értéke eléri az évi 100 milliárd fontot (39 ezer milliárd forint), a londoni gazdaság teljes exportjának 50 százalékát.
Boris Johnson és Ursula von der Leyen a szerda esti megbeszélés után nem tartott közös sajtótájékoztatót, de az Európai Bizottság vezetője nem sokkal...
2020-01-08 20:22:47
Bank of England-kormányzó: a globális jegybankok nem sokat tehetnének recesszió esetén
... lehet egészítenimakroprudenciális eszközökkel, például a bankok számára előírt tőkekövetelmények enyhítésével, növelve a bankok hitelezési kapacitását.
Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics szerdán ismertetett tanulmánya szerint ugyanakkor arra utaló jelek láthatók, hogy enyhül a globális recesszió kockázata.
A cég közölte: ennek f...
2020-01-08 15:42:52
Stagnáláshoz közeli állapotban maradt az euróövezet magánszektora decemberben is
... végleges adat meghaladja az előzetesen közölt 45,9 pontot, az index már a tizenegyedik egymást követő hónapban állt az 50 pontos küszöb alatt.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
A két legnagyobb euróövezeti gazdaság közül Németország az előzetes adatokhoz képest j...
2020-01-06 10:51:17
Brit stratégiai szakértők: az iráni megtorlás biztos, a totális amerikai-iráni háború valószínűtlen
... légicsapásokhoz vezethetnek.
A szakértő szerint ugyanakkor a háború kockázata is elég ahhoz, hogy kockázati felár érvényesüljön az olajárakban, a magasabb olajárak viszont az olajfelhasználó gazdaságokban pótlólagos adóhoz hasonló hatást fejtenek ki.
A globális napi olajfogyasztás jelenleg hozzávetőleg 100 millió hordó, és ez azt jelenti, hogy minden öt dollárnyi áremelk...
2020-01-03 18:02:27
Brexit - Hét és fél évi mélyponton a brit gyáripar termelési aktivitása
...
Az IHS Markit londoni pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) közös felmérése szerint a brit gazdaság feldolgozószektorának szezonális kiigazítással számolt beszerzésimenedzser-indexe (BMI) decemberben 47,5 volt az egy hónappal korábban mért 48,9 után.
...
2020-01-02 14:41:06
1 2 3 ....................251 252 ...........377 378 ..........502 503 504 
Címkék: Boris Johnson, Frank Tibor, Business Research, Josie Dent, Európai Unió, Charles Michel, Európai Bizottság, Oxford Economics, Chartered Institute, újabb skóciai, brit infláció, európai tőzsdéken, gazdasági növekedésben, kilépés utáni, globális jegybankok, euróövezet magánszektora, iráni megtorlás, totális amerikai-iráni, brit gyáripar, skótok népszavazást, ország szeretne, unióban maradni, lehetséges forgatókönyv, brit kormány, jegybank számára, egyik tekintélyes, friss inflációs, londoni tőzsdeindex, jegybanki kamatcsökkentés, brit gazdaság, hétfőn publikált, legszerényebb növekedést, olajár emelkedett, európai kereskedési, európai uniós, gazdasági növekedés, első helyre, fórum azon, fejlődés újraértelmezése, kormány 2010-ben, nemzetközi szintéren, ötszáz milliós, belga politikus, következő hetekben, kapcsolódó egyéb, londoni gazdaság, szerda esti, bankok számára, bankok hitelezési, egyik legnagyobb, globális recesszió, előzetesen közölt, tizenegyedik egymást, vizsgált gazdasági, előzetes adatokhoz,
© 2013 TVN.HU Kft.