Belépés
Brexit - Szakértő: megállapodás nélkül sem omlik össze a brit gazdaság
...
Elmondta: a Brexit körüli bizonytalanság ellenére is kedvező adatokat produkál a brit gazdaság. A munkanélküliség például 1974 óta nem volt olyan alacsony szinten, mint most, illetve az angol jegybank szimulációja szerint olyan erős a brit bankrendszer, hogy kibírna egy megállapodás nélküli kilépést is.
Ugyanakkor politikai szempontból akár Észak-Írország kiválását is er...
2019-07-18 19:52:00
Brexit - Brit költségvetési hivatal: recessziót okozna a rendezetlen kilépés
... szélsőséges stresszhelyzeti szimulációs modelljei arra vallanak, hogy a brit hazai össztermék e forgatókönyv-változat esetén a belátható előrejelzési távlatban 8 százalékkal zuhanna.
A brit jegybank elemzői hangsúlyozták, hogy ez nem alapeseti előrejelzés.
Kiemelték ugyanakkor, hogy a legszélsőségesebb stresszhelyzeti forgatókönyvükben szereplő 8 százalékos GDP-zuhanás ö...
2019-07-18 13:11:43
Alan Turing matematikus portréja lesz az új 50 fontoson
... Carney, a Bank of England kormányzója jelentette be hétfőn a manchesteri tudomány- és ipartörténeti múzeumban a széleskörű lakossági konzultáció eredményeként született döntést. A brit jegybank vezetője szerint Turing háborús hős volt, akinek tevékenysége óriási hatást gyakorol még a mai nemzedékek életére is.
Alan Turing, akit a modern számítástudomány és a mesterséges intel...
2019-07-15 14:21:45
Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a rendezetlen kilépést
...
A brit jegybank felidézi a legutóbbi stressztesztjében alkalmazott szimulációs forgatókönyvet, amelyben az szerepel, hogy a brit hazai össztermék (GDP) 4,7 százalékkal zuhan, a munkanélküliségi ráta 9,5 százalékra emelkedik, a lakóingatlan-árak 33 százalékkal, az üzleti ingatlanoké 40 százalékkal esik, és a brit befektetési eszközök kereslete hirtelen elapad.
A szimuláci...
2019-07-11 15:40:58
FAZ: Berlin és Párizs a brit jegybank elnökének kinevezését támogatja az IMF élére
...
Az IMF jelenlegi vezérigazgatóját, a francia Christine Lagarde-ot az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács az Európai Központi Bank elnöki posztjára jelölte múlt héten. Lagarde még aznap bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti tevékenységét az IMF vezetőjeként.
Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a múlt hét végén arról beszélt, hogy az...
2019-07-09 19:42:19
BÉT - A pozitív nemzetközi hangulatot követheti a magyar tőzsde
... határidős indexek pozitív nyitást vetítenek előre, a magyar piacezzel mozoghat együtt.
A Condorde elemzője kitért arra, hogy a tőzsdei kereskedés szempontjából is érdekes lehet a brit jegybank délutáni kamatdöntő ülése, illetve az amerikai feldolgozóipari mutató, amelyet délután tesznek közzé.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött ...
2019-06-20 08:31:17
Tőzsde - Túlnyomórészt emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
... érvényes október 31-i határnapján. Hangsúlyozta: nem célja a rendezetlen kilépés, de a felelős magatartás az, ha a brit kormány ennek lehetőségére is előkészületeket tesz.
A svájci jegybank a várakozásokkal összhangban nem változtatott rendkívül laza monetáris politikáján, és az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi feszültségek kiéleződését okolta a svájci frank i...
2019-06-14 07:23:16
Nem módosította alapkamatát, javította növekedési előrejelzéseit a Bank of England
... növekedésére adott előrejelzéseit. Az új prognózis szerint a brit hazai össztermék (GDP) az idén 1,5 százalékkal, jövőre 1,6 százalékkal, 2021-ben 2,1 százalékkal növekedhet.
A brit jegybank az eggyel korábbi, februári inflációs jelentésben még rontotta idei és jövő évi növekedési prognózisait: a Bank of England az általa addig várt 1,7 százalékról 1,2 százalékra módosította ...
2019-05-02 15:43:41
Brexit - Veszélyhelyzettől tart az iparszövetség és a szakszervezeti szövetség a megállapodás nélküli Brexit ko
... kilépésről döntő, 2016-ban tartott népszavazás óta nem nőtt, sőt az elmúlt egy évben 3,7 százalékkal visszaesett a brit gazdaságban végrehajtott üzleti beruházások értéke.
A brit jegybank vezetője szerint a brit gazdaság beruházási szempontból drámaian alulteljesítő történelmi és térségi összehasonlításban egyaránt.
A Brit Kereskedelmi Kamarák szövetsége (BCC) e héten kö...
2019-03-21 21:32:09
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
... törvényhozás azonban eddig kétszer - jelenlegi formájában múlt kedden - nagy többséggel elvetette a kilépésről szóló megállapodást.
A befektetők óvatosak amiatt is, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága - kétnapos ülését lezárva közép-európai idő szerint este hét órakor teszi közzé - döntéseit és előrejelzését. A piacok biztosra vesz...
2019-03-20 18:31:46
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: Alan Turing, Christine Lagarde-ot, Európai Unió, Európai Tanács, Európai Központi Bank, Bruno Le Maire, Varga Zoltán, Equilor Befektetési Zrt, Egyesült Államok, Brit Kereskedelmi Kamarák, Federal Reserve, brit gazdaság, rendezetlen kilépés, brit bankrendszer, rendezetlen kilépést, brit jegybank, pozitív nemzetközi, magyar tőzsde, főbb nyugat-európai, szakszervezeti szövetség, megállapodás nélküli, munkanélküliség például, angol jegybank, brit hazai, belátható előrejelzési, legszélsőségesebb stresszhelyzeti, manchesteri tudomány-, széleskörű lakossági, modern számítástudomány, mesterséges intel, legutóbbi stressztesztjében, munkanélküliségi ráta, üzleti ingatlanoké, brit befektetési, francia Christine, magyar piacezzel, tőzsdei kereskedés, amerikai feldolgozóipari, felelős magatartás, brit kormány, svájci jegybank, várakozásokkal összhangban, svájci frank, eggyel korábbi, általa addig, brit gazdaságban, kilépésről szóló, befektetők óvatosak, amerikai jegybank, piacok biztosra, munkanélküliségi,
© 2013 TVN.HU Kft.