Belépés
Koronavírus - Meghaladta az ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában
... érvényes útmutatásnak megfelelően egy hétig tartó elkülönítésbe vonult és otthonról dolgozik.
Ugyancsak pozitív lett Chris Whitty angliai tisztifőovos koronavírustesztje. Whitty a brit kormány egészségügyi főtanácsadója is, és az elmúlt hetek mindennapossá vált sajtótájékoztatóin rendszeresen Johnson mellett állva vett részt.
A brit kormány Skócia-ügyi minisztere, Aliste...
2020-03-28 17:12:27
Koronavírus - Az Egyesült Államokban több mint 100 ezer a fertőzöttek száma, Trump 100 ezer új lélegeztetőgépet
...
Az új típusú koronavírus elleni küzdelmet irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján pénteken Donald Trump arról tájékoztatott, hogy elnöki rendelettel felhatalmazta a belbiztonsági minisztert és a védelmi minisztert a hadsereg és a parti őrség tartalékosainak, továbbá a katonaság orvosi személyzetének a mozgósítására.
Az elnök bejelentette, hogy...
2020-03-28 07:04:14
Koronavírus - Századvég: Európa-szerte különleges jogrend segíti a járvány elleni védekezést
...
Az európai országok többségének alkotmánya a veszélyhelyzet körülményeinek fennállása esetén rendkívüli döntések meghozatalára hatalmazza fel a kormányokat. Egyes törvények alkalmazását a kabinetek felfüggeszthetik, eltérhetnek tőle és egyéb rendkívüli intézkedést hozhatnak - írták.
Hozzátették: egyes európai kormányok a veszélyhelyzet kihirdetésén felül, vagy azt mellő...
2020-03-27 14:42:10
Koronavírus - Pozitív Boris Johnson brit miniszterelnök koronavírustesztje
... enyhe tüneteit: lázas lett és ezt makacs köhögés kíséri. Chris Whitty angliai tisztifőorvos tanácsára ezután szűrésnek vetette alá magát és a vizsgálat eredménye pozitív lett.
A brit kormányfő közölte, hogy az ilyen esetekre előírt eljárásnak megfelelően otthonában, vagyis a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencián elkülönítésbe vonult, de dolgozik, továbbra is ő irányítj...
2020-03-27 14:01:44
Koronavírus - Bírságolhatják a brit rendőrök a korlátozások megszegőit
... belátásra bírni.
Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a lakosság ezentúl csak a legszükségesebb esetekben hagyhatja el otthonait.
Az intézkedés - amelyet a kormány három hét után felülvizsgál - előírja, hogy csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése céljából lehet kimenni az utcára, és e célból is a lehető...
2020-03-26 19:03:03
Koronavírus - A Bank of England kész tovább bővíteni mennyiségi enyhítési keretét
... pótlólagos eszközvásárlási program hatására máris jelentősen csökkentek az állampapír-hozamok, de ha szükséges, a Bank of England kész e program kibővítésére.
A Bank of England és a brit kormány az utóbbi két hétben összehangolt, a brit gazdaságtörténetben példátlan mértékű költségvetési és monetáris gazdaságélénkítő programba kezdett.
Rishi Sunak pénzügyminiszter a mina...
2020-03-26 16:02:01
Koronavírus - Egy nap alatt több mint 400 ezer önkéntes segítő jelentkezett Nagy-Britanniában
...
Johnson a Downing Streeten tartott szokásos napi sajtóértekezletén - amelyen most először az újságírók nem személyesen, hanem videokapcsolaton vettek részt - elmondta: a kormány felhívását követő 24 órában 405 ezren jelentkeztek önkéntes munkára.
Matt Hancock egészségügyi miniszter előző nap jelentette be, hogy a kormány 250 ezer önkéntes segítőt toboroz, de már az első ...
2020-03-25 21:03:39
Koronavírus - Meghaladta a 422 ezret a fertőzöttek száma világszerte
... fertőzöttek száma, 1162-en vesztették életüket és 3288-an távozhattak egészségesen a kórházból. A kedd reggel életbe léptetett egészségügyi szükségállapot két hónapig lesz érvényben. A francia kormány a világon először egészségügyi szuperexpresszeket indít, amelyekkel túlzsúfolt kórházakból visznek át betegeket az ország már részeibe.
Az Egyesült Királyságban 423-ra emelkede...
2020-03-25 08:11:35
Koronavírus - Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány
... közlésének kezdete óta.
A szűrővizsgálatokon keddig összesen 8077 fertőzöttet azonosítottak. Az újonnan kiszűrt fertőzések száma egy nap alatt 1427-tel nőtt.
Hancock elmondta: a kormány 250 ezer önkéntest kíván bevonni a járvány megfékezését célzó tevékenységbe. Az ő feladataik közé tartozik bevásárlások intézése, gyógyszerek szállítása és a 70 éven felüli kiemelten véde...
2020-03-24 19:23:45
Koronavírus - Nagy-Britanniában ezentúl csak a legszükségesebb esetekben lehet az utcára lépni
... televíziós beszédében közölte: a lakosság mostantól csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára, és e célból is a lehető legritkábban. A kormányfő azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.
A nem alapvető fontosságú - például elektronikai vagy ruházati - cikkeket árusító ...
2020-03-23 23:23:13
1 2 3 .................419 420 .........628 629 ........837 838 839 
Címkék: Egyesült Államokban, Pozitív Boris Johnson, Chris Whitty, Donald Trump, Downing Street-i, Boris Johnson, Rishi Sunak, Downing Streeten, Matt Hancock, Egyesült Királyságban, halálos áldozatok, fertőzöttek száma, járvány elleni, brit rendőrök, korlátozások megszegőit, brit kormány, legszükségesebb esetekben, utcára lépni, hétig tartó, elmúlt hetek, belbiztonsági minisztert, védelmi minisztert, parti őrség, katonaság orvosi, elnök bejelentette, európai országok, veszélyhelyzet körülményeinek, kabinetek felfüggeszthetik, veszélyhelyzet kihirdetésén, vizsgálat eredménye, brit kormányfő, ilyen esetekre, lakosság ezentúl, kormány három, alapvető szükségleti, kormány felhívását, kedd reggel, francia kormány, világon először, újonnan kiszűrt, járvány megfékezését, lakosság mostantól, lehető legritkábban, felfüggeszthetik, lélegeztetőgépet, gazdaságélénkítő, pénzügyminiszter, videokapcsolaton, eszközvásárlási, legszükségesebb, tartalékosainak, miniszterelnöki, bírságolhatják, miniszterelnök, személyzetének,
© 2013 TVN.HU Kft.