Belépés
NATO-főtitkár: a szövetség aggodalmát fejezi ki a Perzsa(Arab)-öböl bejáratánál kialakult helyzet miatt
... német védelmi miniszter.
A Hormuzi-szoros térségében hetek óta feszült a helyzet, több incidens történt kereskedelmi hajók ellen, és az iráni Forradalmi Gárda lefoglalt egy brit tartályhajót, amire válaszul London a szoroshoz irányított egy rombolót a brit zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajók átkelésének biztosítására. A Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl közötti tengers...
2019-07-31 16:51:41
Washington Berlin közreműködését kéri a Hormuzi-szoros biztosításában
... közszolgálati médiatársaságnak.
A Hormuzi-szoros térségében hetek óta feszült a helyzet, több incidens történt kereskedelmi hajók ellen, és az iráni Forradalmi Gárda lefoglalt egy brit tartályhajót, amire válaszul London a szoroshoz irányított egy rombolót a brit zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajók átkelésének biztosítására. A Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl közötti...
2019-07-30 14:55:06
A brit külügyminiszter kizárta a lefoglalt tartályhajók cseréjét Iránnal
... foganatosított büntetőintézkedéseket megkerülve akart kőolajat szállítani a harcok dúlta országba, az iráni Forradalmi Gárda viszont a nemzetközi jogot megsértve foglalta le a Stena Impero tartályhajót július 19-én.
A Stena Impero lefoglalása után Nagy-Britannia kalózkodással vádolta meg Iránt, vasárnap pedig a Perzsa(Arab)-öbölbe érkezett a brit királyi haditengerészet Dunca...
2019-07-30 10:38:27
A Perzsa-öbölbe érkezett a brit haditengerészet Duncan nevű rombolója
... leghatékonyabb védelmet biztosíthassa számukra.
A Stena Impero lefoglalása előtt nem sokkal, július elején a brit királyi tengerészgyalogs...
2019-07-28 14:11:58
London a Biztonsági Tanácsnak írt levélben cáfolja a brit hajó lefoglalásának iráni indokait
...
A Stena Impero nevű, a Stena Bulk svéd cég által üzemeltetett, de brit lobogó alatt közlekedő tartályhajót az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti egységei pénteken kerítették hatalmukba. A hajó, amelyen 23 fős legénység tartózkodik, jelenleg iráni vizeken horgonyoz.
Jonathan Allen, a brit ENSZ-képviselet ügyvivője a Biztonsági Tanács elnöki tisztségét jelenleg betölt...
2019-07-21 19:42:16
Brit sajtó: London szankciókat jelenthet be Irán ellen a tartályhajó lefoglalása miatt
... halászhajóval, majd a halászhajó vészjelzéseit figyelmen kívül hagyva folytatta útját, és ezért kellett feltartóztatni.
Vasárnap Omán is fel...
2019-07-21 13:21:41
Brit védelmi miniszter: ománi vizeken foglalták el az irániak a brit tartályhajót
... cáfolta azokat az értesüléseket is, amelyek szerint a brit királyi haditengerészet egyik fregattja, a Montrose alig tízpercnyire volt a helyszíntől, amikor az irániak elfoglalták a brit tartályhajót. A Montrose valójában egyórányira járt az incidens helyszínétől, és ezért nem tudott akcióba lépni a Stena Impero védelmében - mondta.
A Montrose a múlt héten sikerrel megakadályo...
2019-07-20 16:31:53
Hunt: London nem tervez katonai akciót, de követeli Irántól a lefoglalt brit hajó azonnali elengedését
...
Az iráni Forradalmi Gárda péntek este a Hormuzi-szorosban elfoglalt két brit tartályhajót. Az egyik rövid idő után folytathatta útját, de a másik Irán felé tart.
London tájékoztatása szerint a két hajó személyzetének tagjai között nincsenek brit állampolgárok, a 23 fős legénység indiai, orosz, lett és Fülöp-szigeteki.
Pénteken késő este kétszer is összeült a brit ko...
2019-07-20 07:04:10
London felvilágosítást kér Irántól a brit tartályhajó ügyében
... hajótér kereskedelmi hasznosításáért felelős cég, a Northern Marine Management péntek este Londonban kiadott közös tájékoztatása szerint a 2018-ban épült, 49 683 tonna vízkiszorítású tartályhajót nem azonosított kis naszádok és egy helikopter közelítette meg, miközben a hajó a Hormuzi-szoroson kelt át.
A két vállalat közleménye szerint a Stena Impero nemzetközi vizeken haladt...
2019-07-19 21:42:24
Brit miniszterelnök-választás - Brit külügyminiszter: növelni kell a brit védelmi kiadásokat
... - a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap pénteki kiadásában megjelent írásában felidézi, hogy a héten iráni naszádok megpróbáltak feltartóztatni egy brit olajszállító tartályhajót a Perzsa(Arab)-öbölben.
A brit védelmi minisztérium és az amerikai fegyveres erők egybehangzó közlése szerint a British Heritage nevű tartályhajót az iráni Forradalmi Gárda őrnaszádjai ...
2019-07-12 13:02:01
1 2 
Címkék: Washington Berlin, Biztonsági Tanácsnak, Forradalmi Gárda, Stena Impero, Stena Bulk, Jonathan Allen, Biztonsági Tanács, Vasárnap Omán, Northern Marine Management, Daily Telegraph, British Heritage, szövetség aggodalmát, brit külügyminiszter, lefoglalt tartályhajók, brit haditengerészet, brit hajó, tartályhajó lefoglalása, brit tartályhajót, lefoglalt brit, brit tartályhajó, brit védelmi, iráni Forradalmi, szoroshoz irányított, brit zászló, harcok dúlta, nemzetközi jogot, brit királyi, brit ENSZ-képviselet, halászhajó vészjelzéseit, irániak elfoglalták, incidens helyszínétől, múlt héten, egyik rövid, másik Irán, 2018-ban épült, helikopter közelítette, héten iráni, brit olajszállító, amerikai fegyveres, tengerészgyalogs, médiatársaságnak, haditengerészeti, külügyminiszter, felvilágosítást, haditengerészet, hasznosításáért, biztosításában, lefoglalásának, közreműködését, személyzetének, feltartóztatni, vízkiszorítású, leghatékonyabb, foganatosított, miniszterelnök, állampolgárok, biztosítására, közszolgálati,
© 2013 TVN.HU Kft.