Belépés
Első világháború
... saint-germain-i békeszerződés az I. világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések rendszerének részeként, Ausztria (mint az Osztrák-Magyar Monarchia egyik utódállama) és az Antant (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között létrejött békeszerződés. Saint-Germain-en-Loye-ban írták alá szeptember 10-én.

A Trianoni békeszerződés
A trianoni békeszer...
2021-07-20 21:46:06
15 meseszép kisváros,ahová egyszer az életben el kell utazni



15 MESESZÉP KISVÁROS, AHOVÁ EGYSZER AZ ÉLETBEN EL KELL UTAZNI

Néhány fotó, amitől azonnal nyaralhatnékod támad.


Bilbury, Nagy-Britannia:



Arbelobello, Olaszország:
...
2020-08-26 20:00:19
Németország kizárólag technológiai feltételeket szabna az 5G hálózatokra
... külügyminisztérium, a belügyminisztérium és a gazdasági minisztérium egyaránt kifogást emelt ellene.
Ilyen általános megbízhatósági aggályok miatt zárta ki az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a kínai Huawei hálózatiberendezés-gyártó vállalatot az 5G mobil hálózati fejlesztési projektekből.
A német hivatalos álláspont azonban nem eleve elutasító egyetlen konkrét beszá...
2020-08-12 13:41:43
Második világháborús brit és német vadászrepülőgép a Reptárban Szolnokon
... sebessége, de meglepően kicsi súlya és lenyűgöző kormányozhatósága miatt is. Kitért arra, hogy a történelem egyik legnagyobb légi háborúja 1940. július 10. és október 31. között zajlott Nagy-Britannia felett. A németek célja az angol légierő megsemmisítése és Hitler hatalmának kiterjesztése volt.
Az angol légierő első teljesen fémépítésű vadászrepülőgépének kifejlesztése Reg...
2020-07-30 12:51:32
Koronavírus - A brit miniszterelnök nem szeretne újabb országos zárlatot
... alapján nem hiszi, hogy ismét olyan helyzet állna elő, amelyben országos zárlatot kellene elrendelni.
A brit kormányfő néhány napon belül másodszor ad hangot derűlátásának a nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezésével kapcsolatban.
A Downing Streeten tartott pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: őszintén reméli, hogy lehetséges lesz a még érvényben lévő korlát...
2020-07-19 12:11:55
Varga Judit: az Európai Uniót közelebb kell hozni az állampolgárokhoz
...
Az elmúlt évtizedben számos kihívással szembesültünk: a globális gazdasági válsággal, a migrációs válsággal, Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unióból, most pedig a koronavírus-járvánnyal - mutatott rá a tárcavezető.
Aláhúzta: bár a járvány átrendezte a fontossági sorrendeket, nem szabad, hogy az erősebb Európa vágyképe feledésbe merüljön.
"Magyarország az erős...
2020-06-25 12:31:24
Több mint 20 százalékkal zuhant a brit hazai össztermék áprilisban
... azt jelenti, hogy áprilisban hozzávetőleg 25 százalékkal volt kisebb a brit GDP-érték, mint februárban.
A statisztikai hivatal kimutatása szerint az áprilisi GDP-zuhanásban a nagy-britanniai járműgyártó ágazat teljesítményének visszaesése volt a legnagyobb egyedi tényező.
Ez a járműipari ágazat minap ismertetett adataiból is már sejthető volt.
A brit autógyártók és ...
2020-06-12 09:21:27
Az utóbbi évszázad békeidőkben mért legerősebb gazdasági visszaesésére számít az OECD
... hulláma is jelentkezik idén, az amerikai gazdaság teljesítménye akár 8,5 százalékkal is visszaeshet, jövőre pedig csak 1,9 százalékkal növekedhet.
Az OECD 37 tagállama közül Nagy-Britannia esetében a legdrámaiabb a helyzet. Még jó esetben is 11,5 százalékkal eshet vissza a brit gazdaság teljesítménye idén, jövőre pedig 9,0 százalékkal emelkedhet. Rossz esetben 14,0 százalékka...
2020-06-10 12:32:18
Koronavírus - Fitch: példátlan méreteket ölt a globális költségvetési ösztönzés
... tavalyi globális hazai össztermék 12,8 százalékát.
A közvetlen költségvetési lazító intézkedéseket és az állami garanciavállalásokat együtt számolva Németország, Olaszország és Nagy-Britannia egyenként 20 százaléknál nagyobb, Franciaország 17,5 százalékos GDP-arányos gazdaságtámogató intézkedéscsomagokat jelentett be.
A Fitch kiemeli, hogy mindezt jelentős monetáris vála...
2020-06-03 22:34:29
Trianon 100:a magyar fájdalom és remény emlékművei Budapeste




Trianon 100: a magyar fájdalom és remény emlékművei az egykori Budapesten


A trianoni békediktátum idei 100. évfordulójára való megemlékezések feltehetően végigkísérik az egész esztendőt. Ezért annak jártunk utána, hogy Budapest közterületein milyen fo...
2020-06-02 22:15:09
1 2 3 ...................123 124 ..........185 186 ..........246 247 
Címkék: Reptárban Szolnokon, Varga Judit, Európai Uniót, Magyar Monarchia, MESESZÉP KISVÁROS, AHOVÁ EGYSZER AZ ÉLETBEN EL KELL UTAZNI, Egyesült Államok, Downing Streeten, Európai Unióból, brit miniszterelnök, brit hazai, utóbbi évszázad, globális költségvetési, magyar fájdalom, trianoni békeszer, gazdasági minisztérium, kínai Huawei, német hivatalos, történelem egyik, németek célja, angol légierő, brit kormányfő, elmúlt évtizedben, globális gazdasági, migrációs válsággal, járvány átrendezte, fontossági sorrendeket, erősebb Európa, brit GDP-érték, statisztikai hivatal, áprilisi GDP-zuhanásban, nagy-britanniai járműgyártó, legnagyobb egyedi, járműipari ágazat, brit autógyártók, amerikai gazdaság, brit gazdaság, közvetlen költségvetési, egykori Budapesten, trianoni békediktátum, egész esztendőt, állampolgárokhoz, teljesítményének, gazdaságtámogató, vadászrepülőgép, békeszerződések, megsemmisítése, intézkedéseket, megbízhatósági, miniszterelnök, nyaralhatnékod, megfékezésével, megemlékezések, költségvetési,
© 2013 TVN.HU Kft.