|
|
|
Fokhagymás brokkoli leves (4 személyre)
Hozzávalók: fél zacskó mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró... |
2010-10-08 04:58:39 |
|
|
|
|
|
|
Brokkolileves
Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé le... |
|
2010-10-08 04:57:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 doboz csemegekukorica,
1 nagy sárgarépa,
25 dkg brokkoli (mirelit is lehet),
25 dkg karfiol,
2,5 dl tej,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz),
20 dkg fokhagymás kolbász,
5 dkg gouda sajt,
reszelt szerecsendió,
só, fehér bors,
a forma kikenéséhez margarin.
Elkészíté... |
2010-10-07 23:03:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
20 dkg gomba,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
20 dkg kelbimbó,
20 dkg brokkoli,
20 dkg kukorica,
1 fej vöröshagyma,
reszelt sajt,
petrezselyemzöld,
margarin,
só, bors,
szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyra szeleteljük, és szárnyas ... |
|
2010-10-07 23:01:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg rizs,
20 dkg ementáli sajt,
25 dkg brokkoli,
1 db sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 kis zeller,
10 dkg zöldborsó,
4 dl zöldségleves (kockából),
só, pirospaprika,
3 ek. margarin.
Elkészítés:
A rizst áztassuk be a zöldséglevesbe (kb. 10 perc). A margarinnal kenjünk ki egy tűzálló tálat, ... |
|
2010-10-07 23:00:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3-5 féle zöldségből 15-15 dkg (zeller, gyökér, sárgarépa, brokkoli, zöldborsó, kelkáposzta, karfiol, gomba stb.) 1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 csomag zöldpetrezselyem,
olaj,
só,
őrölt kömény,
majoranna,
borsika,
bazsalikom,
kakukkfű,
2 evőkanál barnaliszt,
2 evőkanál búzakeményítő.
El... |
2010-10-07 22:59:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
35 dkg karfiol,
35 dkg brokkoli,
35 dkg kelbimbó,
18 dkg hámozott gesztenye,
5 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
egészen vékonyra szeletelve,
2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring,
1 tasak zselépor,
só, őrölt feketebors.
Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, a külső leveleitő... |
2010-10-07 22:58:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 db brokkoli
2 csokor újhagyma
2 dl tej
2 kk só
20 dkg sajt
2 dl tejszín
10 dkg liszt
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira és lobogó vízben főzd, 2-3 percet. A sajtot reszeld le. A tejet, a tejszínt és egy icipici lisztet keverj össze, majd add hozzá a reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat olajozz, v... |
2010-10-07 18:54:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g brokkoli
80 g édesköménygumó
30 g zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek olívaolaj
5 dl víz
5 dl sovány tej
1 ek szójaszósz
1 kk borecet
Só és őrölt bors
Elkészítése:
Megmossuk az édesköményt és a zelle... |
2010-10-07 10:56:29 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db csirkemell
1 csomag zöldborsó
1 csokor újhagyma
1 fej saláta
1 fej brokkoli
1 fej káposzta
Elkészítés:
A borsót, káposztát, brokkolit megfőzzük, megpároljuk az újhagymával. A salátát összevágjuk, a káposztát lereszeljük. A csirkemellet kockákra várjuk és megsütjük. Ezután a csirkét és a zöldségeket ö... |
2010-10-07 10:23:59 |
|
|
|
|