|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg párolt brokkoli, 10 dkg reszelt sajt (legjobb a füstölt sajt), 2 tojás, 5 dl tejföl, 5 dkg vaj, só.
A brokkolin és a vajon kívül a többi hozzávalót alaposan, csomómentesen összekeverjük. A párolt brokkolit egy tűzálló tálba terítjük, leöntjük a sajtos-tejfölös mártással, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
... |
2008-10-25 18:39:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Csütörtök 09:14Ötvenhatos egyetemisták: tények és tanúk
Csütörtök 09:13Az elmúlt évek durva tévés bukásai
Csütörtök 09:05A tüdő egészségére is jótékony hatással lehet a brokkoli
Csütörtök 08:58Titkos magyar uránszállítmány ment Szibériába
Csütörtök 08:56Az Európai Tanács elfogadta a Lex Rábát
Csütörtök 08:42Ál... |
|
2008-10-23 15:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... variálható: vágd apróra, süsd meg némi zsiradékon, fűszerezd, és kész is. A nyersen is fogyasztható zöldségeket alig kell sütni, és szép, élénk színűek lesznek, ilyen a kaliforniai paprika, a brokkoli, a zsenge zöldbab és borsó, vagy a sárgarépa. Ha több időd van, süss cukkinit, padlizsánt, gombát, paradicsomot, fűszerezd olaszosan.
Sült zöldségek
A sütőben grillez... |
2008-10-21 12:20:22 |
|
|
|
|
|
|
Ajánlott élelmiszerek
Alma, aludttej, articsóka, árpagyöngy, banán, birsalma, borsó, brie sajtok, brokkoli, burgonya, cékla, citrom, cukkini, csemegekukorica, cseresznye, dinnye, diófélék, ecetes uborka, édeskömény, élesztő, eper, fehér fejes káposzta, félbarna kenyér, fokhagyma, földiszeder, gríz, grépfrút, író, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, metélőzel... |
|
2008-10-20 20:52:03 |
|
|
|
|
|
|
... szakad szét. (Krisz)
Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel a tészta. (Merényi Éva)
Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott víz. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróba... |
|
2008-10-20 10:21:29 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs- és zöldségféléket, ha az állati fehérjéket növényi fehérjékkel helyettesítjük (a szója alapú élelmiszerek fogyasztása előnyben részesítendő). A magas kalciumtartalmú ételek (brokkoli, kukorica, sovány tejtermékek) jótékony hatásúak csontritkulás ellen, ugyanakkor a magas foszfáttartalmú szénsavas italok kedvezőtlen hatást gyakorolnak.
Néhány szó a férfi klimax... |
2008-10-19 18:12:05 |
|
|
|
|
|
|
... része nem található meg. A béta-karotin pl. csak egyike annak a több száz karotinoidnak, amelyek talán mind javíthatják az egészségünket. A kutatók nemrég azt is megállapították, hogy a brokkoli (és a brokkolicsíra) olyan vegyületeket tartalmaz, amely feltehetően fontos szerepet játszik e növény rendkívüli rák elleni védőhatásában.
Más előnye is van annak, ha a vitamino... |
2008-10-17 20:40:35 |
|
|
|
|
|
|
... alapélelmiszerről derült ki, hogy rendszeres fogyasztás mellett hatékony ellenszerei lehetnek a rákos megbetegedéseknek. Eszerint a mindennapi étrendünk részét kellene hogy képezze: a paradicsom, a brokkoli, a spenót, a fokhagyma, az áfonya, az olajos magvak, a zabpehely, a zöld tea, a vörösbor és a lazac.
..................A paradicsom fogyasztását a kutatók bármilyen ... |
2008-10-17 13:45:29 |
|
|
|
|
|
|
... egyik kékesszürke levelű, a másiknak zöld levelei vannak. A kelkáposzta levelének ásvány- és vitamintartalmát zöld színe határozza meg.
........A kelkáposzta rokonai a fejes káposzta, brokkoli, kelbimbó, a leveles kel, de hasonló szálak kötik a kínai kelhez vagy a vörös káposztához is. Ameddig e rokonság valamennyi tagját az ételkészítés területén a legváltozatosabb módon fel... |
2008-10-17 11:39:28 |
|
|
|
|
|
|
... elemeit veti be. Ez utóbbiak legismertebb képviselői az E-, illetve a C-vitamin, valamint a béta-karotin. Kevésbé ismertek a likopin (legfőbb forrása a paradicsom), lutein (hal, paraj, brokkoli, fejes saláta), flavonoidok (vöröshagyma, zöld tea, alma, lencse, eper, spenót, dió stb.). A szervezet antioxidáns rendszerének megfelelő működéséhez különböző nyomelemekre is szükség van (... |
2008-10-17 11:07:32 |
|
|
|
|