Belépés
brokkoli sajtmártással
Hozzávalók: 50 dkg párolt brokkoli, 10 dkg reszelt sajt (legjobb a füstölt sajt), 2 tojás, 5 dl tejföl, 5 dkg vaj, só.
A brokkolin és a vajon kívül a többi hozzávalót alaposan, csomómentesen összekeverjük. A párolt brokkolit egy tűzálló tálba terítjük, leöntjük a sajtos-tejfölös mártással, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
...
2008-10-25 18:39:31
24 óra hírei
...

Csütörtök 09:14Ötvenhatos egyetemisták: tények és tanúk

Csütörtök 09:13Az elmúlt évek durva tévés bukásai

Csütörtök 09:05A tüdő egészségére is jótékony hatással lehet a brokkoli

Csütörtök 08:58Titkos magyar uránszállítmány ment Szibériába

Csütörtök 08:56Az Európai Tanács elfogadta a Lex Rábát

Csütörtök 08:42Ál...
2008-10-23 15:36:46
Zöldség köretek
... variálható: vágd apróra, süsd meg némi zsiradékon, fűszerezd, és kész is. A nyersen is fogyasztható zöldségeket alig kell sütni, és szép, élénk színűek lesznek, ilyen a kaliforniai paprika, a brokkoli, a zsenge zöldbab és borsó, vagy a sárgarépa. Ha több időd van, süss cukkinit, padlizsánt, gombát, paradicsomot, fűszerezd olaszosan.

Sült zöldségek
A sütőben grillez...
2008-10-21 12:20:22
Lúgosítsunk!
Ajánlott élelmiszerek

Alma, aludttej, articsóka, árpagyöngy, banán, birsalma, borsó, brie sajtok, brokkoli, burgonya, cékla, citrom, cukkini, csemegekukorica, cseresznye, dinnye, diófélék, ecetes uborka, édeskömény, élesztő, eper, fehér fejes káposzta, félbarna kenyér, fokhagyma, földiszeder, gríz, grépfrút, író, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, metélőzel...
2008-10-20 20:52:03
Turpisságok 12.
... szakad szét. (Krisz)


Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba teszed, meleg lesz a liszt, könnyebben kel a tészta. (Merényi Éva)


Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott víz. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróba...
2008-10-20 10:21:29
klimax____a csúcs
... gyümölcs- és zöldségféléket, ha az állati fehérjéket növényi fehérjékkel helyettesítjük (a szója alapú élelmiszerek fogyasztása előnyben részesítendő). A magas kalciumtartalmú ételek (brokkoli, kukorica, sovány tejtermékek) jótékony hatásúak csontritkulás ellen, ugyanakkor a magas foszfáttartalmú szénsavas italok kedvezőtlen hatást gyakorolnak.

Néhány szó a férfi klimax...
2008-10-19 18:12:05
5 bio tévhit
... része nem található meg. A béta-karotin pl. csak egyike annak a több száz karotinoidnak, amelyek talán mind javíthatják az egészségünket. A kutatók nemrég azt is megállapították, hogy a brokkoli (és a brokkolicsíra) olyan vegyületeket tartalmaz, amely feltehetően fontos szerepet játszik e növény rendkívüli rák elleni védőhatásában.

Más előnye is van annak, ha a vitamino...
2008-10-17 20:40:35
Zöldségek a RÁK ellen !
... alapélelmiszerről derült ki, hogy rendszeres fogyasztás mellett hatékony ellenszerei lehetnek a rákos megbetegedéseknek. Eszerint a mindennapi étrendünk részét kellene hogy képezze: a paradicsom, a brokkoli, a spenót, a fokhagyma, az áfonya, az olajos magvak, a zabpehely, a zöld tea, a vörösbor és a lazac.

..................A paradicsom fogyasztását a kutatók bármilyen ...
2008-10-17 13:45:29
A Kelkáposzta !
... egyik kékesszürke levelű, a másiknak zöld levelei vannak. A kelkáposzta levelének ásvány- és vitamintartalmát zöld színe határozza meg.
........A kelkáposzta rokonai a fejes káposzta, brokkoli, kelbimbó, a leveles kel, de hasonló szálak kötik a kínai kelhez vagy a vörös káposztához is. Ameddig e rokonság valamennyi tagját az ételkészítés területén a legváltozatosabb módon fel...
2008-10-17 11:39:28
A...Répa !!!
... elemeit veti be. Ez utóbbiak legismertebb képviselői az E-, illetve a C-vitamin, valamint a béta-karotin. Kevésbé ismertek a likopin (legfőbb forrása a paradicsom), lutein (hal, paraj, brokkoli, fejes saláta), flavonoidok (vöröshagyma, zöld tea, alma, lencse, eper, spenót, dió stb.). A szervezet antioxidáns rendszerének megfelelő működéséhez különböző nyomelemekre is szükség van (...
2008-10-17 11:07:32
1 2 3 ..................225 226 ..........338 339 ......419 420 421 ..450 451 452 
Címkék: Európai Tanács, Merényi Éva, füstölt sajt, vajon kívül, többi hozzávalót, párolt brokkolit, tűzálló tálba, sajtos-tejfölös mártással, tetejére vajdarabokat, kaliforniai paprika, zsenge zöldbab, sütőben grillez, mikróba teszed, rózsáira szedett, állati fehérjéket, szója alapú, magas kalciumtartalmú, magas foszfáttartalmú, férfi klimax, több száz, kutatók nemrég, rákos megbetegedéseknek, mindennapi étrendünk, olajos magvak, paradicsom fogyasztását, kutatók bármilyen, másiknak zöld, kelkáposzta levelének, kelkáposzta rokonai, fejes káposzta, kínai kelhez, vörös káposztához, ételkészítés területén, legváltozatosabb módon, szervezet antioxidáns, vitamintartalmát, legváltozatosabb, kalciumtartalmú, foszfáttartalmú, megállapították, csemegekukorica, uránszállítmány, zöldségféléket, helyettesítjük, csontritkulás, sajtmártással, brokkolicsíra, védőhatásában, összekeverjük, csomómentesen, karotinoidnak, egészségünket, legegyszerűbb, élelmiszerek, paradicsomot, nyomelemekre, vegyületeket, rendszerének, ételkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.