Belépés
Közgyűléssel ünnepelte alapításának 120. évfordulóját a BEAC
... Európa-bajnoki ezüstérmes magyar csúcstartó magasugró; Nagy Zsuzsa olimpiai negyedik síkfutó, Szepesi Ádámolimpiai ötödik magasugró, valamint Hegedüs András és Hegedüs Ágnes világbajnoki bronz-, illetve ezüstérmes tájfutók vehettek át Szabó Tündétől.
Az Év sportolója Németh Angéla díjat a maratonfutó magyar bajnok Csere Gáspár vehette át.
A program zárásaként megkoszorúz...
2018-11-07 21:36:33
Húszévnyi károsodást szenvedett a velencei Szent Márk.......
... észak olasz település és vele az híres templom.
A bazilika egyes részeiben 16 órán át állt a víz mintegy 90 centiméteres magasságban, károkat okozva a márványban, az oszlopokban és a bronz ajtókban.
Ez a második alkalom 2000 óta, hogy az épület ilyen súlyos áradást él meg és az ötödik alkalom csaknem ezeréves történelme során - közölte az ANSA olasz hírügynökség.|...
2018-11-01 21:45:29
Megnyílt a Szépművészeti Múzeum
... más reneszánsz művész munkáit felvonultató kamaratárlat középpontjában a Szépművészeti gyűjteményének egyik büszkesége, a Leonardo da Vincinek tulajdonítható lovasszobor áll, bemutatva a bronz remekmű utáni izgalmas kutatást is.
A szerdán megnyílt legnagyobb egység a Régi Képtár, amely 1250 és 1600 között tekinti át az európai festészet fejlődését az első emeleten.
Salla...
2018-10-31 13:51:50
Birkózó-vb - Két elégedett, egy elégedetlen kapitány
... megjegyezte, hogy sajnálja a két ötödik helyen végzett sportolóját, Németh Zsanettet (76 kg) és Sastin Mariannát (62 kg), amiért lemaradtak a dobogóról. Ugyanakkor mindkettejük, illetve a bronzérmes Barka Emese (57 kg) teljesítményét is csak felsőfokúnak tudja minősíteni.
"Előzetesen egy-egy dobogós és pontszerző helyet vártam, amit sikerült túlszárnyalnunk. Mindhárom lány na...
2018-10-29 10:41:12
Péteri Judit: Az én `56-om
... sötétségben, csillagként - remény a szemekben.

"Vesszen az önkény, az önkény,
éljen a törvény, a törvény!"

Én már könyvből tanultam,
mit visszhangzott Petőfi
(bronz emlékként, Sinkovits hangján), mert megőrzi,
nézd, őrzi dalát a nemzet - szívébe zengett.

"Bem apó és Kossuth népe,
menjünk együtt, kéz a kézbe!"

Én ...
2018-10-23 14:02:42
Ivan Wernisch cseh költő kapta az idén a Franz Kafka-díjat
... rendszerváltás után jelenhettek meg újra nyilvánosan a korábban szamizdatban vagy külföldön terjesztett alkotásai. 2012-ben megkapta a cseh állami irodalmi díjat.
A Kafka-díjat - egy bronz plakettet, amely Kafka prágai szobrát ábrázolja - korábban olyan irodalmi nagyságok kapták meg, mint Philip Roth vagy a Nobel-díjas Elfriede Jelinek és Harold Pinter. 2003-ban a díjat Náda...
2018-10-23 13:29:55
Biserica Reformată a prezentat dovezi solide în procesul pentru restituirea Colegiului Székely Mikó
... respinse din acest motiv.
Faptul că, în urmă cu câteva zile, pe baza unei sentinţe judecătoreşti definitive, de pe faţada clădirii şcolii din Sfântu Gheorghe a trebuit înlăturată plăcuţa de bronz pe care apărea denumirea istorică a şcolii, nu este un semn bun în privinţa sentinţei care, probabil, se va pronunţa joi - a spus episcopul.
Dacă instanţa va lua în sfârşit în c...
2018-10-22 16:42:41
Az Ostrom nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál közönségdíját
... volt nyáron; a budapesti Friss Hús fesztiválon a zsűri elismerő oklevelét, majd a BuSho fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm díját nyerte el. Szeptember közepén az amerikai filmakadémia Bronz Diák Oscar-díjjal tüntette ki a magyar diplomafilmet.
Az Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon mag...
2018-10-22 11:21:19
Ifjúsági olimpia - Hazaérkezett Buenos Airesből a magyar küldöttség
...
A BOK-csarnokban tartott ünnepélyes fogadáson a hosszú, 36 órás utazás után a küldöttség minden tagja fáradtan, de kitartóan állta az újságírók kérdéseit - persze csak azt követően, hogy mindenki üdvözölte szeretteit.
A magyar csapat legeredményesebb versenyzője, a három arany- és egy ezüstérmet szerző úszó, Milák Kristóf elégedett volt argentínai teljesítményével, ugyan...
2018-10-20 18:08:58
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
... sportolóval, 32 sportágban 241 versenyszám vettek részt

24 érem - minden idők legjobb magyar szereplése

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, de ha a vegyes csapatok eredményeit is ide vesszük, úgy 15-8-5 a mérleg.

Ez így is, úgy is minden idők legjobb szereplése. Ha mindent ...
2018-10-19 21:30:01
1 2 3 ..........................160 .............240 .............319 320 
Címkék: Szent Márk, Szépművészeti Múzeum, Péteri Judit, Ivan Wernisch, Franz Kafka-díjat, Biserica Reformată, Colegiului Székely Mikó, Hazaérkezett Buenos Airesből, Buenos Aires, Nagy Zsuzsa, Szepesi Ádámolimpiai, Hegedüs András, Hegedüs Ágnes, Szabó Tündétől, Németh Angéla, Csere Gáspár, Régi Képtár, Németh Zsanettet, Sastin Mariannát, Barka Emese, Philip Roth, Nobel-díjas Elfriede Jelinek, Harold Pinter, Sfântu Gheorghe, Friss Hús, Bronz Diák Oscar-díjjal, Milák Kristóf, Buenos Aires-i, velencei Szent, elégedetlen kapitány, prezentat dovezi, luxemburgi CinEast, magyar küldöttség, maratonfutó magyar, program zárásaként, híres templom, bazilika egyes, bronz ajtókban, második alkalom, épület ilyen, ötödik alkalom, bronz remekmű, szerdán megnyílt, európai festészet, első emeleten, bronzérmes Barka, korábban szamizdatban, cseh állami, bronz plakettet, díjat Náda, trebuit înlăturată, spus episcopul, budapesti Friss, zsűri elismerő, legjobb magyar, amerikai filmakadémia, magyar diplomafilmet, háború sújtotta,
© 2013 TVN.HU Kft.