Belépés
Marton Zsolt hirdetett igét a budavári ökumenikus misén
... lenni és együtt tenni.
,,Egyedül a Jézustól kapott szeretet életté váltásában vagyunk képesek egységet alkotni" - mondta Marton Zsolt váci püspök január 17-én, az ökumenikus imahét kezdetén a budavári evangélikus közösségben. A váci megyéspüspök Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök meghívására érkezett a közösségbe, ahol két ökumenikus istentiszteleten szolg...
2021-01-20 21:29:42
Húsvét - Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra
... Savaria felvételről sugározza. A református gyülekezet istentiszteletei a gyülekezet Facebook-csoportjában, illetve honlapján láthatók.
A Szolnok Televízió pénteken és vasárnap ökumenikus istentiszteletet sugároz. A helyi református egyházközség az oldalán és a Facebookon is jelentkezik istentisztelettel.
A békéscsabai evangélikus istentiszteletek is élőben követhetők a ...
2020-04-09 16:53:01
Július 7-én helyezik örök nyugalomra Kányádi Sándort
... virrasztást július 6-án, pénteken éjjel tartják a nagygalambfalvi református templomban. A búcsúztatásra július 7-én, szombaton 15 órakor kerül sor a református templomban.

Az ökumenikus egyházi szertartást a helyi református lelkész, Kányádi György Attila és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartja, a költő ravatalánál Dávid Gyula irodalomtörténész mond emlékező bes...
2018-06-27 21:23:25
Kiállítás Török Ferenc építész munkásságából a Vigadóban
... Révfülöp, Edelény és Ábrahámhegy templomai, a budapesti magyar szentek temploma, a máriapócsi zarándokház, a pannonhalmi főapátság külső rekonstrukciója, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ökumenikus imaháza, a szentendrei művésztelep, a budavári OTP-házak, a budapesti Vidámpark elvarázsolt kastélya vagy a tatai uszoda.
A szeptember 25-ig látogatható tárlat jól tükrözi Török...
2016-09-01 18:33:36
Közép-európai keresztény találkozót tartanak júliusban Budapesten
... vallásosakat is. Szeretnék - tette hozzá -, ha a nemzetközi érdeklődés mellett minél többen lennének magyar résztvevők.
Cselovszkyné Tarr Klára főszervező, az MEE Országos Iroda - ökumenikus és külügyi osztály vezetője elmondta, a programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy kiegyensúlyozott egységben legyenek a lelki, spirituális, valamint a társadalmi kérdésekkel foglalkozó...
2016-06-26 16:42:49
Honvédelem napja - Simicskó: a haza védelmének ügye képes megadni a közös nevezőt
... koszorút a Honvéd-emlékműnél. Szintén koszorúzás lesz a Fehérvári rondellán a Görgey-szobornál, a Budavári Evangélikus Templomban pedig Görgey Artúr halálának 100. évfordulója alkalmából ökumenikus istentiszteletet tartanak. Majd kora délután a Fiumei úti temetőben, a Nemzeti Sírkertben Görgey Artúr tábornok sírjánál tartanak koszorúzást.
Szintén a honvédelem napja alkalmából...
2016-05-20 12:33:37
Több helyen is megemlékeznek a doni katasztrófa évfordulóján
... második világháború áldozatai és a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájának emlékére emlékmécseseket gyújtanak a világháborús emlékműnél.
Pákozdon, a Don-kanyar emlékkápolnánál ökumenikus rendezvényen emlékeznek meg a történelmi egyházak helyi vezetői a doni áttörés évfordulójáról.
A 2. magyar hadsereget német követelésre, kormányközi egyezmény alapján küldték ki a kelet...
2015-01-12 07:04:57
Filmmel, honlappal, mobilalkalmazással is népszerűsítik az új fordítású Bibliát
... beszélgetésekkel összekötött bemutatón is megismerheti a nagyközönség a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében pénteken a Millenárison. Vasárnap a budavári evangélikus templomban zenés, ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak a megújult Bibliáért a Magyar Bibliatársulat tagegyházainak közreműködésével - írták.
Az új fordítású, revideált protestáns Bibliával a Magy...
2014-04-22 12:33:26
November 4. - Megemlékezéseket tartanak a nemzeti gyásznapon országszerte
... leverésének évfordulóján.
Az elesettek és a megtorlás áldozatai emlékére szentmisét mutatnak be a budavári Mátyás-templomban, míg Miskolc belvárosában, a görög katolikus templomban ökumenikus istentiszteletet tartanak.
1956. november 4-én a szovjet csapatok bevonultak Budapestre, és leverték az október 23-án kirobbant forradalmat és szabadságharcot. Az országban néhány h...
2012-10-31 11:11:27
Húsvéti koncertek Budapesten
...
Giovanni Battista Pergolesi Stabat Matere pénteken ökumenikus istentisztelet keretében hangzik föl a Nagy Ignác utcában. Karácsonyi Linda és Geréb Zsuzsa (ének), Mészáros Nóra (orgona), valamint a Maria Teresa Uribe budapesti és bécsi növendékeiből alakult kamarakórus Maria Teresa Uribe vezetésével adja elő a ritkán hallható művet - közölte az MTI-vel a műsor szerkesztője....
2012-04-05 17:23:35
1 2 
Címkék: Marton Zsolt, Kányádi Sándort, Kiállítás Török Ferenc, Fabiny Tamás, Szolnok Televízió, Kányádi György Attila, Böjte Csaba, Dávid Gyula, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Cselovszkyné Tarr Klára, Országos Iroda, Budavári Evangélikus Templomban, Görgey Artúr, Nemzeti Sírkertben Görgey Artúr, Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Magyar Bibliatársulat, Giovanni Battista Pergolesi Stabat Matere, Nagy Ignác, Karácsonyi Linda, Geréb Zsuzsa, Mészáros Nóra, Maria Teresa Uribe, budavári ökumenikus, haza védelmének, közös nevezőt, doni katasztrófa, nemzeti gyásznapon, ökumenikus imahét, budavári evangélikus, váci megyéspüspök, református gyülekezet, helyi református, békéscsabai evangélikus, nagygalambfalvi református, búcsúztatásra július, református templomban, ökumenikus egyházi, költő ravatalánál, budapesti magyar, máriapócsi zarándokház, pannonhalmi főapátság, szentendrei művésztelep, budavári OTP-házak, budapesti Vidámpark, tatai uszoda, szeptember 25-ig, nemzetközi érdeklődés,
© 2013 TVN.HU Kft.