Belépés
A póréhagyma egészségügyi előnyei
... reszelje azt le. Melegítsen meg egy kevés olívaolajat, majd dinsztelje meg azon a felkarikázott póréhagymát. Adja hozzá a fokhagymát is, majd öntse fel zöldségalaplével. Amikor a víz elkezd bugyogni, ízesítse a levest sóval és borssal.

Az utolsó öt percben adja a leveshez a nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet, majd turmixolja le a levest. Rakja vissza az edényt a tű...
2022-12-30 21:01:50
A póréhagyma egészségügyi előnyei
... reszelje azt le. Melegítsen meg egy kevés olívaolajat, majd dinsztelje meg azon a felkarikázott póréhagymát. Adja hozzá a fokhagymát is, majd öntse fel zöldségalaplével. Amikor a víz elkezd bugyogni, ízesítse a levest sóval és borssal.

Az utolsó öt percben adja a leveshez a nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet, majd turmixolja le a levest. Rakja vissza az edényt a tű...
2020-09-01 22:13:21
Cukkinileves és a vércukorszint
... hámozzuk meg és reszeljük le, majd aprítsuk fel a kaprot is. Olívaolajon dinszteljük meg a lereszelt cukkinit, majd facsarjuk rá a citrom levét. Ezután öntsük fel vízzel. Amikor a víz bugyogni kezd, fűszerezzük meg a sóval, a borssal és dobjuk hozzá a kaprot is. Amikor megfőtt a cukkini, adjuk hozzá a tejfölt. Tetszés szerint le is turmixolhatjuk a kész levest. Behűtve tálaljuk....
2020-08-06 22:42:04
Rudnyánszky Gyula versei
... elém,
Valónak azt csak a jövőben képzelem.

Csak a jövő, a távol ismeretlen:
Ez halhatatlan üdvöd, szép remény
A szirt előtt kéjszomjazón epednem:
Mit érne, ha vizét bugyogni érzeném
A vágy s a gondolat, hogy majd kibuggyan,
S ha száz évet porladva átaludtam,
Tikkadt szíveknek hűs forrása lesz:
Ah, ez csak a gyönyör az alkotásb...
2020-01-21 22:00:06
Vaníliás-cseresznyés pite
... irányban bevágjuk, hogy a gőz távozni tudjon. 200 fokon, 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 180 fokra csökkentve további fél órán át sütjük addig,amíg a tészta ropogósra sül és a töltelék bugyogni kezd. Sütés után hagyjuk állni a pitét néhány órán át, mielőtt felszeleteljük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN:https://www.youtube.com/watch ?v=DpYxZt5jBfs...
2018-06-28 23:33:20
Szuszogó
Lisztet elkeverünk vízzel, és addig főzzük, míg szuszogni (azaz forrni, bugyogni) nem kezd. Persze közben jól besűrűsödik. Amikor már jó sűrű, sőt kemény levesszük a masszát a tűzről. Prézlit készítünk, és ebbe szaggatjuk a masszát. Édes tejföllel, kakaóporral vagy lekvárral tálaljuk....
2018-04-26 08:04:47
Libamáj zsírjában
... melegen sózzuk.

A zsírt hűtjük, majd a húslevessel, hagymával és a fűszerekkel egy kisebb lábasba öntjük a májra.

Közepes lángra tesszük. Először nagyokat fog bugyogni...

...aztán, amikor már csak apró buborékokat mutat (ekkorra a hőmérséklet meghaladja a 100 C-ot) a máj el is készül. Kihorgásszuk, cserépedénybe tesszük.

...
2018-01-06 09:44:42
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
... borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát (vékonyan megkenjük a csililekvárral), és rákenjük a szendvicskrémet. Addig grillezzük, amíg megolvad a krém, és enyhén bugyogni kezd. Ha kész, tányérokra tesszük, késheggyel berácsozzuk a tetejét, és Worcester-szósszal locsoljuk meg.
Diós ricottagömbök
...
2018-01-05 16:28:45
Így készíthetsz házilag mosószert fillérekből
... keverd össze, míg egészen el nem olvad. Habosodni fog, ettől ne ijedj meg.
Tedd tűzhelyre az edényt és önts hozzá még 4 liternyi vizet, így főzd tovább a szappant. Amikor el kezd bugyogni, lassan hozzáöntheted a mosószódát, kb. 4 evőkanálnyit. Nagyon vigyázz, mert egyből kifut, ha nem kevered elég hatékonyan.

Ha minden összetevő az edényben van, főzd és keverd addi...
2017-08-08 07:53:16
Szörp fenyőrügyből–Ha megkóstolod, biztosan a kedvence
... annyi hajtásvéget, amennyit akarunk - persze bőven kell belőle - és mosatlanul egy nagy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a tűzre tesszük. Amikor bugyogni kezd, 5-6 percig forrásban hagyjuk. Fedőt teszünk rá, s 24 órán keresztül pihentetjük. A kihűlt és már ekkor illatos levet nagyon finom szűrőn keresztül átengedünk. Megmérjük űrtartalmát, s ...
2017-07-15 17:10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Rudnyánszky Gyula, NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN, póréhagyma egészségügyi, kevés olívaolajat, felkarikázott póréhagymát, levest sóval, nagyon apróra, lereszelt cukkinit, citrom levét, kész levest, jövőben képzelem, távol ismeretlen, szirt előtt, tészta ropogósra, töltelék bugyogni, pitét néhány, zsírt hűtjük, kisebb lábasba, hőmérséklet meghaladja, kenyerek mindkét, nagy lábasba, tűzre tesszük, zöldségalaplével, szendvicskrémet, felszeleteljük, turmixolhatjuk, csililekvárral, cserépedénybe, felkarikázott, hőmérsékletet, vércukorszint, összekeverjük, ricottagömbök, hozzáöntheted, egészségügyi, kéjszomjazón, fenyőrügyből, cukkinileves, kihorgásszuk, evőkanálnyit, halhatatlan, megkóstolod, készíthetsz, olívaolajat, pihentetjük, póréhagymát, húslevessel, fűszerekkel, besűrűsödik, elkészítést, megpirítjuk, dinszteljük, olívaolajon, űrtartalmát, cseresznyés, fűszerezzük, rudnyánszky, hőmérséklet, berácsozzuk, buborékokat, kakaóporral, fillérekből, hajtásvéget, késheggyel, mosatlanul, melegítsen, tányérokra, dinsztelje, szaggatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.