|
|
|
... zsemlegombóchoz:
* 6 db szikkadt zsemle
* 1 csokor petrezselyem
* 1 kicsi fej vöröshagyma
* olaj
* 6 db tojás
* tej
* 4 db burgonya
Elkészítés:
A páchoz a hozzávalókat felfőzzük, és kihűlve a húsra önjük. 1-2 napig állni hagyjuk a hűtőben. Nagy szeletekre vágjuk a húst.
A hagymát megfonnyaszt... |
2010-09-01 15:52:32 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
* 3-4 evőkanál zsír vagy olaj
* 2 evőkanál cukor
* 2 dl tejföl
* 2 evőkanál liszt
* 1 kiskanál mustár
* A nudlihoz:
* 50 dkg burgonya
* 25-30 dkg liszt
* 1 tojássárgája
* só
* 2 evőkanál libazsír vagy napraforgóolaj
* 2 nagyobb vöröshagyma
* őrölt bors... |
|
2010-09-01 15:44:14 |
|
|
|
|
|
|
Tócsi
Hozzávalók:
6-7 burgonya, 1 vagy 2 egész tojás, só, bors, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, kb. 3 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz).
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, majd reszelőnek a nagyobb fokú reszelőjén lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, majd végül a lisztet is hozzákeverjük. Felforrósítunk egy s... |
2010-09-01 15:10:52 |
|
|
|
|
|
|
* 5 nagyobb szem burgonya
* 1 fej vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 ek vaj
* 2 db babérlevél
* 2 dl tejszín
* 1 csapott ek majoránna
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt bors
elkészítés
... |
|
2010-09-01 10:34:36 |
|
|
|
|
|
|
... készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 60 dkg burgonya, 40 dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, fokhagyma, köménymag, só, lecsó vagy friss zöldpaprika, paradicsom, fél csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra apr... |
2010-09-01 06:15:04 |
|
|
|
|
|
|
... 30 g paradicsom püré
Párolt káposztához hozzávalók: 1 kg lilakáposzta, 50 g vöröshagyma, 10 g kömény, 30 g cukor, 50 g olaj, ételecet, só
Sajtos tallérhoz hozzávalók: 300 g burgonya, 1 db tojás, 100 g liszt, 20 g zsemlemorzsa, 50 g sajt, Ízlés szerint: Só, őrölt bors, sütéshez olaj
A sertéskarajt négy darabra vágjuk. Úgy, ahogyan a fent említett böllér, szúrjuk f... |
2010-09-01 06:07:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 40 dkg szűzpecsenye, 60 dkg bélszín, 2 dl olaj, 60 dkg burgonya, só, bors, szegfűszeg.
Elkészítése: A szűzérméket hirtelen, egy kevés olajban megsütjük. A bélszínszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és két bélszínszelet közé egy szűzérmét helyezve angolosan megsütjük. Sós burgonyával tálaljuk.... |
2010-09-01 06:06:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg sertéstarja, 5 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl fehérbor, 1 csésze kockából készített erőleves, só, bors.
Elkészítése: A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát... |
2010-09-01 06:06:03 |
|
|
|
|
|
|
Jánkmajtisi savanyú krumplileves
Hozzávalók: 30 dkg füstölt oldalas, 40 dkg burgonya, babérlevél, 2-3 ek. olaj, 4 dkg liszt, fél csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ecet, pirospaprika, só.
Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágot... |
2010-09-01 06:01:53 |
|
|
|
|