Belépés
Vadas zsemlegombóccal
... zsemlegombóchoz:
* 6 db szikkadt zsemle
* 1 csokor petrezselyem
* 1 kicsi fej vöröshagyma
* olaj
* 6 db tojás
* tej
* 4 db burgonya
Elkészítés:

A páchoz a hozzávalókat felfőzzük, és kihűlve a húsra önjük. 1-2 napig állni hagyjuk a hűtőben. Nagy szeletekre vágjuk a húst.

A hagymát megfonnyaszt...
2010-09-01 15:52:32
Vadas marha hagymás nudlival
... vöröshagyma
* 3-4 evőkanál zsír vagy olaj
* 2 evőkanál cukor
* 2 dl tejföl
* 2 evőkanál liszt
* 1 kiskanál mustár
* A nudlihoz:
* 50 dkg burgonya
* 25-30 dkg liszt
* 1 tojássárgája
* só
* 2 evőkanál libazsír vagy napraforgóolaj
* 2 nagyobb vöröshagyma
* őrölt bors...
2010-09-01 15:44:14
Receptek (étel-süti-ital)
Tócsi

Hozzávalók:
6-7 burgonya, 1 vagy 2 egész tojás, só, bors, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, kb. 3 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz).

Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, majd reszelőnek a nagyobb fokú reszelőjén lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, majd végül a lisztet is hozzákeverjük. Felforrósítunk egy s...
2010-09-01 15:10:52
Megreformált főzelékek...
... összeforraljuk, és máris tálalható. Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.

Elkészítés: 40 perc
1 adag: 438 kcal

Spenótos burgonyafőzelék



Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
10 dkg parajlevél
1 l tej...
2010-09-01 11:42:08
Burgonyakrémleves 3.


* 5 nagyobb szem burgonya
* 1 fej vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 ek vaj
* 2 db babérlevél
* 2 dl tejszín
* 1 csapott ek majoránna
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt bors

elkészítés
...
2010-09-01 10:34:36
Kolozsvári gulyás
... készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 60 dkg burgonya, 40 dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, fokhagyma, köménymag, só, lecsó vagy friss zöldpaprika, paradicsom, fél csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra apr...
2010-09-01 06:15:04
Kapuvári töltött borda
... 30 g paradicsom püré
Párolt káposztához hozzávalók: 1 kg lilakáposzta, 50 g vöröshagyma, 10 g kömény, 30 g cukor, 50 g olaj, ételecet, só
Sajtos tallérhoz hozzávalók: 300 g burgonya, 1 db tojás, 100 g liszt, 20 g zsemlemorzsa, 50 g sajt, Ízlés szerint: Só, őrölt bors, sütéshez olaj
A sertéskarajt négy darabra vágjuk. Úgy, ahogyan a fent említett böllér, szúrjuk f...
2010-09-01 06:07:15
Kapuvári bicskás szelet
Hozzávalók: 40 dkg szűzpecsenye, 60 dkg bélszín, 2 dl olaj, 60 dkg burgonya, só, bors, szegfűszeg.
Elkészítése: A szűzérméket hirtelen, egy kevés olajban megsütjük. A bélszínszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és két bélszínszelet közé egy szűzérmét helyezve angolosan megsütjük. Sós burgonyával tálaljuk....
2010-09-01 06:06:26
Kanizsai rakott hús
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg sertéstarja, 5 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl fehérbor, 1 csésze kockából készített erőleves, só, bors.
Elkészítése: A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát...
2010-09-01 06:06:03
Jánkmajtisi savanyú krumplilev
Jánkmajtisi savanyú krumplileves
Hozzávalók: 30 dkg füstölt oldalas, 40 dkg burgonya, babérlevél, 2-3 ek. olaj, 4 dkg liszt, fél csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ecet, pirospaprika, só.
Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágot...
2010-09-01 06:01:53
1 2 3 ..................882 883 .........1314 1315 1316 1324 1325 .........1764 1765 1766 
Címkék: hozzávalókat felfőzzük, húsra önjük, hagymát megfonnyaszt, krumplikat megpucoljuk, nagyobb fokú, főzéssel semmi, marhahúst megmosom, sertéskarajt négy, fent említett, szűzérméket hirtelen, kevés olajban, bélszínszeleteket kiverjük, szűzérmét helyezve, nyers burgonyát, felét lerakjuk, karikára vágott, oldalast feldaraboljuk, kockákra vágot, petrezselyemzöld, zsemlegombóccal, zöldségpogácsát, burgonyafőzelék, zsemlegombóchoz, napraforgóolaj, összeforraljuk, felforrósítunk, hússzeletekkel, babérlevéllel, bélszínszelet, hozzákeverjük, feldaraboljuk, fejeskáposzta, fűszerpaprika, megfonnyaszt, krumplileves, zsemlemorzsa, hozzávalókat, petrezselyem, sertéskarajt, megreformált, lilakáposzta, szűzpecsenye, pirospaprika, készítenétek, tojássárgája, marhalábszár, jánkmajtisi, elkészítése, kizsírozott, lereszeljük, zöldpaprika, burgonyával, káposztához, megpucoljuk, vöröshagyma, meghámozzuk, sertéstarja, szűzérméket, hozzávalók, sertészsír, parajlevél, feltesszük, szegfűszeg, paradicsom, reszelőnek, kolozsvári, krumplilev, beterítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.