Belépés
Hortobágyi szójás gombóc
Hortobágyi szójás gombóc
Először süssünk egy adag tejfölös húspótló tölteléket a Szójás pirognál feltüntetett módon. Utána készítsünk egy egész adag Fokhagymás szószt a Palacsintatöltésnél leírtak szerint. Végül gyúrjunk egy adag burgonyás tésztát a Szilvás gombóc receptje alapján, majd arányosan elosztva rakjuk a szójás tölteléket a kiszabdalt tészták közepére. A továbbiak...
2010-09-01 05:59:29
Hortobágyi "gyümölcsleves"
Hozzávalók: 1 db szép nagy csülök, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg kolbász, 1 evőkanál reszelt hagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, bors, 25 dkg burgonya, 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: A csülköt kuktában megfőzzük, Kicsontozzuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, megpirítjuk rajta a kockára vágott tisztított burgonyát. Ha már kezd pu...
2010-09-01 05:55:15
Háromszéki kelkáposzta-főzelék
Háromszéki kelkáposzta-főzelék
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej kelkáposzta, 1 dl olaj vagy 10 dkg vaj, kevés fehérbor, 3 szem pityóka (burgonya), 1 kávéskanál köménymag, só, 4 szál zöldhagyma
Két fej kelkáposztát apróra vagdalunk, és az olajban vagy a vajban megpároljuk. Beletesszük a felvágott zöldhagymát is. Amikor félig megpuhult, 3 darab, hosszában felhasított pityók...
2010-08-31 21:05:39
Gyulai pogácsa
Gyulai pogácsa
Ötven dkg burgonyát héjában megfőzünk, majd megtisztítunk. 20 dkg tisztított gyulai kolbásszal együtt ledaráljuk. Eldolgozzuk 1/2 fej reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és 2 egész tojással.
A masszából pogácsákat formázunk, morzsába mártjuk, és forró zsiradékban kisütjük.
Feltétként, de önálló ételként ...
2010-08-31 20:43:48
Gödöllői rakott oldalas
Gödöllői rakott oldalas
Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors.
A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a t...
2010-08-31 19:56:38
Göcsei pecsenye
Göcsei pecsenye
Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 evőkanál zsír,(v. ennek megfelelő olaj), 1 dl bor, 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk...
2010-08-31 19:55:27
Göcseji dödölle
Göcseji dödölle
Hozzávalók: 1, 2 kg burgonya (újburgonyából nem lehet készíteni), 40 dkg liszt, 1 csapott ek. só, 2 hagyma, 2 tojásnyi zsír.
A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytat...
2010-08-31 19:54:52
Göcseji disznótoros lesipecsen
Göcseji disznótoros lesipecsenye
Hozzávalók: 2-3 kg zsírosabb sertéshús (tokaalja, tarja), 4 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, 1 kk. őrölt bors, 1 kk. színes paprika, 0,5 l vörösbor, só, pici majoránna.
A tenyérnyi szeletekre vágott húst gyengén zsírozott zománcos vagy cserép tepsibe rakjuk. Megsózzuk, köré tesszük a vastag karikára szelt hagymát, rászó...
2010-08-31 19:54:05
Gemenci májas tarjaszeletek
... csirkemáj 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg főtt sonka, só, törött bors, zöldpetrezselyem, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom 5 dkg zöldborsó, 2 dl olaj, 1 kg burgonya.
Elkészítése: A vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra kisütjük, majd tálalásig melegen tartjuk. Kevés zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt s...
2010-08-31 19:53:24
1 2 3 ..................882 883 .........1315 1316 1317 1324 1325 .........1764 1765 1766 
Címkék: adag tejfölös, egész adag, adag burgonyás, szójás tölteléket, kiszabdalt tészták, csülköt kuktában, szalonnát apró, kockára vágott, olajban vagy, vajban megpároljuk, felvágott zöldhagymát, masszából pogácsákat, olajon süssük, kevés vízzel, húst megmossuk, burgonyát kockákra, lisztet beleöntjük, burgonyatörővel vagy, lisztet teljesen, tenyérnyi szeletekre, vastag karikára, vékony hússzeleteket, zöldpetrezselyem, császárszalonna, ribiszkelekvárt, burgonyatörővel, vöröshagymával, beledagasztjuk, hússzeleteket, gyümölcsleves, tarjaszeletek, krumpligombóc, megtisztítunk, újburgonyából, megtisztított, húsleveskocka, felszeletelt, húsgombóccal, kelkáposztát, lesipecsenye, feltüntetett, fokhagymával, húsgombóchoz, pirospaprika, kiolvasztjuk, kicsontozzuk, menüajánlat, megpirítjuk, kelkáposzta, beletesszük, felhasított, bevagdossuk, zsiradékban, spenótleves, vöröshagyma, eldolgozzuk, disznótoros, zöldhagymát, elkészítése, zöldpaprika, krumplipüré, összetörjük, mokkáskanál, hosszúkaraj, megpároljuk, hortobágyi, paradicsom, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.