Belépés
Burgonyás knédli
Hozzávalók:

80 dkg forró krumpli, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, szalonna vagy vaj, 1-2 tojás vagy csak a sárgája, fél kanálnyi só, pirított zsemlekockák.

Elkészítése:

A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek...
2007-02-20 00:44:50
Cukorbetegség
... személyre:
60 dkg csirkeaprólék
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
2 dkg zeller
2 dkg karalábé
5 dkg gomba
15 dkg kelkáposzta
20 dkg burgonya
2 dkg zöldpaprika
2 dkg paradicsom
2 dkg olaj
5 dkg vöröshagyma
5 g fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál...
2007-02-19 10:49:55
Mátyás-pince pogácsa
Mátyás-pince pogácsa


50 dkg liszt

25 dkg margarin

3 szem közepes, főtt burgonya

3 dkg élesztő

fél evőkanál só

2 dl tejföl

2 tojás sárgája

reszelt sajt a tetejére


A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikever...
2007-02-19 10:30:04
Milyen a jó és rossz étel
A megfelelő energia- és a tápanyagarányok biztosítása csak gondos nyersanyag-válogatással lehetséges

Ez nagyban leegyszerűsítené az egészséges táplálkozásra való áttérést, mert a helytelen ételeket egyszerűen csak ki kellene hagyni az étrendből.

Ez a csoportosítás azonban így nem helytálló, ugyanis a táplálkozás egészét tekintve ,,egészséges" és ...
2007-02-17 09:48:37
Almás túrófánk
Hozzávalók:

80 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg alma, 25 dkg túró, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, só, 2 tojás, cukor, 1 citrom reszelt héja, vaj, 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítése:

A burgonyát és az almát lereszeljük, a túrót a liszttel, a sütőporral, a sóval, 2 ek. cukorral és a citromlével a burgonyás almához adjuk. A tojásokat felverjük, a tésztához a...
2007-02-17 09:33:49
A konyhafőnök titka 2
Hogyan kerülhető el, hogy a hús sütésekor a zsemlemorzsa ne égjen meg?

Úgy, hogy a szokásos bundázás után a húst (illetve a panírozott ételt) felvert tojásfehérjében megforgatjuk.

Hogyan akadályozható meg, hogy a rántott húsról ne váljon le a panír?

Ha a felvert tojásba néhány csepp olajat öntünk, elkerülhetjük ezt a bosszúságot.

Megmenth...
2007-02-16 00:42:38
Fogyókura.....
... elemzése, cékla.
Vacsora: tea,teafű nélkül, hashajtó.

CSÜTÖRTÖK
Reggeli: egy fürjtojásból és 3 milliliter olajból készített rántotta.
Ebéd: húsleves és rakott burgonya hozzávalóinak beszerzése, a madártej elhelyezése a hűtôben, 2 szál vegyes savanyúság.
Vacsora: ecetes hagyma citrommal.

PÉNTEK
Reggeli: fôtt kolbász, mustár, tea, zse...
2007-02-14 21:27:31
A chips
... éltek és újra látom a falut, méla teheneivel, aranyló búzamezőivel, hegyekkel körülvéve...

Tovább böngészve a zacskó feliratát kiderül, hogy a burgonyás tallér tartalmaz még burgonyakeményítőt, növényi zsírt és burgonyaport is. Istenem, burgonyapor! Drága jó nagyapám jut az eszembe, ki délután hazatérve a földekről egy nagy szalmazsákot tett nagyanyám elé a konyha padló...
2007-02-13 00:08:17
Halas fasírt
Hozzávalók 4 személyre:

fél kiló burgonya, 1 evőkanál magos mustár, 1 doboz tonhal konzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 2 db tojás sárgája, só, bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az egész burgonyákat főzzük meg sós vízben, húzzuk le a héját, és burgonyanyomóval nyomjuk át. Várjuk meg, még kihűl és utána adjuk hozzá a lecsepegte...
2007-02-11 15:05:50
Csülkös felesborsóleves
... szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.

1. A borsót 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a csülköt, szalonnát. Megsózz...
2007-02-10 00:47:12
1 2 3 ..................882 883 .........1324 1325 .........1751 1752 1753 1764 1765 1766 
Címkék: konyhafőnök titka, gyúródeszkára szórjuk, áttört forró, tésztához adhatunk, burgonyát héjában, megfelelő energia-, tápanyagarányok biztosítása, egészséges táplálkozásra, helytelen ételeket, csoportosítás azonban, táplálkozás egészét, almát lereszeljük, burgonyás almához, tojásokat felverjük, szokásos bundázás, panírozott ételt, rántott húsról, felvert tojásba, madártej elhelyezése, zacskó feliratát, burgonyás tallér, nagy szalmazsákot, konyha padló, egész burgonyákat, levesnek túlságosan, burgonyanyomóval, leegyszerűsítené, felesborsóleves, tápanyagarányok, öszszedolgozzuk, tojásfehérjében, zsemlekockákat, csoportosítás, táplálkozásra, akadályozható, gyúródeszkára, cukorbetegség, fűszerpaprika, megtisztítjuk, csirkeaprólék, elkerülhetjük, hozzávalóinak, zsemlekockák, petrezselyem, szalmazsákot, zsemlemorzsa, fürjtojásból, burgonyaport, válogatással, búzamezőivel, megforgatjuk, mokkáskanál, elkészítése, beletesszük, táplálkozás, konyhafőnök, lereszeljük, burgonyapor, zöldpaprika, citromlével, bosszúságot,
© 2013 TVN.HU Kft.