|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, szalonna vagy vaj, 1-2 tojás vagy csak a sárgája, fél kanálnyi só, pirított zsemlekockák.
Elkészítése:
A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek... |
2007-02-20 00:44:50 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
60 dkg csirkeaprólék
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
2 dkg zeller
2 dkg karalábé
5 dkg gomba
15 dkg kelkáposzta
20 dkg burgonya
2 dkg zöldpaprika
2 dkg paradicsom
2 dkg olaj
5 dkg vöröshagyma
5 g fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál... |
|
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|
|
|
Mátyás-pince pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 szem közepes, főtt burgonya
3 dkg élesztő
fél evőkanál só
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
reszelt sajt a tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikever... |
2007-02-19 10:30:04 |
|
|
|
|
|
|
A megfelelő energia- és a tápanyagarányok biztosítása csak gondos nyersanyag-válogatással lehetséges
Ez nagyban leegyszerűsítené az egészséges táplálkozásra való áttérést, mert a helytelen ételeket egyszerűen csak ki kellene hagyni az étrendből.
Ez a csoportosítás azonban így nem helytálló, ugyanis a táplálkozás egészét tekintve ,,egészséges" és ... |
|
2007-02-17 09:48:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg alma, 25 dkg túró, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, só, 2 tojás, cukor, 1 citrom reszelt héja, vaj, 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítése:
A burgonyát és az almát lereszeljük, a túrót a liszttel, a sütőporral, a sóval, 2 ek. cukorral és a citromlével a burgonyás almához adjuk. A tojásokat felverjük, a tésztához a... |
|
2007-02-17 09:33:49 |
|
|
|
|
|
|
Hogyan kerülhető el, hogy a hús sütésekor a zsemlemorzsa ne égjen meg?
Úgy, hogy a szokásos bundázás után a húst (illetve a panírozott ételt) felvert tojásfehérjében megforgatjuk.
Hogyan akadályozható meg, hogy a rántott húsról ne váljon le a panír?
Ha a felvert tojásba néhány csepp olajat öntünk, elkerülhetjük ezt a bosszúságot.
Megmenth... |
2007-02-16 00:42:38 |
|
|
|
|
|
|
... elemzése, cékla.
Vacsora: tea,teafű nélkül, hashajtó.
CSÜTÖRTÖK
Reggeli: egy fürjtojásból és 3 milliliter olajból készített rántotta.
Ebéd: húsleves és rakott burgonya hozzávalóinak beszerzése, a madártej elhelyezése a hűtôben, 2 szál vegyes savanyúság.
Vacsora: ecetes hagyma citrommal.
PÉNTEK
Reggeli: fôtt kolbász, mustár, tea, zse... |
2007-02-14 21:27:31 |
|
|
|
|
|
|
... éltek és újra látom a falut, méla teheneivel, aranyló búzamezőivel, hegyekkel körülvéve...
Tovább böngészve a zacskó feliratát kiderül, hogy a burgonyás tallér tartalmaz még burgonyakeményítőt, növényi zsírt és burgonyaport is. Istenem, burgonyapor! Drága jó nagyapám jut az eszembe, ki délután hazatérve a földekről egy nagy szalmazsákot tett nagyanyám elé a konyha padló... |
2007-02-13 00:08:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
fél kiló burgonya, 1 evőkanál magos mustár, 1 doboz tonhal konzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 2 db tojás sárgája, só, bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Az egész burgonyákat főzzük meg sós vízben, húzzuk le a héját, és burgonyanyomóval nyomjuk át. Várjuk meg, még kihűl és utána adjuk hozzá a lecsepegte... |
2007-02-11 15:05:50 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.
1. A borsót 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a csülköt, szalonnát. Megsózz... |
2007-02-10 00:47:12 |
|
|
|
|