Belépés
Csülkös felesborsóleves
... szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.

1. A borsót 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a csülköt, szalonnát. Megsózz...
2007-02-10 00:47:12
Párolt csirkemell ...
... bors, fűszerek (zsálya, rozmaring, petrezselyemzöld, bazsalikom, kapor, póréhagyma), 1 db hagyma, 1 db savanyú uborka, 10 dkg tejföl, 10 dkg joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, bors, 40 dkg burgonya.

1. A csirkét először babéros, borsos, sós vízben megpároljuk.
2. Elkészítjük a frankfurti szószt: Lemossuk a fűszereket, megszabadítjuk a száruktól, és összevágjuk. A hag...
2007-02-10 00:39:19
Február a hobbikertben
...- A zöldségprizmát februárban is folyamatosan ellenőrizzük, hogy a takarás megfelelő-e, illetve ha az időjárás enyhébbre fordult, nehogy a tárolt termény megrothadjon.
- Február végén a korai termesztésre szánt burgonyát ládákba rakjuk, és 12-16 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfény járta helyen előcsíráztatjuk. Ehhez a megadott hőmérsékleten 6 hét szüks...
2007-02-10 00:33:39
Mire jó a káposzta?
... hogyan kell elkészíteni, és rá se hederítünk a jó öreg hazai káposztára. Pedig C-vitamintartalom tekintetében a kivivel és a mandarinnal is felveszi a versenyt. (kop)

Káposztás burgonya

Hozzávalók:

40 dkg főtt burgonya, 20 dkg párolt savanyú káposzta, 7 dkg zsír, 5 dkg töpörtyű, só

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, leszűrjük...
2007-02-09 00:50:52
Húsos-zöldséges pite
Hozzávalók:

2 csirkemell sózva-borsozva, Cheddar sajt, fél konzerv gomba, gombamártás, kukorica, borsó, répa, fél vöröshagyma, 3 nagyobb krumpli

1 A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, hozzámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, a végén sózzuk.
2 A felforrósított olajba tesszük a felszeletelt csirkemellet és a durvára vágott hagymát....
2007-02-09 00:33:26
Enzimopatiák és kezelésük
... konzervek, fagyasztott élelmiszerek, késztermékek többsége, alkohol.

A fogyasztható élelmiszerek közé tartoznak: gabonafélék, kenyérfélék, pékáruk, zöldségfélék közül a gomba, burgonya, lencse, tejtermékek közül a natúr joghurt, kefír, natúr tejpor, natúr sajtok, húsok, tojás, állati eredetű zsiradékok.

A napi fogyasztható fruktózmennyiség általában 0-6 g köz...
2007-02-08 00:20:54
Mandulás burgonyasült
Mandulás burgonyasült

2 kg burgonya

20 dkg füstölt sajt

3 dl tejföl

4 tojás

5-6 dkg hámozott, szeletelt mandula



bors

olaj



A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem e...
2007-02-06 13:15:59
Tervezzünk konyhakertet!
...
A téli időszak a hobbikertész számára a tervezés időszaka. Ahhoz, hogy igyekezetünk sikeres legyen, a termesztés folyamatát át kell gondolni és valamennyire meg kell tervezni.
Első feladatunk a hely kiválasztása és felmérése. El kell dönteni, hogy mennyi munkát szánunk a kertre, és milyen eszközökkel fogunk dolgozni. A locsolási lehetőséget is figyelembe kell venni. Ezut...
2007-02-06 00:42:15
Burgonyakrémleves avokádóval
Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 1 l húsalaplé, bors, só, római kömény, borecet, 0,5 dl bor, reszelt citrom, 20 dkg tejföl, 1 db avokádó, 1 csomag petrezselyemzöld.

1. A burgonyát előre megfőzzük. Az alaplevet vagy húslevest feltesszük a tűzhelyre, a hámozott főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplébe, megsózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejfölt, ...
2007-02-06 00:35:56
Pulykarolád szilvalekvárral
Pulykarolád szilvalekvárral és pármai sonkával

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell, só, bors, 10 dkg szilvalekvár, 8 szelet pármai sonka, zsálya, 40 dkg burgonya, 10 dkg vaj.

1. A pulykamellből négy kb. 15 dkg-os szeletet vágunk. Jól kiverjük, majd bekenjük lekvárral. Utána rátesszük a sonkát, feltekerjük, és megsütjük.
2. Burgonyapürét készítünk ho...
2007-02-06 00:34:30
1 2 3 ..................882 883 .........1324 1325 .........1752 1753 1754 1764 1765 1766 
Címkék: Pedig C-vitamintartalom, levesnek túlságosan, csirkét először, frankfurti szószt, zöldségprizmát februárban, takarás megfelelő-e, időjárás enyhébbre, tárolt termény, korai termesztésre, megadott hőmérsékleten, burgonyát megfőzzük, meghámozott burgonyát, végén sózzuk, felforrósított olajba, felszeletelt csirkemellet, durvára vágott, fogyasztható élelmiszerek, natúr joghurt, napi fogyasztható, burgonyát meghámozzuk, téli időszak, hobbikertész számára, tervezés időszaka, termesztés folyamatát, hely kiválasztása, locsolási lehetőséget, burgonyát előre, alaplevet vagy, hámozott főtt, pulykamellből négy, petrezselyemzöld, fruktózmennyiség, felesborsóleves, szilvalekvárral, vitamintartalom, előcsíráztatjuk, hozzámorzsoljuk, felforrósított, megszabadítjuk, zöldségprizmát, burgonyapürét, pulykamellből, hőmérsékleten, igyekezetünk, fogyasztható, konyhakertet, valamennyire, felszeletelt, burgonyasült, kiválasztása, szilvalekvár, ellenőrizzük, hobbikertben, folyamatosan, zöldségfélék, csirkemellet, késztermékek,
© 2013 TVN.HU Kft.