Belépés
falusi töltött hús
... személyre:

56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.

A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klopfoljuk, és megtöltjük a...
2007-02-05 07:31:01
Jó étvágyat az ebédhez!
... asztalára jut étel!

Én ma csülköt készítettem Pékné módra és természetesen az elmaradhatatlan vas...
2007-02-04 12:42:55
Falusi göngyölt hús
... személyre:

56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.

Elkészítése:

A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klo...
2007-02-04 00:32:49
A konyhafőnök titkai
... könnyen felverhessük a tojásfehérjét?

Alaposan hűtsük le, és fehérjénként egy teáskanál hideg vizet vagy pár csepp citromlevet öntsünk hozzá!

Hogyan készül a jó sült burgonya?

Idő kell az elkészítéséhez. Először a burgonya egyik oldalát süssük aranybarnára; a pórusok bezáródnak, a zsiradék nem jut be a burgonya belsejébe - majd a másik oldalá...
2007-02-02 00:41:13
Tejes bableves
Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfű, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karlábé.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymá...
2007-01-31 00:53:34
Spenótos gnocchi
Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya, 1 db tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg liszt, 15 dkg spenótlevél, 5 db szárított paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, darált bors, őrölt szerecsendió, reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat - ha héjastul főzzük, finomabb l...
2007-01-30 00:16:49
Petrezselymes leves
Hozzávalók:

30 dkg petrezselyem gyökér (fehérrépa), 2 nagyobb fej burgonya, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 2 csokor petrezselyem zöldje, 2 db körte, fél citrom leve, 1 ág kakukkfű, só, darált bors, szerecsendió.

Elkészítése:

Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomr...
2007-01-29 01:00:29
Szépítő pakolások
Az alábbiakban minden bőrtípusra ajánlunk házi pakolást.

Érett bőrre: Bőrnyugtató, hámosító pakolás: 100 g túró, 50 g langyos olaj, 1 g méz, 3 g orbáncfű. Keverjük össze az alapanyagokat, és kenjük az arcra, dekoltázsra. Hagyjuk húsz percig rajta.

Búzakorpamaszk: 45 g búzacsíraolaj, 1 g tojássárgája, 45 g búzakorpa. Az anyagokat összekeverjük, az arcunkra és a...
2007-01-29 00:59:04
Ha a liszt beteggé teszi…
... egész életen át tartandó, gluténmentes diéta jelenti. A kis betegnek tilos búza, rozs, árpa és zab felhasználásával készült tápszereket és ételeket fogyasztania. Ezeket a gabonaféléket burgonya-, borsó-, kukorica-, rizs-, szója-, köles-, hajdina-, gesztenye-, és szentjánoskenyérmag-készítményekkel helyettesíthetjük.

Ételkészítés másként

Az ételek sűrítéséhez ...
2007-01-29 00:50:15
Diéta, amelytől megváltozol
... ehető, ami ebédre, csak leves nélkül, kicsit kisebb mennyiségben.

2. nap: Keményítőnap

EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya...), főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret...
2007-01-29 00:36:07
1 2 3 ..................882 883 .........1324 1325 .........1753 1754 1755 1764 1765 1766 
Címkék: konyhafőnök titkai, liszt beteggé, hagymát lepároljuk, teáskanál hideg, burgonya egyik, pórusok bezáródnak, burgonya belsejébe, másik oldalá, finomra összevágott, burgonyákat &#8211, nagy fazékban, alábbiakban minden, anyagokat összekeverjük, gabonaféléket burgonya-, ételek sűrítéséhez, felhasználásával, készítményekkel, elmaradhatatlan, búzakorpamaszk, elkészítéséhez, petrezselymes, csemegeuborka, tojásfehérjét, összekeverjük, természetesen, alapanyagokat, gabonaféléket, búzacsíraolaj, sertéskarajt, zöldségleves, petrezselyem, szerecsendió, felverhessük, fehérjénként, zsemlemorzsa, aranybarnára, mennyiségben, keményítőnap, tojássárgája, gluténmentes, fogyasztania, ételkészítés, sűrítéséhez, konyhafőnök, megváltozol, elkészítése, használható, készítettem, sertéskaraj, ételízesítő, zöldségféle, vöröshagyma, citromlevet, tápszereket, bőrnyugtató, burgonyákat, alábbiakban, olívaolajat, forrósítsuk, dekoltázsra, összevágott, spenótlevél, vöröshagymá, lepároljuk, bezáródnak, hozzávalók, bőrtípusra, paradicsom, póréhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.