Belépés
Kelkáposztafőzelék – más
... próbát azzal, hogy a hagyományosan készült főzelékben a káposztát áttörjük, vagy robotgéppel pépesítjük.


Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta
3-4 szem burgonya
1 kis fej hagyma
1 cikk fokhagyma
2 kanál liszt
1 kanál zsír
só, bors, pirospaprika, majoranna, ételízesítő

A káposztát átmosom, felaprítom, és annyi éte...
2011-03-14 13:04:21
Zelleres burgonyapüré
Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve

őrölt fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amiko...
2011-03-14 12:10:27
Pirított burgonya
Hozzávalók:
50dkg burgonya
1 ek só
liszt a panírhoz
zsír a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben hajában puhára főzzük. Ha meg bírjuk fogni, lehúzzuk a héját és kettévágjuk, megsózzuk, majd lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, a burgonyákat forgatás mellett minden oldalon aranysárgára sütjük....
2011-03-14 12:03:27
Palócgulyás
... sertéslapocka
60 dkg zöldbab
1 teáskanál medvehagyma vagy 1-2 gerezd fokhagyma
1db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
2-3 szem burgonya
1db zöldpaprika mikor van
1 evőkanál kókusz zsír
fűszerek
Só, őrölt fehér bors,pirospaprika, mokkáskanál majoránna
1 pohár zsírszegény tejföl tejföl vagy kefir.|...
2011-03-14 11:52:44
Brassói aprópecsenye
A fűszeres ételek kedvelőinek!

Brassi_aprpecsenye

Hozzávalók:

60 dkg karaj

1 dl olaj

2 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

őrölt bors (lehet bátran használni!)

majoranna (lehet bátran használni!)


...
2011-03-14 11:40:08
Fokhagymás burgonyaleves
Hozzávalók:

2 sárgarépa

1 fehérrépa

4-5 nagyobb burgonya

3-4 gerezd fokhagyma

2 db leveskocka vagy Vegeta

2 pár virsli

olaj

bors



Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzu...
2011-03-14 11:25:43
x
...




Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Amarantos leves
Hozzávalók:
10 dkg amarant
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 zeller
2-3 burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
Az amarant magot lassú tűzön, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadunk 1 répát, 1 zöldséget, 1/2 zellert, pirospaprikát, beledarabolj...
2011-03-14 09:46:11
Kapros túrós lángos
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 főtt burgonya
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
3 dkg margarin

0 3 dl tej
cukor

12 dkg túró
1/2 csokor kapor


0 5 dl tejföl

Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A burgonyát átnyomjuk, majd ö...
2011-03-14 07:11:14
Sörben pácolt sertésoldalas
Hozzávalók:
1.5 kg sertésoldalas
75 dkg póréhagyma
5 dkg sárgarépa
2.5 dl sör
2 evőkanál mustár
1 evőkanál mustármag
1 rozmaringág

bors
köménymag

Elkészítés:
A húst megmossuk, és 8 darabra vágjuk. Megtöröljük, és mustárral bekenjük. Ezután mély t...
2011-03-14 07:01:39
Kolbásszal töltött burgonya
Hozzávalók:
5 db nagyobb méretű burgonya
2 db cukkini
15 dkg füstölt kolbász
2 evőkanál liszt
3 dl tej
15 dkg reszelt trappista sajt
2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma

darált bors
1 evőkanál vaj
5-6 levél bazsalikom

Elkészítés:
Mossuk m...
2011-03-14 06:54:58
1 2 3 ..................877 878 879 882 883 .........1324 1325 .........1764 1765 1766 
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, hagyományosan készült, káposztát áttörjük, káposztát átmosom, burgonyákat több, sütőbe tesszük, serpenyőben zsírt, burgonyákat forgatás, fűszeres ételek, sárgarépát megpucoljuk, amarant magot, élesztőt cukros, burgonyát átnyomjuk, húst megmossuk, sertésoldalas, burgonyaleves, pirospaprikát, sertéslapocka, hagyományosan, megszurkáljuk, megkelesztjük, leveskockábol, előmelegitjük, beledarabolj, aranysárgára, burgonyapüré, szerecsendió, aprópecsenye, tojássárgája, felkarikázzu, megforgatjuk, csirkealaplé, pirospaprika, medvehagyma, vöröshagyma, zöldpaprika, palócgulyás, aprpecsenye, zsírszegény, ételízesítő, mokkáskanál, kedvelőinek, serpenyőben, megpuhulnak, kelkáposzta, rozmaringág, megtöröljük, burgonyákat, megpirítjuk, kettévágjuk, robotgéppel, elkészítése, megpucoljuk, forrósítunk, elkészítés, hozzávalók, leveskocka, kolbásszal, póréhagyma, teltlanyok, bazsalikom, sárgarépát, hozzáadunk, fokhagymás, zellergumo, főzelékben, pépesítjük, felaprítom, sárgarépa, fehérrépa, használni,
© 2013 TVN.HU Kft.