|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 4 db nagy szem burgonya
* 4 pár jó minőségű virsli
* 1 csokor friss lestyán
* 2 dl tejföl
* 2 fej hagyma
* 2 l csirkealaplé
* 1 ek vaj
* 2 ek liszt
* só
* bors
* csip... |
2010-10-24 14:08:01 |
|
|
|
|
|
|
Bábolnai burgonyaleves
Személyenként 1-1 kicsontozott csirkemellet, összekötött petrezselyemcsomóval és 1/2 fej vöröshagymával hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk. Az első habját leszedjük. Mikor a csirke már majdnem megpuhult, hozzátesszük a kockákra vágott burgonyát. Törött borssal és majorannával ízesítjük.
Tejföllel tálaljuk.... |
|
2010-10-13 18:24:57 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás burgonyaleves
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 szelet kenyér (10 dkg-nál nem kell több), 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, 2 dl tej, 1 teáskanál finomliszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors.
A burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök nyolc deci vizet. Beleszórom a vegetát és a törött borsot, ezután lefe... |
2010-10-12 05:51:20 |
|
|
|
|
|
|
Halas burgonyaleves
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 kis doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 1 evőkanál vegeta (vagy két marhahúsleves-kocka), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
A burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom. A... |
|
2010-10-12 05:47:20 |
|
|
|
|
|
|
Kapris burgonyaleves
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fiola kapribogyó, fél citrom leve, 2 dl tejszín (vagy fele tej és fele tejszín), 1 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szardellapaszta, 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 1 teáskanál csípős mustár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután megh... |
|
2010-10-12 05:46:34 |
|
|
|
|
|
|
Májas burgonyaleves
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 kis doboz (5 dkg) marhamáj krém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl kefir, 1 teáskanál finomliszt, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A megtisztított burgonyát kis kockákra vágom, majd egy liternyi vízzel felteszem főni. Megsózom, megborsozom és beleszórom a majoránnát is. Míg a bu... |
2010-10-12 05:45:44 |
|
|
|
|
|
|
Olaszos burgonyaleves
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 db marhahúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó (lehet friss vagy mirelit, vagy konzerv), 2 nagy paradicsom, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom (vagy két ágacska friss), 1 mokkáskanál rozmaring.
A megtisztított és karikákra vágott burgony... |
2010-10-12 05:45:23 |
|
|
|
|
|
|
Gombás-paprikás burgonyaleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztán mért burgonya, 20 dkg gomba (bármilyen gombafajta lehet), 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors , 2 dl tejföl, 1 teáskanál finomliszt, 2 db tyúkhúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, c... |
2010-10-12 05:43:25 |
|
|
|
|
|
|
Rokfortos burgonyaleves
Hozzávalók: 40 dkg tisztán mért burgonya, 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 5 dl tej, 2 dl kefir, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss, zöld kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 2 dkg vaj (vagy margarin), ízlés szerint só.
A vajat felforrósítom, ráteszem a lisztet, és kevergetve habzásig hevítem, majd... |
2010-10-12 05:43:00 |
|
|
|
|
|
|
Sonkás-tojásos burgonyaleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított burgonya, 10 dkg gépsonka vagy sovány, füstölt főtt tarja (esetleg egyéb, csont nélküli főtt füstölt hús), 2 db keményre főtt tojás, 2 db marhahúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tej (vagy tejszín, esetleg fele tej, fele tejszín), 1 teáskanál finomliszt, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
... |
2010-10-12 05:42:36 |
|
|
|
|