|
|
|
Gyomai busaleves (Korhely busaleves)
Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom
Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, bab... |
2011-01-13 17:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... nehéz, zsíros húsokból készült főfogásokat. A halhús magas telítetlen zsírsav tartalma miatt nagyon egészséges, ráadásul könnyen és finoman el lehet készíteni.
Hozzávalók: 50 dkg busafilé, kb 4 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 kk.. kakukkfű, 1 ek. margarin, fehér bors, mustár
A körethez: 50 dkg burgonya, 1 cs. kapor, 1 cs. zöldségzöld, 1 tk só, 1 ek. vaj
... |
|
2010-12-04 22:21:45 |
|
|
|
|
|
|
... fehérborecet
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
4 fej gomba
1 csokor bazsalikom, apróra vágva
1 evőkanál méz
1 fej lilahagyma
1 db zsemle tejbe áztatva
1 busafilé, darálva
2 evőkanál balzsamecet
½ citrom
1 db tojás
Elkészítés:
Elsőként elkészítem a salátaecetet. Egy keverőtálba öntöm a cukrot, ráöntöm a bore... |
2010-11-28 19:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... halszeletekre öntjük és sütőben pároljuk. Amikor a hal megpuhult, saját levében, gombás körítéssel (rizzsel) tálaljuk.
Ananászos, banános busatokány
Hozzávalók:
60 dkg busafilé
2 db banán
1/2 dl szójaszósz
1 mokkáskanál borecet
1 evőkanál cukor
1/2 dl száraz sherry
2 dl tejszín
1 doboz ananászkonzerv
1 mo... |
|
2009-07-27 15:10:27 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|