Belépés
Iparkamara: Júliusban javultak a cégvezetők várakozásai
...
A 2010-ben megkezdett felmérés történetében az előző negyedévben fordult elő először, hogy negatív tartományba került a mutató, ami a mostani emelkedés ellenére továbbra is fennáll.
Közölték: az előző, áprilisi eredményeket jelentősen befolyásolták a járványra és az ezzel összefüggő gazdasági leállásra vonatkozó első benyomások, a júliusi adatok pedig már a kijárási korl...
2020-08-13 15:42:16
Iparkamara: egy éve először javultak a cégvezetők várakozásai
... elmúlt fél év termelési szintje, illetve a várható létszám értékelése jelent ez alól. A 250 fő feletti nagyvállalatok lényegesen pozitívabban látják jelenlegi pozícióikat, azonban létszámvárakozásaik számottevően pesszimistábbak a kis- és középvállalkozásokénál.
Az intézet negyedévente 400 cégvezetőt kérdez meg konjunktúrafelmérésében cége üzleti helyzetéről és kilátásairól. ...
2020-02-27 12:21:40
PwC: idén is bevételnövekedést vár a cégvezetők túlnyomó része
... meg telefonon és online. Magyarországi vállalata 8. alkalommal készítette el a vezérigazgatói felmérést...
2019-03-06 13:42:16
K&H: a növekedési ütem fennmaradásában bíznak a nagyvállalatok
... ez 2,2 százalék és 1,4 százalék a következő egy évre.
A K&H csoport a GfK Hungária Piackutató Intézettel 2014 óta n...
2017-06-26 14:13:08
Kedvezőek az uniós cégvezetők növekedési várakozásai egy tanulmány szerint
... bevételbővülést terveznek.
A McKinsey Global Institute (MGI) hat ország, Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és az Egyesült Királyság cégvezetőinek várakozásait vizsgálta, több mint 2 ezer vállalatvezető megkérdezésével.
A McKinsey több mint 400, Európában is tevékenykedő amerikai és kínai vállalat vezetőjét is megkérdezte: növekedési vá...
2017-05-23 13:53:14
K&H: tovább csökkenhetnek idén a nagyvállalatok beruházásai
... vállalatoknál, valamint az iparban várhatóak fejlesztések.
A K&H csoport a GfK Hungária Piackutató Intézettel 2014 óta negyedévenként vizsgálja a nagyvállalati szektor helyzetét és várakozásait, valamint a gazdasági környezet változásait. A kutatás a 2 milliárd forint éves árbevételt meghaladó cégek 550 döntéshozójának megkérdezésén alapul, a legutóbbi felmérést 2016. október...
2017-04-18 11:31:34
K&H: alig változtak a hazai kkv-k várakozásai az év elejéhez képest
... profitnövekedésre számítanak, az év eleji kiugró, 7,1, illetve 4,8 százalékos pénzügyi várakozásokkal szemben.
A jövőbe vetett bizalom a vállalkozás méretével javul, a mikrovállalkozások várakozásai a legvisszafogottabbak, a kisvállalkozásoké közelít a semleges felé, a középvállalkozásoké pedig már egy éve a pozitív tartományban van.
Az ipari cégek és a mezőgazdasági sze...
2016-07-04 12:52:04
Hamarosan megváltozhatnak a turista osztályú repülőgépülések
... miatt sérültek meg, a keresztirányú öv ez ellen nem véd, emellett szerintük így annak is kisebb az esélye, hogy az utas lefejeli, vagy nekiütközik az előtte ülő székének.
A cég várakozásai szerint hónapokon belül megkaphatják székükre a tanúsítványokat és egy éven belül már kereskedelmi járaton is bevezethetik.

Az Asiana Airlines 214-es járata 2013 júliusában a meg...
2016-03-29 07:04:34
EY: gazdasági stabilitással és bővüléssel számol jövőre a magyar cégvezetők többsége
... növekvő volatilitásának kezelésére irányítják figyelmüket.
A megkérdezett magyarországi vállalatvezetők többsége bizalommal tekint az itthoni akvizíciós piac kilátásaira. Az EY várakozásai szerint jelentősen nőni fog a tranzakciós aktivitás a magyarországi vállalatok körében.
A közlemény idézi Dezse Margaret-et, az EY tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletágának v...
2015-12-14 11:52:46
PwC: Jelentős változások előtt állnak a globális tőkepiacok
... annak összetétele és dinamikája is. A tőkepiaci reformok megvalósítását sürgető döntéshozó és szabályozó szervek csupán katalizátorként hatnak. A változás valódi motorjai az érintettek várakozásai, valamint az új gazdasági és üzleti környezet, amely alapjaiban és tartósan alakítja majd át a tőkepiacokat.
Az új egyensúly az innováció, a technológia, az iparági struktúrák, az ...
2015-04-15 14:53:58
1 2 3 
Címkék: Hungária Piackutató Intézettel, McKinsey Global Institute, Egyesült Királyság, Asiana Airlines, Dezse Margaret-et, cégvezetők várakozásai, cégvezetők túlnyomó, növekedési ütem, uniós cégvezetők, tanulmány szerint, nagyvállalatok beruházásai, hazai kkv-k, turista osztályú, magyar cégvezetők, globális tőkepiacok, 2010-ben megkezdett, előző negyedévben, mostani emelkedés, ezzel összefüggő, júliusi adatok, kijárási korl, várható létszám, intézet negyedévente, vezérigazgatói felmérést, iparban várhatóak, nagyvállalati szektor, gazdasági környezet, legutóbbi felmérést, jövőbe vetett, vállalkozás méretével, kisvállalkozásoké közelít, semleges felé, pozitív tartományban, ipari cégek, utas lefejeli, éven belül, megkérdezett magyarországi, itthoni akvizíciós, tranzakciós aktivitás, magyarországi vállalatok, közlemény idézi, tőkepiaci reformok, változás valódi, érintettek várakozásai, iparági struktúrák, megkérdezésével, volatilitásának, megváltozhatnak, repülőgépülések, pesszimistábbak, katalizátorként,
© 2013 TVN.HU Kft.