Belépés
Céklalevél gyógyhatásairól és elkészítése
Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik, ami hazánkban megterem. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a vörös gyökér levele csodaszer és remek ételek készíthetők belőle.

A cékla levele, akárcsak a gyökérrésze, kiváló vérképző, és közrejátszik a máj anyagcserefolyamataiban. Megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, nagy menny...
2019-11-06 21:51:02
Gyógyulás céklával
... szeretnél?

A betegségek megelőzésére és a tünetek kezelésére rengeteg zöldség közül válogathatsz a természet patikájából.

Egy ilyen vitaminbomba és ásványianyag-forrás a cékla és annak levele, amely különböző formákban egész évben fogyasztható és sok betegségre jó hatással van.

Fontos tudnunk, hogy a legjobb szervezetünk számára, ha a céklát nyerse...
2019-09-02 23:25:51
Cékla gyógyhatásairól


Levele sok klorofillt, A- és C-vitamint, valamint kalciumot és káliumot tartalmaz. A gumó leve gazdag B6-vitaminban, sok kolint, vasat, nátriumot, káliumot és természetes cukrot tartalmaz. Jóllehet nincs benne sok vas, de a szervezet számára könnyen felvehető formában ...
2019-01-10 17:56:34
Cékla
... egészséges, mélypiros színű céklából fogyasszunk minél többet nyersen!


Történelem

A cékla őshazája a Földközi-tenger vidéke, illetve a Közel-Kelet. Eleinte a leveleit fogyasztották, s csak később fedezték fel a gumók hasznosíthatóságát. Egy, a római korból fennmaradt recept a sárgarépa alakú gumó főzetét lázcsillapításra, illetve hashajtásra javasolja. ...
2018-11-17 15:11:39
A CÉKLA A MAGYAR ALOE VERA! Fogyssz belőle minél többet!!
... vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.

Nyersen, reszelve vagy szeletekben


A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma elős...
2018-10-29 11:13:06
10 legegészségesebb növény
... Alkotóelemei csökkentik a vér homociszteinszintjét, amely az érfalak meszesedését okozza. Természetes színezőanyaga pedig csökkenti a rák kialakulásának esélyét.
Hogy együk? Gyökere és levele egyaránt fogyasztható. Gumóját, amelyből céklasalátát főzünk, inkább nyersen lereszelve, olívaolajjal, citrom levével ízesítve együk.

...
2018-01-18 23:45:22
Borscs (orosz céklaleves) tejföllel
... só


Elkészítés

1. A megmosott húsokat egyforma nagyságú kockákra vágjuk, megpirítjuk a felforrósított olajon, majd hideg vízzel felöntjük, beledobjuk az egész borsot, a babérlevelet, és megsózzuk. Lefedve főzzük, míg a hús megpuhul.

2. A sárgarépát, a zellert, a céklát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát karikázzuk, a többit felkocká...
2017-10-25 23:35:40
Júniusi zöldségfélék
... tartalmaz, valamint gazdag még káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban és vasban is. Főzéskor a sóskát leggyakrabban szósz vagy leves formájában szokták elkészíteni, de a zsenge, friss sóskaleveleket salátákba is keverhetjük vagy csináljunk belőle zöld turmixot. Savanykás, a citromhoz hasonló az íze, ezért édes gyümölcsökkel kombináljuk a zöld turmixban.

fejes sal...
2017-06-20 16:40:55
Csodálatos cékla
... kedvenc a cékla, fogyasztották a babilóniaiak és a föníciaiak is. Az ókori Rómában is népszerű volt, Nagy Károly egyenesen kötelezővé tette a termesztését. Rokonságban áll a cukorrépával, és leveleit elnézve érthető, hogy rokona a mángold is. Közös ősük a tengerparti mángold, mely a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán partvidékein nőtt vadon.

...
2017-04-02 23:40:33
Roston sült borda édesburgonya-pürével, céklaolajjal
... bors


Elkészítés

A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főz...
2017-01-07 00:16:15
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: CÉKLA MAGYAR ALOE VERA, Nagy Károly, egyik legegészségesebb, vörös gyökér, cékla levele, rákos sejtek, betegségek megelőzésére, tünetek kezelésére, természet patikájából, ilyen vitaminbomba, legjobb szervezetünk, céklát nyerse, gumó leve, szervezet számára, cékla őshazája, leveleit fogyasztották, római korból, sárgarépa alakú, várandósság ideje, cékla gyökere, legtrendibb éttermek, érfalak meszesedését, megmosott húsokat, felforrósított olajon, egész borsot, hagymát megtisztítjuk, hagymát karikázzuk, többit felkocká, sóskát leggyakrabban, citromhoz hasonló, zöld turmixban, ókori Rómában, tengerparti mángold, sertésbordát megtisztítjuk, sárgarépát megtisztítjuk, répát feldaraboljuk, édesburgonyákat megmossuk, rozmaring leveleit, édesburgonyát héjában, legegészségesebb, lázcsillapításra, gyógyhatásairól, édesburgonyákat, felforrósított, kialakulásának, sóskaleveleket, vesepanaszokra, megakadályozza, leggyakrabban, színezőanyaga, gyümölcsökkel, megtisztítjuk, fogyasztották, feldaraboljuk, édesburgonyát,
© 2013 TVN.HU Kft.