Belépés
A szamócalevél gyógyhatása
... termése amellett, hogy finom, sok C-vitamint tartalmaz.

Ennek az ízletes erdei gyümölcsnek a levelét, virágát, termését és a gyökerét is hasznosíthatjuk gyógynövényként gyógyászati célokra. Termését csak éretten érdemes leszedni, mivel a szamócának nincs utóérése. Legfinomabb a déli napsütésben leszedett gyümölcs.

A kifejlődött, egészséges leveleket egész nyá...
2020-11-29 23:11:43
Fehéreper-szeder gyógyhatásairól


Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér.

Már ő...
2020-11-21 21:53:16
Kövirózsa gyógyhatásairól


A kövirózsa népi gyógyászatunk egyik legalapvetőbb gyógynövénye. Már az ókor óta ismerjük és használjuk különféle gyógyászati célokra.

A hagyomány szerint, az ókorban a kövirózsáról azt tartották, hogy megvédi a házat a villámcsapástól, azonban ez a kövirózs...
2020-10-30 09:23:28
A mák gyógyhatásairól
... területein honosak. Általában fagytűrők. A nemzetség több faját (pipacs, alpesi mák, keleti mák, izlandi mák) dísznövénynek ültetik. Vannak olyan változatok, amelyeket kimondottan kertészeti célokra nemesítettek ki.

A kerti, étkezési mák fontos élelmiszernövény. Gubója alkaloidákat tartalmaz, ezért az ópiumgyártás alapanyaga.

A görögök és rómaiak gyakorta méz...
2020-10-28 21:16:38
Boldog IV. Károly király 10.21
... lakoma tizenkilenc fogását a budapesti hadikórházakban küldette a koronázás estéjén, a magyar országgyűlés által neki és hitvesének ajándékozott ötven-ötvenezer aranyat pedig szociális célokra, hadiözvegyek és -árvák megsegítésére fordították. Szociális érzékenységét mutatja, hogy ő hozott először létre a világon népjóléti minisztériumot, először Ausztriában, majd Magyarországon, ...
2020-10-21 10:10:39
Aloe vera ital készítése
... ekcéma,
- csökkenti a káros fajta (LDL) koleszterinszintet, tisztítja a vért és javítja a vérkeringést,
- csökkenti a vérnyomást, normalizálja a szívritmust.

A gyógyászati célokra több mint 6000 éve használt aloe verat a görögök még a kopaszság kezelésére is előszeretettel alkalmazták.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/1432/kes zits-aloe-vera...
2020-10-20 23:43:19
Izületi gyulladásra : csalán
... nagyon hasznos, hiszen számtalan egészségügyi problémát orvosolhatunk a segítségével. Sokoldalú gyógynövényként tartják számon, hiszen gyökere és levelei is felhasználhatók gyógyászati célokra. Miért olyan hasznos a csalán? A cikkünkben bemutatjuk az előnyeit.

A csalán csökkenti az ízületi gyulladás miatt kialakult fájdalmat, de ödéma és húgyúti fertőzések esetén is ren...
2020-10-20 21:13:14
Méregtelenítő diéták
... enyhüljenek az olyan enyhébb egészségügyi panaszok, mint a sápadt bőr, rossz lehelet és fejfájás, ezen kívül pedig javuljon a szervezet gyógyuló-képessége. Ezek a diéták elsődlegesen nem fogyási célokra használhatóak fel.

Figyelem:
Általánosságban, aki szeretne elkezdeni egy méregtelenítő diétát, először konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel. Néhány komolyabb ...
2020-10-08 23:23:32
Úgy szerette Isten a világot ...
... elmúlhatatlan életet" (2 Tim 1,10). A technikai fejlődés ma is segíti az evangélium terjesztését. Ez az üzenet például az internet segítségével jut el hozzátok, amelyet ered...
2020-10-08 20:51:52
Harmónia......
... ez a kártya. A pitypang egyedülállóan alkalmazkodó növény. A szél bárhová is repíti ,,ejtőernyős" magvait, ki tud hajtani. A növény minden részét a gyökerétől a virágig gyógyászati célokra használják, de vigyázni kell vele, mert túlzott mennyiségben mérgezést okozhat. A szabad akarat és alkalmazkodás kifejezője.

Szerelmi üzenete: Az egyoldalú alkalmazkodás a kapcso...
2020-09-18 14:55:22
1 2 3 ......................272 273 ...........408 409 ...........543 544 545 
Címkék: Boldog IV, szamócalevél gyógyhatása, ízletes erdei, szamócának nincs, déli napsütésben, eperfa igénytelen, eperfa levelét, fehér eperfa, kövirózsa népi, hagyomány szerint, nemzetség több, ópiumgyártás alapanyaga, budapesti hadikórházakban, koronázás estéjén, magyar országgyűlés, világon népjóléti, káros fajta, gyógyászati célokra, kopaszság kezelésére, cikkünkben bemutatjuk, csalán csökkenti, ízületi gyulladás, olyan enyhébb, diéták elsődlegesen, méregtelenítő diétát, egészségügyi szakemberrel, technikai fejlődés, evangélium terjesztését, üzenet például, internet segítségével, pitypang egyedülállóan, szél bárhová, növény minden, virágig gyógyászati, szabad akarat, egyoldalú alkalmazkodás, élelmiszernövény, felhasználhatjuk, gyógyhatásairól, hadikórházakban, gyógynövényként, általánosságban, felhasználhatók, villámcsapástól, hasznosíthatjuk, magyarországon, minisztériumot, előszeretettel, egyedülállóan, dísznövénynek, megsegítésére, legalapvetőbb, gyógyászatunk, alkalmazkodás, gyümölcslevet,
© 2013 TVN.HU Kft.