|
|
|
... minden nap.
3. Cayenne bors
Van egy speciális alkotóeleme, a kapszacin, ami a termogén tulajdonságainak köszönhetően sikeresen felgyorsítja az anyagcserét. A Biological Chemistry (Biológiai Kémia) című folyóirat 2008-ban publikált egy tanulmányt, miszerint a cayenne borsban található kapszacin fokozza az emésztési folyamatokat és a test hőmérsékletét is növeli. Ezá... |
2024-04-15 22:40:38 |
|
|
|
|
|
|
... van.
Emellett a Cancer Letters című szaklapban megjelent tanulmány szerint a mogrozidok a rákkeltő anyagok toxicitásának csökkentésében is segíthetnek . A Future Medicinal Chemistry-ben megjelent kommentár szerint például megelőző hatással vannak a bizonyos vegyi anyagok által kiváltott bőrrákra .
A Cancer Letters tanulmányban említett állatkísérletek kimutat... |
|
2024-02-17 22:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítik a máj természetes tisztulási folyamatait.
Egy 2008-ban az ételek összetételével foglalkozó Journal of Agricultural and Food Chemistry magazinban publikált kutatás szerint a diófélék olyan polifenolokat tartalmaznak, amelyek megvédik a májat a karbon tetrakloridok és galactosaminok okozta károsodástól.
- Napon... |
2022-12-19 15:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítik a máj természetes tisztulási folyamatait.
Egy 2008-ban az ételek összetételével foglalkozó Journal of Agricultural and Food Chemistry magazinban publikált kutatás szerint a diófélék olyan polifenolokat tartalmaznak, amelyek megvédik a májat a karbon tetrakloridok és galactosaminok okozta károsodástól.
- Napon... |
|
2022-09-08 22:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítik a máj természetes tisztulási folyamatait.
Egy 2008-ban az ételek összetételével foglalkozó Journal of Agricultural and Food Chemistry magazinban publikált kutatás szerint a diófélék olyan polifenolokat tartalmaznak, amelyek megvédik a májat a karbon tetrakloridok és galactosaminok okozta károsodástól.
- Napon... |
|
2022-05-09 11:31:34 |
|
|
|
|
|
|
... kapcsolatban.
Gyulladáscsökkentő hatású
A gyulladás az alapja sok krónikus betegségnek, az ízületi problémáktól egészen a szívbajig. A Journal of Agricultural and Food Chemistry című lapban publikált kutatásban arról írtak, hogy a szeder hatékony és gyors gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.
Erősíti a mellékvesét
A szederben rendkívül sok C-vi... |
2021-10-08 11:15:59 |
|
|
|
|
|
|
... karotinoidok nemcsak a répa narancssárga színét adják, de csökkentik a rák kockázatát is. Megfőzve a karotinoidok molekulakoncentrációja 14%-kal emelkedik a Journal of Agricultural Food Chemistry tanulmánya szerint. Az Egyesült Államokban végzet tudományos kutatások azt látszanak igazolni, hogy a főtt sárgarépa béta-karotin szintje magasabb a nyers állapotban lévőnél. Ez esetben i... |
2021-08-31 20:57:35 |
|
|
|
|
|
|
... miatt. A frissen facsart citromlé beindítja a szervezetet és hozzájárul az egészséges működéséhez. Már önmagában annyira egészséges, hogy megéri beiktatni a mindennapjainkba.
A Chemistry Central Journal tanulmánya szerint a citrom természetes anyagcsere gyorsító és kiemelkedően egészséges. A publikáció szerint a citrusfélék bőséges pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, m... |
2020-05-25 22:43:09 |
|
|
|
|
|
|
... megelőzhető fogyasztásával.
Ízletes védelmező
Rák, keringési megbetegedések, gyulladás, és cukorbetegség ellen az eper kiváló választás. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban közölt kutatás szerint eperfogyasztással a vastagbél- és a mellrák kockázata is 43-53%-kal csökkenthető, ez a gyümölcs speciális savtartalmának tulajdonítható.
P... |
2020-05-11 08:13:57 |
|
|
|
|
|
|
... Akadémiai tisztségei mellett tagja volt a Magyar Kémikusok Egyesületének, az Amerikai Kémiai Társaságnak (American Chemical Society) és az Angol Királyi Kémiai Társaságnak (Royal Society of Chemistry).
A heterogén katalízis sztereokémiájának kutatásában elért, nemzetközileg elismert eredményeiért, iskolateremtő tevékenységéért, tudományos és oktatói életműve elismeréseként 20... |
2020-02-28 13:01:25 |
|
|
|
|