|
|
|
... dkg. só,
2 dl. 5 százalékos borecet ( vagy 1 dl. 10 %-os ételecet),
2-4 egész szem szegfűbors,
1-2 db. babérlevél,
5 dkg. kristálycukor,
2-3 vékonyabb szelet citrom,
1-1 kiskanálnyi koriandermag és mustármag,
8-10 szem egész fekete bors,
5-6 szem borókabogyó ( vagy egy lúcfenyő ágacska).
Tartósítószer:
üvegenké... |
2010-07-03 12:42:08 |
|
|
|
|
|
|
... éveket idéző napszemüvegek. Választáskor nagyon fontos az arcbőr és a haj színe. A szőke, finoman lebarnult hölgyeknek az erős pasztellek állnak jól, a sötét hajakhoz igen dögös egy erős citrom, vörös vagy neon szín is, nem különben a fémszínek. A szeplős, törékeny hölgyek inkább az áttetsző műanyag kereteket válasszák tört színekben, mint az ekrü, a pezsgő vagy világosbarna.... |
|
2010-07-03 12:23:21 |
|
|
|
|
|
|
... súrolóként is helytáll, takarításkor nem kell mást tenni, csak a vizes szivacsra borítani egy tasakot, és mehet a dörzsölés - aki esetleg növelni szeretné a súroló erejét, adagoljon néhány csepp citromot a porhoz. Ez a recept azonban nemcsak a konyhában jöhet jól, egy kis ecettel keverve, a csempéket, fugákat is tökéletesen rendbe rakja.
Sütőpor a nedvesség ellen
A lakás... |
2010-07-03 09:06:10 |
|
|
|
|
|
|
Elkészítési idő: 35 perc
Ajánló: A Calvados világhírű francia almapárlat. Almapálinkával helyettesítheted.
Hozzávalók:
* 60 dkg alma
* 1 db citrom leve
* 8 dkg cukor
* 15 dkg mascarpone sajt
* 50 dkg félzsíros tehéntúró
* 3 evőkanál tej
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1/2 dl almalé
* ... |
|
2010-07-03 07:03:50 |
|
|
|
|
|
|
... Sütemény
Alkategória: -
Típus: Ünnepi, Karácsony, Húsvét, Szilveszter, Újév, Buli/Parti,
Évszak: -
Nemzet: -
Kalória: -
Hozzávalók:
* 50 dkg körte
* 1 db citrom leve
* 6 evőkanál cukor
* 10 dkg kókuszos keksz
* 1 dl körtelé
* 3 evőkanál körtepálinka
* 25 dkg mascarpone
* 25 ... |
|
2010-07-03 07:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1 kg alma
* 4-5 db szegfűszeg
* 4-5 db fahéj
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 szelet citrom
* cukor vagy édesítőszer (ízlés szerint)
elkészítés
1. Az almát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
2. A fazé... |
2010-07-02 23:15:02 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 5 kg őszibarack (kemény, magvaválós)
* 3 l víz
* 90 dkg cukor
* 1 kisebb citrom leve (ettől nem fog megbarnulni)
* szalicil
* 7 db befőttes üveg (7,2 deciliteresek)
* befőző celofánlapok
elkészítés ... |
2010-07-02 23:10:17 |
|
|
|
|
|
|
... rolád
Hozzávalók: 16 szelethez: 25 dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 14 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 40 dkg krémtúró, 10 dkg porcukor, 1 vaníliarúd, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 1 zacskó habfixáló, 5 dkg sárgabaracklekvár, a díszítéshez marcipánnyulak, natúr pisztácia.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral kikeverjük. 2 evőkanál vízzel, az ol... |
2010-07-02 22:59:10 |
|
|
|
|
|
|
... dkg málna
* 2 dl tejszín (vagy növényi tejszín)
* 2 -3 kk instant zselatin fix
* 1 ek cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 2 kk kakaópor
* citromfű
elkészítés
1. Habbá verjük a tejszínt zselatin fix-szel.
2. Belekeverjük a cuk... |
2010-07-02 22:48:41 |
|
|
|
|
|
|
...10 dkg élesztőt felfuttatunk egy kis cukros tejben. Mig kel, elkészitjük hozzá a 1 liter tejet, 12 dkg cukrot, kicsi sót, 4 egész tojást, 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét és amennyi lisztet felvesz, jól kidolgozzuk a tésztát. 8 cipóra osztjuk, mindegyiket külön elnyújtjuk tepsi nagyságúra és lekenjük olvasztott vajjal. Oldalról felsodorjuk a kinyújtott tésztát, majd... |
2010-07-02 22:45:15 |
|
|
|
|