Belépés
csirkejava fehér mártásban
Suprémes de volaille á blanc,
csirkejava fehér mártásban
(francia),
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, fél ek citromlé, 1 kk só, csipet fehérbors, 4 ek vaj; a mártáshoz: 3 ek csirke- vagy marhahúsleveslé, 3 ek bor vagy fehér vermut, 2,5 dl tejszín, 2 ek vágott petrezselyemlevél, só, bors és citromlé ízlés szerint.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, kenje be...
2010-06-12 23:52:26
Poulet Villeroy, csirke tejszí
Poulet Villeroy, csirke tejszínes
mártásban (francia)
Hozzávalók: 4 csirkemell, 5 dl csirkeleveslé, 1 liter rántással sűrített csirkeleveslé, fél citrom leve, 1 dl gombakrémleveslé, 5 tojás sárgája, 1,8 dl tejszín, só, fehérbors, 2 ek sonkalé (kihagyható), 3 tojás, prézli, olaj.
Vastag aljú mély serpenyőben vagy lábasban keverje a levest, rántással sűrített levest...
2010-06-12 23:50:39
csirkebecsinált Chablis borral
... fokhagyma, 2,5 dl Chablis (Chardonnay), 2,5 dl csirkeleveslé, 2 zöldhagyma, 4 levél petrezselyemzöld, 1 babérlevél, 2 tojás sárgája, 3 ek tejszín, 1 ek cukrozott vaj, 15 közepes gomba, 1 citrom leve.
A csirkét vágja bontási darabokra, a fokhagymát törje át, a zöldhagymát vágja finomra, a gombát kis vízben párolja enyhén (ne főzze). A csirkét sózza-borsozza, süsse nagy serpeny...
2010-06-12 23:34:43
Disznócsülök Hegedűs módra
...
Hozzávalók: 1,5 kg bőrös disznócsülök, 12 dkg disznózsír, 15 dkg sampinyongomba, 20 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1/2 citrom, 5 dkg liszt, 3 dl száraz fehérbor, 2 g törött fekete bors, kiskanálnyi mustár, kevés koriander, szerecsendió, csombor, só, körítés.
A kibontatlan disznólábszárat csontozóbárddal keresztbe, csonttal együtt ujjnyi vastag szele...
2010-06-12 22:26:10
3 ananászos recept nyárra.
... ízesítsük finom tejszínhabbal. Kiváló édesség lesz hétvégére vagy ünnepnapra.

4 tojás fehérjét 18 dkg cukorral habosra verünk, majd hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot, kevés citromlevet (elvetemültebbek jó rummal helyettesíthetik), 2 evőkanál meleg vizet, 10 dkg lisztet, fél teáskanál sütőport. Tortaformában megsütjük, és rácsra tesszük, meglocsoljuk 4 evőkanál ananász...
2010-06-12 17:25:36
Epres pite
Hozzávalók:

* 15-20 dkg eper
* 6 tojás
* 30 dkg porcukor
* fél citrom leve
* 1 csomag vaníliás cukor
* 20 dkg liszt
* 20 dkg vaj

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és citrom levét. Összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk ...
2010-06-12 16:48:36
Bazsalikomos tészta spárgával
... evőkanál ételízesítő
* 25 dkg széles metélt tészta
* A hollandi mártáshoz:
* 4 tojássárgája
* 2 dl tejszín
* 15 dkg vaj
* 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a spárgát kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit apróra vágjuk. A pisztáciát összevagdalj...
2010-06-12 16:45:44
Bazsalikomos almás spárgasalát
Hozzávalók 4 személyre:

* 40 dkg spárga
* 1 fej saláta
* 4 szál bazsalikom
* 2 alma
* 4 kisebb paradicsom
* 1 citrom leve és reszelt héja
* 1 dl olívaolaj
* 2 dkg tisztított, pirított tökmag

Elkészítés:

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a vége...
2010-06-12 16:42:36
Citromos édeskenyér
... szeletelt mandula
* 3 db tojás
* 1 pohár cukor
* 1 pohár natúr joghurt
* 1 cs Bourbon vaníliás cukor
* 1/2 tk vaníliaaroma
* 1/2 tk citromaroma
* 2 db citrom reszelt héja
* 1/2 pohár olaj
* 2 pohár liszt
* 2 tk sütőpor
* kis maréknyi csokilencse (elhagyható)

1 pohár= 2 dl|...
2010-06-12 16:17:13
Egyszerű kevert almás-kávés
...
hozzávalók 4 főre

* 40 dkg cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 2 tojás
* 3 ek citromlé
* 40 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 1 kk szódabikarbóna
* 60 dkg reszelt alma
* 2 ek kávé
* 1 kk őrölt fahéj

A tetejére:

* 10 dkg tortabevonó
...
2010-06-12 16:13:05
1 2 3 .................1771 1772 .........2648 2649 2650 2657 2658 .........3542 3543 
Címkék: Poulet Villeroy, Disznócsülök Hegedűs, melleket bőrözze, csirkét vágja, fokhagymát törje, zöldhagymát vágja, csirkét sózza-borsozza, kibontatlan disznólábszárat, cukorral habosra, vaníliás cukrot, hollandi mártáshoz, spárgát megmossuk, spárgát kisebb, bazsalikomot leöblítjük, pisztáciát összevagdalj, spárgákat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, gombakrémleveslé, helyettesíthetik, petrezselyemzöld, disznólábszárat, csirkebecsinált, csontozóbárddal, marhahúsleveslé, elvetemültebbek, szódabikarbóna, sampinyongomba, összekeverjük, csirkeleveslé, megtisztítjuk, tortaformában, tejszínhabbal, disznócsülök, bazsalikomot, szerecsendió, meglocsoljuk, bazsalikomos, tojássárgája, összevagdalj, vaníliaaroma, ételízesítő, citromaroma, kibontatlan, kanalanként, serpenyőben, kiskanálnyi, vöröshagyma, spárgasalát, zöldhagymát, citromlevet, tortabevonó, csokilencse, csirkemell, ünnepnapra, csirkejava, chardonnay, babérlevél, fokhagymát, hozzávalók, disznózsír, zöldhagyma, kihagyható, hozzáadunk, édeskenyér, pisztáciát, leöblítjük, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.