Belépés
Málnás limonádé
... hozzávalók 8 főre

* 30 dkg málna
* 15 dkg nádcukor
* 1 citrom
* 2,5 dl víz

elkészítés

1. A málnát a cukorral, a felkockázott citromhússal és a vízzel, kevregetve felforraljuk.
2. Félretesszük hűlni.
3. Fino...
2010-07-01 15:32:06
Forralt bor
... száraz fehér-, vagy vörösbor (375 ml)
* 1,8 dl víz
* 2 fahéjrúd
* 13-15 szem szegfűszeg
* 1 csillagánizs
* 4 ek cukor
* 1-2 szélesebb citromhéj szelet
* citromlé

elkészítés

1. A bort és a vizet egy kis lábasba öntjük, hozzáad...
2010-07-01 15:28:28
Narancsbólé
... * 6 narancs
* 1 citrom
* 1/2 kg meggy (fagyasztott)
* 1 dl gyógyszertári tisztaszesz
* 2 dl rum
* 1 cs vaníliás cukor
* 10 dkg cukor
* 5 cl barackpálinka (pálinka! - nem szeszital!!!!)
* 1 üveg száraz fehérbor (száraz szürkebarát)
* 2 üveg Prosecco
...
2010-07-01 15:18:39
Grog téli estékre
... whisky)
* 5-6 szegfűszeg darabka
* fahéj (ízlés szerint)
* kb. 3 tk barna cukor

pohár díszítéséhez

* 2-3 ek fehér cukor
* fél citrom leve

elkészítés

1. Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből.
2. Adjuk hozzá a...
2010-07-01 15:17:21
Édes Álmok
Hozzávalók:

* 1 pohárhoz:
* 5 cl Metaxa
* 2 evőkanál Creme de Cassis (ribizli likőr)
* 2 cl citromlé
* Tört jég

Elkészítés:

A Metaxát, a likőrt és a citromlevet összekeverjük. A tört jeget pohárba szedjük, ráöntjük az italt, ízlés szerint citromkarikával díszítjük. ...
2010-07-01 15:15:24
Bodzapezsgő
... hozzávalók 12 főre

* 35-40 teljes virágban lévő bodzavirág-tányér
* 2 kg kristálycukor
* 4 citrom leve és héja
* 2 ek fehérborecet
* 1-2 csipetnyi szárított élesztő
* 6 liter ásványvíz

elkészítés

1. 4 liter vizet felforralu...
2010-07-01 15:12:22
Ágyas pálinka, 'mediterrán'
... hozzávalók 10 főre

* 1 l borpárlat vagy törkölypálinka
* 8 -10 db aszalt füge
* 1 citrom héja
* 1 kisebb narancs héja
* 3 dkg dióbél

elkészítés

1. Összeaprítjuk a fügét.
2. Vékonyan lehámozzuk a citruso...
2010-07-01 15:08:24
Az örök fiatalság itala
... * 2 paradicsom
* fél érett papaja
* 1 sárgarépa
* két és fél narancs
* 1 citrom
* 4 ek fehérjepor (elhagyható)
* 1 tk hidegen sajtolt olívaolaj
* 2 tk almasűrítmény (nálam fél reszelt alma volt)
* késhegynyi aszkorbinsav (patikából)
...
2010-07-01 15:04:38
Citromfűszörp
... hozzávalók 4 főre

* 2 l víz
* 2 db citrom
* 2 csokor citromfű
* 5 dkg citromsav
* 2 kg cukor

elkészítés

1. A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyjuk.
2. Másnap hozzáadjuk...
2010-07-01 14:58:30
Marcipánrácsos almáspite

Hozzávalók:
1,5 kg alma, 1 citrom leve, 35 dkg margarin, 35 dkg cukor, csipetnyi só, 1-1 zacskó vaníliás cukor és sütőpor, 9 tojás, 50 dkg liszt, 2 dl tej, 175 g tejföl, 1 zacskó vanília ízű pudingpor (főzős), 40 dkg marcipánmassza, 1 tojássárgája, ...
2010-07-01 14:35:29
1 2 3 .................1785 1786 .........2654 2655 2656 2678 2679 .........3570 3571 3572 
Címkék: Édes Álmok, örök fiatalság, felkockázott citromhússal, citromlevet összekeverjük, tört jeget, karikára vágott, egész napig, citromkarikával, marcipánrácsos, marcipánmassza, törkölypálinka, összeaprítjuk, barackpálinka, citromfűszörp, almasűrítmény, összekeverjük, gyógyszertári, kristálycukor, felkockázott, fehérborecet, díszítéséhez, tojássárgája, félretesszük, csillagánizs, felforraljuk, aszkorbinsav, citromhússal, citromlevet, narancsbólé, tisztaszesz, fagyasztott, aaaaaaaaaoe, smvjrulxpki, szürkebarát, bodzapezsgő, citromfüvet, fehérjepor, elkészítés, paradicsom, bodzapezsg, lehámozzuk, elhagyható, szegfűszeg, hozzávalók, kevregetve, bodzavirág, késhegynyi, készítsünk, felforralu, mediterrán, hozzáadjuk, yfttmculsc, olívaolaj, citrommal, almáspite, csipetnyi, díszítjük, szélesebb, fiatalság, citromhéj, sárgarépa, patikából, szeszital, pudingpor, borpárlat, citromsav, ásványvíz, szárított, fiatalsag, vékonyan, margarin,
© 2013 TVN.HU Kft.