Belépés
A fonott bútor
... életűek. Fűtetlen helyiségben is kibírják a telet, csupán a gyakori hőmérséklet-ingadozástól, nedvességtől kell óvni őket.
Mivel könnyen piszkolódnak, tisztítani kell őket. Elég egy kevés citromos víz (vízben feloldott citrompótló). Aki ebben a természetes anyagban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítsük le, és ...
2006-09-14 19:39:19
Kókuszkérges meggyes pite
Hozzávalók (24 darabhoz):

kb. 1 kg meggy, 35 dkg vaj, 30 dkg porcukor, só, egy zacskó vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 5 tojás, 28 dkg + 1 ek. liszt, 10 dkg étkezési (búza)keményítő, egy zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25...
2006-09-14 19:33:20
Juharszirupos fondü
HOZZÁVALÓK:

1 ananász
2 mangó
15 dkg narancs vagy mandarin
1 citrom (leve)
2-2 banán, alma és körte
20 dkg piskóta

A fondühöz:
1 narancs
4 dl fehér gyümölcsbor
2,5 dl juharszirup
2 darabka fahéj
2 szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

Az ananász hús...
2006-09-14 07:37:04
Jeges cseresznyekrém
HOZZÁVALÓK:

1,5 dl tejszín
1,25 dl tej
50 dkg cseresznye
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)



ELKÉSZÍTÉS

A tejet és a tejszínt jól lehűtjük A kimagozott cseresznyét a porcukorral, a vaníliáscukorral és a citromlével pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krém...
2006-09-14 07:34:19
Illatos csokikrém
HOZZÁVALÓK:

5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a...
2006-09-14 07:28:34
Húsvéti tojástorta 2.
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
20 dkg vaj
17 dkg barna cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál tej
2 tojás
1 citrom (reszelt héja)
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
5 dkg koktélcseresznye
10 dkg mandula (hámozott)
egy teáskanál mézeskalácsfűszer
1 evőkanál méz

A díszítéshez:
3 rúd (kb. 50 dkg) marcipán
4 ev...
2006-09-14 07:24:36
Hideg szilvakrémleves
HOZZÁVALÓK:

3 dkg fahéj (egész)
1 dkg szegfűszeg
20 dkg kristálycukor
1 darab citrom (reszelt héja)
30 dkg szilva (magazott)
1 dl tejszín
4 dkg liszt
16-20 szem szilva (aszalt)
1,5 dl vörösbor



ELKÉSZÍTÉS

Főzzünk fűszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, 5 dkg cukorral, és...
2006-09-14 07:19:45
Habos-lekváros fánk
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
1 darab tojássárgája
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 darab citrom (reszelt héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár



ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a te...
2006-09-14 07:17:46
Habos barack málnaöntettel
HOZZÁVALÓK:

5 érett, sárga húsú őszibarack
4 dkg cukor
2 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)
2 evőkanál málnaszörp

A tojáshabhoz:
3 tojásfehérje

2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:
málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. ...
2006-09-14 07:16:54
Gyömbéres körte csokihabbal
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
4 cm-es gyömbér (darabka)
4 vilmoskörte
10 dkg kristálycukor

A habhoz:
18 dkg fehér csokoládé
1,5 dl tejszín
1 tojássárgája
3 tojásfehérje
2 dkg porcukor
8 cl whisky



ELKÉSZÍTÉS

A citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért...
2006-09-14 07:08:34
1 2 3 .................1771 1772 .........2657 2658 .........3530 3531 3532 3542 3543 
Címkék: fonott bútor, kevés citromos, természetes anyagban, zacskó vaníliás, zacskó sütőpor, díszítéshez citromfű, tepsi kikenéséhez, meggyet kimagozzuk, kimagozott cseresznyét, citromlével pürésítjük, tejszínt összekeverjük, tejszínbe dobjuk, tűzről levéve, darabokra tört, cukorral habosra, teáskanál mézeskalácsfűszer, élesztőt kevés, citromok héjából, levüket kinyomjuk, csokolédékrémhez, vaníliáscukorral, koktélcseresznye, fűszerkivonatot, szilvakrémleves, cseresznyekrém, kókuszreszelék, szegfűszeggel, málnaöntettel, kristálycukor, vaníliáscukor, összekeverjük, juharszirupos, tojássárgákat, piszkolódnak, tojássárgája, nedvességtől, szegfűszeget, ingadozástól, tojásfehérje, áfonyalekvár, kókuszkérges, segítségével, mentalevelek, felforraljuk, díszítéshez, citromlével, meghámozzuk, kettévágjuk, citrompótló, csokihabbal, tojáshabhoz, vilmoskörte, étcsokoládé, természetes, hőmérséklet, beletesszük, kikenéséhez, gyümölcsbor, cseresznyét, kanyarítunk, juharszirup, porcukorral, helyiségben, elkészítés, hozzávalók, kimagozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.